Treća generacija turbo HD rešenja Hikvisiona

TurboHD-3.0-HikVision-video-nadzor-300x160-1

Sadržaj članka

Hikvision Turbo HD 3.0

Korisnici analognih CCTV video nadzor sistema, bez obzira na to što imaju kablovsku infrastrukturu, moći će da uživaju u video snimcima od 5MP HDTVI i 4K rezoluciji

Hikvision Turbo HD 3.0 video nadzor tehnologija omogućava prenos visokokvalitetnog HD 720p videa na rastojanjima do 1200m i HD 1080p videa do 800m, preko koaksijalnog kabla. Veća rastojanja omogućavaju brzo i lako proširenje postojećih sistema, kao i realizaciju većih projekata.

Turbo HD 3.0 serija imarezoluciju do 5MP i omogućava prelazak na IP nadzor, bez zamene postojeće kablovske infrastukture. Takođe, sadrži ugrađenu HD TVI tehnologiju, pa se može kombinovati stara sa novom tehnologijom.

Kraće vreme instalacije smanjuje troškove i utrošak materijala

Hikvision PoC funkcija radikalno olakšava instalaciju, jer se preko istog koaksijalnog kabla vrši i prenos video signala i napajanje. Osim toga, Turbo HD 3.0 analogno rešenje podržava UTC za daljinsko podešavanje i nudi kontrolu ekranskog prikaza menija i PTZ funkcija preko koaksijalnog kabla. Sve ovo ubrzava instalaciju i omogućava jednostavno upravljanje.

 

Širok spektar kamera i napredne tehnologije

Hikvision kamere opremljene su naprednom tehnologijon kao što su digitalna redukcija šuma, infracrveno osvetljenje, ultra slabo osvetljenje, motorni varifokalni objektivi, IP66 sertifikat, kućište otporno na vandalizam… U ponudi je veliki broj kamera od 1080p i 720p, uključujući „metak“ kamere i razne vrste kupolastih i PTZ kamera, koje su pogodne i za unutrašnju i za spoljašnju upotrebu. Od velikog značaja su i Hikvision kamere EXIR serije sa rezolucijom od 2 i 3 MP, koje pružaju veoma jasnu sliku u sredinama sa izuzetno lošim osvetljenjem.

Turbo HD 3.0 DVR proizvodi, dostupni su u 1/1,5/2U veličinama, podržavaju kamere sa rezolucijom od 5MP i upotpunosti su kompatibilni sa većinom uređaja drugih proizvođača.

Kako funkcionišu IP kamere za video nadzor?

IP kamere za video nadzor, odnosno kamere koje komuniciraju putem Internet protokola omogućuju prikazivanje snimaka, koji su dostavljeni putem Internet konektivnosti, LAN, ili Wifi mreže. Konektivnost i povezivanje kamera može biti žično ili bežično (Wifi kamere).

Celokupan sistem IP video nadzora sastoji se: od makar jedne IP kamere, opciono MicroSD memorijske kartice, od PoE mrežnog sviča za video nadzor koji će pružiti napajanje IP kamerama, i od signalno-naponske kablovske infrastrukture. Dodatno, veći IP video nadzor sistemi podrazumevaju nabavku video nadzor snimača, klijentskih radnih stanica i monitora, dok kod manjih sistema besplatna aplikacija za udaljeni pristup video nadzor sistemu putem Interneta efikasno obavlja posao.

Jedna od glavnih prednosti IP video kamera za nadzor jeste pojednostavljena i efikasna konektivnost, radi pretrage snimljenog zapisa, alarmnih događaja, ili gledanja snimaka uživo, što je čini idealnom za monitoring bitnih događaja sa udaljene lokacije, putem Interneta.

Druga korisna funkcionanost kamere IP jeste lokalno arhiviranje snimaka na samoj kameri putem MicroSD kartice, što pojednostavljuje arhitekturu sistema i omogućuje naknadno pregledanje video nadzor zapisa. Postoje i LTE 4G i 5G kamere za video nadzor koje uz microSD karticu i uz SIM karticu omogućuju notifikacije korisniku u slučaju alarmnih situacija.