DIZAJN NAGRADA ZA KOMPANIJU HIKVISION

hikvision-dizajn-nagrada-video-nadzor-300x217-1

Panoramska video nadzor kamera DS-2DP1636-D kompanije Hikvision, dobitnik je ovogodišnje nagrade za dizajn, u konkurenciji proizvođača iz 70 zemalja. Ovo priznanje je ustanovljeno davne 1954. godine, a nagradu dodeljuje stručni žiri sastavljen od preko 60 svetskih eksperata za dizajn.

Direktor marketinga kompanije Hikvision, vodećeg svetskog proizvođača sistema video nadzora, smatra da je ovo priznanje velika čast za kompaniju i njene mlade dizajnere. Ističe i da PanoVu serija kamera, sa svojim jednostavnim dizajnom i kompaktnom strukturom, predstavlja najbolje panoramsko rešenje visoke klase na tržištu. Zahvaljujući integraciji više senzora u jednom uređaju, PanoVu kamere kreiraju ultra HD panoramske slike.

 

„ALL-IN-ONE“ dizajn

Korisniku ove kamere, dizajnirane po principu „sve u jednom“, omogućeno je praćenje više kamera na samo jednom uređaju. Kamera se jednostavno instalira i podešava, koristi samo jedan ethernet kabl i jedan kabl za napajanje. Ima minimalno osvetljenje od svega 0,002 luksa za snimanje u boji, što omogućava panoramsko snimanje u bilo koje doba dana.

PanoVu kamera ima dve verzije koje nude sliku pod uglom od 180° sa 8 megapiksela i 360° sa 16 megapiksela, bez izobličenja, sa Ultra HD rezolucijom, zatim 8x 1/1,9“ CMOS senzor za skeniranje, kao i 6x optički i 16x digitalni zum. Namenjena je za video nadzor lokacija sa velikim površinama poput sportskih stadiona, aerodroma, parkinga, gradskih centara i trgova.

Kako funkcionišu IP kamere za video nadzor?

IP kamere za video nadzor, odnosno kamere koje komuniciraju putem Internet protokola omogućuju prikazivanje snimaka, koji su dostavljeni putem Internet konektivnosti, LAN, ili Wifi mreže. Konektivnost i povezivanje kamera može biti žično ili bežično (Wifi kamere).

Celokupan sistem IP video nadzora sastoji se: od makar jedne IP kamere, opciono MicroSD memorijske kartice, od PoE mrežnog sviča za video nadzor koji će pružiti napajanje IP kamerama, i od signalno-naponske kablovske infrastrukture. Dodatno, veći IP video nadzor sistemi podrazumevaju nabavku video nadzor snimača, klijentskih radnih stanica i monitora, dok kod manjih sistema besplatna aplikacija za udaljeni pristup video nadzor sistemu putem Interneta efikasno obavlja posao.

Jedna od glavnih prednosti IP video kamera za nadzor jeste pojednostavljena i efikasna konektivnost, radi pretrage snimljenog zapisa, alarmnih događaja, ili gledanja snimaka uživo, što je čini idealnom za monitoring bitnih događaja sa udaljene lokacije, putem Interneta.

Druga korisna funkcionanost kamere IP jeste lokalno arhiviranje snimaka na samoj kameri putem MicroSD kartice, što pojednostavljuje arhitekturu sistema i omogućuje naknadno pregledanje video nadzor zapisa. Postoje i LTE 4G i 5G kamere za video nadzor koje uz microSD karticu i uz SIM karticu omogućuju notifikacije korisniku u slučaju alarmnih situacija.