Ferrari u svetu kontrole pristupa: OpenPath

kontrola-pristupa-open-path-cloud-kontrola-pristupa-300x300-1-300x300-1

Sadržaj članka

OpenPath rešenja za kontrolu pristupa

Kompanija OpenPath, članica Motorola Solutions grupacije, kreira pametna i prilagodljiva cloud rešenja za efikasnu kontrolu pristupa.

Elegantan hardver i praktični mobilni ulasci bez upotrebe ruku unapređuju korisničko iskustvo, dok se softver zasnovan na cloud tehnologijama bez napora automatski prilagođava kako bi daljinsko upravljanje sistemom bilo lakše nego ikad. Besprekorno se integrišite sa vodećim tehnološkim partnerima i platformama, uključujući rešenja za tailgating, video upravljanje i nadzor, zaključavanje, platforme aktivnih direktorijuma, upravljanje posetiocima, automatizaciju zgrada i još mnogo toga.

 

OpenPath kontrola pristupa u cloud-u

Kada su u pitanju fizički elementi sistema obezbeđenja, pametni uređaji mogu trenutno da poboljšaju vaš bezbednosni profil omogućujući višefaktorske i/ili biometrijske autentifikacije, jednokratne lozinke, obaveštenja o lokaciji zaposlenih i odmah efektivnog opoziva akreditiva. Kada na to dodamo lejer virtuelne bezbednosti iz cloud-a, OpenPath omogućuje kontinuirano nadograđivanje i ažuriranje kako bi se sistem kontrole pristupa zaštitio od novih pretnji. Lokalni računari će često ostati ranjivi i trebaće im dugotrajne nadogradnje različitih sistemskih softvera.

 • Mahnite da otključate vrata
  Otključajte vrata bez potrebe da vadite telefon iz džepa
 • Mobilno otključavanje
  Koristite mobilni telefon ili pametni sat da biste dobili pristup
 • Triple Unlock tehnologija
  Patentirana tehnologija koristi BLE, WiFi i LTE za optimalnu efikasnost
 • Prilagođeni Lock Down
  Odmah aktivirajte prilagođena zaključavanja, u bilo kom trenutku sa bilo kog mesta
 • Cloud softver
  Upravljajte svim svojim lokacijama i korisnicima iz jednog korisničkog interfejsa za kontrolu pristupa u realnom vremenu, 24/7
 • Hardver
  Sve što će vam trebati su OpenPath Smart Hub i čitači da biste pokrenuli svoj sistem
 • Access Points
  OpenPath ima mnogo načina. Zaposleni mogu da izaberu koji im bezbedni ključ najviše odgovara.

OpenPath trostruko otključavanje – jedinstven patent u industriji

Nema potrebe da otvarate aplikaciju na telefonu ili da dodirnete telefon. Nema potrebe da imate otvorenu aplikaciju na telefonu da biste otključali vrata i pristupili objektu. OpenPath patentirana tehnologija Triple Unlock istovremeno koristi BLE, WiFi i LTE za brzu autentifikaciju i pouzdanost.

Kako radi Triple Unlock tehnologija?

Kada koristite Openpath mobilni akreditiv za otključavanje vrata, vaš mobilni uređaj šalje tri signala:
• BLE signal šalje direktno u čitač, koji šalje signal Smart Hub-u preko RS-485, poput RFID kartice;
• WiFi šalje signal na Smart Hub (ako je na istom LAN-u) ili na Openpath Cloud (ako je na drugom LAN-u);
• LTE šalje signal u Openpath Cloud;

Sva tri signala se šalju u isto vreme, a onaj koji je najbrži je onaj koji otključava vrata. Zahtev za otključavanje na kraju obrađuje Smart Hub (čitač ne donosi odluke o pristupu). Ovo je bezbednije, jer je Smart Hub instaliran na bezbednoj lokaciji kao što je IT ormar, a čitač je na neobezbeđenoj strani zida. Svi signali poseduju end-to-end enkripciju između mobilnog uređaja i Smart Hub-a, kao uostalom i sva komunikacija između Smart Hub-a i Openpath Cloud-a.

Zašto trostruko otključavanje?

Drugi mobilni sistemi za kontrolu pristupa mogu se oslanjati samo na jedan signal: BLE, NFC, LTE ili WiFi.
Znamo da nijedan od ovih kanala ne funkcioniše dosledno. Korišćenje tri signala pomaže korisnicima da osiguraju praktičnije iskustvo otključavanja vrata koja su pod sistemom kontrole pristupa, putem mobilnog uređaja.

Intuitivan cloud korisnički interfejs i superiorna interoperabilnost

OpenPath cloud menadžment aplikacija pruža jedinstveno korisničko iskustvo, gde se kroz jedan prozor pruža uvid u sve aktivnosti sistema kontrole pristupa u realnom vremenu. OpenPath smanjuje opterećenje menadžera bezbednosti, tako što omogućuje samouslužno upravljanje akreditivima.
OpenPath se bez problema integriše sa postojećim sistemima kontrole pristupa i nudi dodatnu pogodnost mobilnog pristupa bez upotrebe ruku, lako upravljanje korisnicima sa integracijom širokog spektra profesionalnih servisa.

Digitalni ID badge akreditivi

OpenPath digitalni ID badge dodaje vizuelnu verifikaciju za povećanu bezbednost i može, ili u potpunosti eliminisati, ili ukoliko su korisnički zahtevi nešto specifičniji, dopuniti fizičku akreditaciju (npr. karticu ili keyfob za pristup). Administratori organizacije mogu da prilagode dizajn digitalnog ID badge-a svojim brendiranjem, kao i da izaberu koja polja će prikazati.

Funkcije daljinskog pristupa

Ovlašćeni admin korisnici mogu daljinski da otključavaju vrata, da daljinski šalju digitalne akreditive posetiocima i da aktiviraju unapred konfigurisane planove zaključavanja u slučaju nužde, sve iz aplikacije.

Digitalna propusnica za goste

Lako i bezbedno kreirajte privremene akreditive za posetioce i pošaljite ih putem SMS-a ili e-pošte. Posetioci ne moraju da preuzimaju aplikaciju da bi pristupili zgradi, već mogu da otključaju pristup putem akreditiva primljenih na smartphone.

OpenPath vrhunska fleksibilnost i besprekorna integracija

Openpathov API omogućuje vrhunsku fleksibilnost i besprekornu integraciju sa platformama i sistemima koji su već široko rasprostranjeni u organizacijama krajnih korisnika: GSuite, MS Active Directory, Office 365, OKTA, Slack,.. Postojeće integracije se mogu kupiti i izabrati u okviru OpenPath AppStore-a.

OpenPath podržava reversnu kompatibilnost, neophodnu za integracije sa zastarelim/konvencionalnim sistemima. Integrišite vaš OpenPath sa bilo kojim sistemom koji je već instaliran na objektu, i obezbedite besprekornu dostupnost između svih vaših lokacija. Unapredite poslovanje sa Openpath-om dodavanjem mobilnih i cloud mogućnosti kao plug-and-play. Vaši fobovi, OpenPath fobovi, mobilni akreditivi, touch,… sve funkcioniše zajedno.

OpenPath Projektna Podrška

Planirate da investirate u efikasniji sistem kontrole pristupa? Ili želite da unapredite postojeći sistem omogućujući korišćenje cloud i mobilnih tehnologija? Kontaktirajte nas već danas i pokrenite neophodan sistem podrške za pravilno planiranje i projektovanje adekvatne solucije. Ukoliko ste integrator kompanija u potrazi za modernim cloud rešenjima kontaktirajte direktno predstavnike Avigilon-a za regiju Balkana, koji su u okviru Motorola Solutions grupacije zaduženi za OpenPath partner program.

Kako funkcionišu IP kamere za video nadzor?

IP kamere za video nadzor, odnosno kamere koje komuniciraju putem Internet protokola omogućuju prikazivanje snimaka, koji su dostavljeni putem Internet konektivnosti, LAN, ili Wifi mreže. Konektivnost i povezivanje kamera može biti žično ili bežično (Wifi kamere).

Celokupan sistem IP video nadzora sastoji se: od makar jedne IP kamere, opciono MicroSD memorijske kartice, od PoE mrežnog sviča za video nadzor koji će pružiti napajanje IP kamerama, i od signalno-naponske kablovske infrastrukture. Dodatno, veći IP video nadzor sistemi podrazumevaju nabavku video nadzor snimača, klijentskih radnih stanica i monitora, dok kod manjih sistema besplatna aplikacija za udaljeni pristup video nadzor sistemu putem Interneta efikasno obavlja posao.

Jedna od glavnih prednosti IP video kamera za nadzor jeste pojednostavljena i efikasna konektivnost, radi pretrage snimljenog zapisa, alarmnih događaja, ili gledanja snimaka uživo, što je čini idealnom za monitoring bitnih događaja sa udaljene lokacije, putem Interneta.

Druga korisna funkcionanost kamere IP jeste lokalno arhiviranje snimaka na samoj kameri putem MicroSD kartice, što pojednostavljuje arhitekturu sistema i omogućuje naknadno pregledanje video nadzor zapisa. Postoje i LTE 4G i 5G kamere za video nadzor koje uz microSD karticu i uz SIM karticu omogućuju notifikacije korisniku u slučaju alarmnih situacija.