Prvi Milestone Integration Day, Beograd, Srbija

Milestone_Video_Nadzor_Konferencija_Beograd

Milestone Systems je izabrao Beograd da bude domaćin prvog  tehnološkog događaja te vrste, „Milestone Integration Day Serbia“.

Biznis na Balkanu postaje sve više svestan ključne uloge sistema video nadzora, kao i povećanja efikasnosti i optimizacije finansijskih resursa, koje on donosi kompanijama. Upravo zbog toga, svetski lider u proizvodnji softvera za video nadzor, „Milestone Systems“ izabrao je Beograd za domaćina prvog događaja te vrste „Milestone Integration Day Serbia“. Celodnevna tehnološka konferencija održaće se 12. juna 2018. godine, a jedna od najznačajnijih tema će biti „Pametni i bezbedni gradovi u budućnosti„. Gosti će takođe saznati, kako im inovativna rešenja Milestone-a mogu biti korisna prilikom realizacije novog poslovanja. Pored toga, steći će uvid u bolja shvatanja o tome, kako da konfigurišu, održavaju i reše probleme sa Milestone XProtect® sistemima video nadzora i još mnogo toga.

Više o događaju, agendi, kao i o registraciji za prisustvo, možete pronaći na sledećem linku:

https://www.milestonesys.com/events/events-and-webinars/milestone-integration-day-serbia/

 

O kompaniji Milestone Systems

Osnovan 1998, Milestone Systems je globalno vodeći proizvođač otvorene platforme IP video menadžment softvera, posvećen isporučivanju visoko kvalitetne poslovne video softver platforme, u koju Milestone hardver i softver partneri mogu integrisati njihove video solucije, za potrebe bezbednosti, ili za druge potrebe izvan domena bezbednosti. Milestone Systems za cilj ima da unapredi organizacione procese i nivo bezbednosti korisnika, kroz menadžment, integracije i kroz distribuciju digitalnih video podataka.

Zasnovan na istinski otvorenoj platformi, XProtect® VMS omogućuje integracije sa najširim izborom kamera i solucija poput kontrole pristupa i video analitike. Milestone XProtect® VMS podržava više od 7.000 kamera i drugih hardver uređaja i predstavlja moćnu, pouzdanu, laku za korišćenje VMS platformu, dokazanu u više od 150.000 instalacija širom sveta.

Zajednica profesionalaca koji zajedno sa kompanijom Milestone Systems razvijaju koncept otvorene platforme, predstavlja mrežu od preko 8.000 hardver vendora, proizvođača kamera i softver developera koji integrišu svoje proizvode i aplikacije sa Milestone Systems VMS platformom.

Milestone Systems solucije su dostupne u većini zemalja širom sveta putem Milestone distributer i integrator mreže partnera, takođe i sa Milestone regionalnim kancelarijama i predstavnicima prodaje u preko 25 zemalja. Milestone Systems je deo Canon grupacije od 2014-te godine.

Vodeći distributer Milestone Systems solucija u regionu Balkana je kompanija IP WAY, sa kojom možete započeti konsultacije u vezi sa vašim trenutnim ili budućim video nadzor projektom.

Posetite Milestone Integration Day Serbia u Beogradu 12.06.2018. i saznajte nove mogućnosti i prednosti koje nudi Milestone VMS kao platforma otvorena za integracije.

Kako funkcionišu IP kamere za video nadzor?

IP kamere za video nadzor, odnosno kamere koje komuniciraju putem Internet protokola omogućuju prikazivanje snimaka, koji su dostavljeni putem Internet konektivnosti, LAN, ili Wifi mreže. Konektivnost i povezivanje kamera može biti žično ili bežično (Wifi kamere).

Celokupan sistem IP video nadzora sastoji se: od makar jedne IP kamere, opciono MicroSD memorijske kartice, od PoE mrežnog sviča za video nadzor koji će pružiti napajanje IP kamerama, i od signalno-naponske kablovske infrastrukture. Dodatno, veći IP video nadzor sistemi podrazumevaju nabavku video nadzor snimača, klijentskih radnih stanica i monitora, dok kod manjih sistema besplatna aplikacija za udaljeni pristup video nadzor sistemu putem Interneta efikasno obavlja posao.

Jedna od glavnih prednosti IP video kamera za nadzor jeste pojednostavljena i efikasna konektivnost, radi pretrage snimljenog zapisa, alarmnih događaja, ili gledanja snimaka uživo, što je čini idealnom za monitoring bitnih događaja sa udaljene lokacije, putem Interneta.

Druga korisna funkcionanost kamere IP jeste lokalno arhiviranje snimaka na samoj kameri putem MicroSD kartice, što pojednostavljuje arhitekturu sistema i omogućuje naknadno pregledanje video nadzor zapisa. Postoje i LTE 4G i 5G kamere za video nadzor koje uz microSD karticu i uz SIM karticu omogućuju notifikacije korisniku u slučaju alarmnih situacija.