Silent Sentinel najnoviji član Motorola Solutions Security & Safety grupacije

Silent Sentinel Motorola Solutions Kamere Za Long Range Video Nadzor

Sadržaj članka

Silent Sentinel by Motorola Solutions

Motorola Solutions (NYSE: MSI) akvizirala je Silent Sentinel, dobavljača specijalizovanih kamera dugog dometa sa sedištem u gradu Ware, UK.

Silent Sentinel kamere dizajnirane su da rade u najtežim uslovima. Robusne termalne kamere Silent Sentinel nude jasnu vidljivost u složenim i ekstremnim okruženjima povezanim sa vojskom, avijacijom, pomorstvom i industrijskim objektima kritične infrastrukture. Opremljene visoko preciznim mogućnostima detekcije, Silent Sentinel kamere za video nadzor mogu da identifikuju anomalije sa udaljenosti do 30 kilometara kako bi proširile perimetar bezbednosti i podržale mogućnost bržeg i efikasnijeg reagovanja.

Kamere dugog dometa omogućuju napredne uvide koji mogu zaštititi pojedince i infrastrukturu,“ rekao je Mahesh Saptharishi, izvršni potpredsednik i CTO kompanije Motorola Solutions. „Sa Silent Sentinel, proširujemo naš video security portfolio kako bismo pomogli u zaštiti i podršci osnovnim operacijama i industrijama širom sveta.

Ova akvizicija dopunjuje Motorola Solutions portfolio fiksnih video nadzor kamera, gde se sada uz AVIGILON i PELCO, sa SILENT SENTINEL proširuje prisutnost među vladinim i kritičnim infrastrukturnim kupcima, jačajući poziciju kao globalnog lidera u end-to-end video security rešenjima.

U ime tima Silent Sentinel, uzbuđeni smo što se pridružujemo Motorola Solutions,“ rekao je Paul Elsey, direktor Silent Sentinel-a. „Radujemo se izgradnji na osnovu vodećeg portfolija industrije Motorola Solutions, nudeći napredna rešenja video bezbednosti koja podržavaju naše kupce u najizazovnijim okruženjima.

Uslovi transakcije nisu objavljeni.

O Motorola Solutions

Motorola Solutions rešava izazove za bezbedniji svet. Gradimo i povezujemo tehnologije kako bismo zaštitili ljude, imovinu i mesta. Naša rešenja omogućuju saradnju između agencija za javnu bezbednost i preduzeća koja je ključna za proaktivni pristup sigurnosti i bezbednosti. Saznajte više o tome kako rešavamo za bezbednije zajednice, bezbednije škole, bezbednije bolnice, bezbednije poslovanje – bezbednije svuda – na www.motorolasolutions.com.

O Silent Sentinel

Silent Sentinel pruža napredne i visoko modularne platforme kamera za precizno izviđanje malih ciljeva na velikim daljinama i u izazovnim okruženjima. Portfolio proizvoda sastoji se od termalnih kamera kratkog do dugog dometa, kamera za ultra-slabo svetlo, kao i pratećih tehnologija uključujući SWIR, laserske daljinomere, osvetljenja, žiroskopsku stabilizaciju, termalne kamere dugog dometa (LWIR) i (MWIR).
www.silentsentinel.com

Kako funkcionišu IP kamere za video nadzor?

IP kamere za video nadzor, odnosno kamere koje komuniciraju putem Internet protokola omogućuju prikazivanje snimaka, koji su dostavljeni putem Internet konektivnosti, LAN, ili Wifi mreže. Konektivnost i povezivanje kamera može biti žično ili bežično (Wifi kamere).

Celokupan sistem IP video nadzora sastoji se: od makar jedne IP kamere, opciono MicroSD memorijske kartice, od PoE mrežnog sviča za video nadzor koji će pružiti napajanje IP kamerama, i od signalno-naponske kablovske infrastrukture. Dodatno, veći IP video nadzor sistemi podrazumevaju nabavku video nadzor snimača, klijentskih radnih stanica i monitora, dok kod manjih sistema besplatna aplikacija za udaljeni pristup video nadzor sistemu putem Interneta efikasno obavlja posao.

Jedna od glavnih prednosti IP video kamera za nadzor jeste pojednostavljena i efikasna konektivnost, radi pretrage snimljenog zapisa, alarmnih događaja, ili gledanja snimaka uživo, što je čini idealnom za monitoring bitnih događaja sa udaljene lokacije, putem Interneta.

Druga korisna funkcionanost kamere IP jeste lokalno arhiviranje snimaka na samoj kameri putem MicroSD kartice, što pojednostavljuje arhitekturu sistema i omogućuje naknadno pregledanje video nadzor zapisa. Postoje i LTE 4G i 5G kamere za video nadzor koje uz microSD karticu i uz SIM karticu omogućuju notifikacije korisniku u slučaju alarmnih situacija.