NAJVAŽNIJA PARTNERSTVA SKLOPLJENA U 2015/2016-OJ GODINI

partnership-300x200-1

Tokom 2015. godine u okviru bezbednosne i video nadzor industrije sklopljeno je nekoliko veoma važnih partnerstava

Nova partnerstva su protekla iz želje da kompanije ojačaju svoj tržišni udeo, i kako bi prisustvovali u novim segmentima.

 • Honeywell Security je integrisao svoju sigurnosnu platformu sa FiberSenSys-ovim senzorskim sistemom od optičkih vlakana koji se instalira na ogradu.
 • ZKAccess je sklopio partnerstvo sa proizvođačem softvera za kontrolu pristupa Imron, kao i sa kompanijom Delta Turnstiles koja proizvodi obrtne barijere.
 • Na pomolu je Vivotek i Sony saradnja u oblasti H.265 kamera i rešenje za skladištenje podataka.
 • Samsung Techwin Europe i Veracity će zajedno predstaviti tržištu svoje mrežno IP rešenje kojem neće biti potreban mrežni video snimač.
 • Dahua Technology, Milestone i Genetec sklopili su partnerstvo u oblasti razvoja sistema za upravljanje video sadržajima. Mogući su partnerski odnosi Dahua Technology sa ponuđačima rešenja za skladištenje podataka kao što su kompanije Seagate Technology Western Digital.
 • Panasonic i Bravida Fire and Security su potpisali ugovor o partnerstvu u kojem se navodi da je Bravida svoj hardver za kontrolu pristupa dodala Panasonicovoj ponudi na području Evrope. Takođe, Panasonic i kompanija Alan Dick Communications sarađuju na sistemu upozoravanja o neovlašćenom upadu za železničku mrežu.
 • FLIR Systems je udružio snage sa proizvođačem dronova DJI Innovations sa ciljem integrisanja tehnologije termalnog prikaza na bespilotnim letelicama.
 • Hikvision Digital Technology i Milestone Systems su ušli u partnerske odnose kako bi integrisali softvere za upravljanje videom. Hikvision je započeo saradnju sa Agent Video Intelligence, sa kojim će zajedno raditi na video analitici,a sa kompanijom Ivideon je sklopio partnestvo u oblasti usluga video nadzora u oblaku.
 • Assa Abloy je sklopila ugovor o partnerstvo saTyco Security Produscts-om u oblasti integracija, po kojem će uneti svoju platform za upravljanje sigurnošću.
 • Kompanija AMAG Technology je potvrdila svoje partnerstvo sa proizvođačem VMS rešenja Salinet Systems-om.
 • Hikvision, proizvođač profesionalne video nadzor opreme akvizirao je Pyronix proizvođača alarmne protivprovalne opreme iz Velike Britanije.

Kako funkcionišu IP kamere za video nadzor?

IP kamere za video nadzor, odnosno kamere koje komuniciraju putem Internet protokola omogućuju prikazivanje snimaka, koji su dostavljeni putem Internet konektivnosti, LAN, ili Wifi mreže. Konektivnost i povezivanje kamera može biti žično ili bežično (Wifi kamere).

Celokupan sistem IP video nadzora sastoji se: od makar jedne IP kamere, opciono MicroSD memorijske kartice, od PoE mrežnog sviča za video nadzor koji će pružiti napajanje IP kamerama, i od signalno-naponske kablovske infrastrukture. Dodatno, veći IP video nadzor sistemi podrazumevaju nabavku video nadzor snimača, klijentskih radnih stanica i monitora, dok kod manjih sistema besplatna aplikacija za udaljeni pristup video nadzor sistemu putem Interneta efikasno obavlja posao.

Jedna od glavnih prednosti IP video kamera za nadzor jeste pojednostavljena i efikasna konektivnost, radi pretrage snimljenog zapisa, alarmnih događaja, ili gledanja snimaka uživo, što je čini idealnom za monitoring bitnih događaja sa udaljene lokacije, putem Interneta.

Druga korisna funkcionanost kamere IP jeste lokalno arhiviranje snimaka na samoj kameri putem MicroSD kartice, što pojednostavljuje arhitekturu sistema i omogućuje naknadno pregledanje video nadzor zapisa. Postoje i LTE 4G i 5G kamere za video nadzor koje uz microSD karticu i uz SIM karticu omogućuju notifikacije korisniku u slučaju alarmnih situacija.