TRADICIJA I IZVRSNOST DVC VIDEO NADZOR SOLUCIJA

video-nadzor-rjesenja-dvc-300x300-1

Sadržaj članka

DVC rešenja renomirane kompanije Alarm Automatika podjednako su namenjena zaštiti kao i stvaranju vrednosti za kupce i klijente.

Od prvog pojavljivanja na tržištu sada već daleke 2003. godine, DVC® je postao regionalna robna marka koja danas pruža korisnicima sve prednosti HD analogne (AHD) i IP tehnologije videonadzora.

Tradicija i izvrsnost tehnologija DVC® sustava videonadzora

Od prvog pojavljivanja na tržištu sada već daleke 2003. godine, DVC® je postao regionalna robna marka koja danas pruža korisnicima sve prednosti HD analogne (AHD) i IP tehnologije videonadzora. Provjeren u brojnim aplikacijama u ovih 16 godina, postao je sinonim za pouzdana i fleksibilna rješenja videonadzora među različitim korisnicima – od stambenih objekata preko manjih do srednjih poslovnih sustava, pokazujući se pravim rješenjem čak i u velikim trgovačkim, industrijskim i javnim prostorima.

Rješenja zaštite za različite grupe korisnika

DVC® rješenja podjednako su namijenjena zaštiti kao i stvaranju vrijednosti za svoje klijente. Pouzdani proizvodi, rješenja i usluge, ujedno dovoljno fleksibilni da se prilagode specifičnim potrebama krajnjeg korisnika, bitni su za stvaranje moćnog sustava zaštite za različite vrste objekata.

Videonadzor Namjena sustava zaštite
do 16 kamera Mali i kućni uredi (SoHo)
16 do 64 kamere Male i srednje velike tvrtke (SMB)
64 do 256 kamera Mali i srednje veliki poslovni sustavi (SME)

DVC® IP sustavi video nadzora su namijenjeni za zaštitu kompleksnijih i s aspekta sigurnosti rizičnijih objekata i otvorenih prostora i to najčešće u aplikacijama u kojima je važna identifikacija osoba i uočavanja detalja na snimci. Korisnici koji se odluče za implementaciju IP video nadzora to najčešće čine zbog funkcija kao što su: umrežavanje, integracija, daljinski nadzor, rezolucija do 8Mpx, PoE (Power Over Ethernet) napajanje, široki dinamički raspon (true WDR) do 120dB (standardni je 60dB) i motorizirani zoom objektiv kod pojedinih kamera, upotreba Sony STARVIS (Starlight) tehnologije koja pruža kvalitetnu sliku u boji i kod niskih razina osvjetljenja uz visoku osjetljivost video senzora od 0.002Lux@F1.2 kao i bolja video zaštita korištenjem videoanalitičkih funkcija. Ovdje posebno ističemo DVC® IP širokokutnu (FishEye) kameru rezolucije 6Mpx koja omogućuje nadzor područja od 360o.

DVC® AHD sustavi video nadzora se najčešće primjenjuju za zaštitu stambenih i poslovnih objekata onih korisnika koji žele unaprijediti kvalitetu sustava i snimke već postojećeg analognog sustava i pri tome ne zadirati u postojeću instalaciju izvedenu putem koaksijalnih kabela. Koristeći analogni prijenos video signala kroz koaksijalni kabel na udaljenost do 500m, AHD tehnologijom osmišljava se sustav videonadzora kojim je moguće pokriti veliko područje uz slike kvalitete do 5Mpx. Brojne napredne tehnološke značajke poput pentabridnih snimača (primaju sliku s AHD, CVI, TVI, analognih i IP kamera), 4-u-1 tehnologije koja omogućuje svim DVC® AHD kamerama da rade u jednom od 4 moda rada (rad sa svim AHD, TVI, CVI, kao i starim analognim snimačima), naprednog snimanja u mraku uz pomoć novih vrsta IR dioda (poput Array LED i Black Glass LED), te upravljanje DVC® AHD kamerama putem koaksijalnog kabela (CoC – Control Over Coax), razlog su povjerenja ne samo krajnjih korisnika već i profesionalaca u industriji tehničke zaštite.

DVC® serveri – Cjelovito rješenje za video dojavne centre

Sve prednosti rada DVC® servera najbolje dolaze do izražaja u radu video dojavnih centara i to u kombinaciji s klijent softverom DVC® NVMS 2.0, za praćenje više od 100 različitih kanala videonadzora. Ovaj softver je modularno dizajniran te se može instalirati na nekoliko servera što uvelike olakšava samu instalaciju kao i naknadni rad sa softverom. Pri tome se koriste različiti dijelovi DVC® serverskog sustava:
• Server za ovjeru – ima funkciju dodavanja prava različitim korisicima za pristup pojedinim snimačima.
• Server za konfiguraciju – služi za prijavu snimača i kamera u videonadzorni sustav te njihovu konfiguraciju.
• Server za transfer medija – koristi se za prikaz uživo ili snimljenog materijala videonadzora.
• Server za pohranu – koristi se za dodatno snimanje s priključenih snimača (Back-up).
• Server za alarme – prati događaje na alarmnim ulazima snimača.
• Server za inteligenciju – koristi se u obradi videoanalitičkih funkcija snimača.
• ALG server – služi za pristup snimačima putem AutoNAT funkcije (QR kod) odnosno na njega se prijavljuju snimači pomoću AutoNAT funkcije.
• Server za video zid – podržava prikaz slike na više ekrana u video dojavnom centru.

Softveri i aplikacije za lakši pregled i kontrolu DVC® snimača

Kako bi se riješili novi izazovi upravljanja sigurnošću, DVC® je predstavio novu verziju klijent softvera NVMS 2.0, središnjeg mrežnog video nadzornog sustava (CMS) posebno dizajniranog za video nadzor mreže. Njime administrator može upravljati kamerama kako bi uživo imao uvid u stanje sustava video nadzora i upravljao njime, što uveliko pomaže klijentima u izgradnji jednostavnog, sigurnog i učinkovitog sustava video zaštite. DVC® NVMS2.0 predstavlja veliki napredak zbog brojnih kvaliteta među kojima se izdvajaju jednostavno sučelje, prepoznavanje lica, pametna analiza i integrirana platforma, višestruki klijenti te otvorena arhitektura sa stabilnom i pouzdanom izvedbom. DVC® NVMS2.0 je zamjena za postojeći NVMS-5000 namijenjen video dojavnim sustavima, dok je DVC® NVMS2.0 LITE zamjena za NVMS-1000 – brza i jednostavna aplikacija namijenjena krajnjem korisniku, kapaciteta do 256 kanala.

Svi DVC® snimači, neovisno o tehnologiji, podržavaju novu jedinstvenu, besplatnu, mobilnu aplikaciju DVC Connectdostupnu na lokalnom jeziku. Aplikacija služi za pregled kamera sa snimača uživo, lokalno snimanje na SD karticu mobilnog telefona i pregled snimljene snimke sa SD kartice, kao i alarmiranje korisnika o događajima iniciranima detekcijom kretanja ili samim alarmnim ulazima na snimaču.

Aplikacija je dostupna za Android i za iOS sustav.

Vrijedi spomenuti i aplikaciju DVC® WatchDog v2 namijenjen nadzoru DVC® snimača u mreži pri čemu operater s jednog centraliziranog mjesta, ima pregled nad statusom svih snimača u lokalnoj mreži ili preko Interneta.

Prepoznavanje lica samo je jedna od mogućnosti DVC® umjetne inteligencije

Za industriju tehničke zaštite, umjetna inteligencija ili AI se odnosi na sustave koji pokazuju inteligentno ponašanje analizom svoje okoline te na osnovu toga mogu obavljati različite zadatke, s određenim stupnjem autonomije, za postizanje određenih ciljeva. Kod DVC® IP kamera je to npr. sustav prepoznavanja lica. Danas, iako je umjetna inteligencija u sustavima zaštite još uvijek na početku razvoja, već naslućujemo i druge njezine primjene poput upravljanja prometom ili smanjenja lažnih alarma u perimetru štićenog objekta. U DVC® trenutno u ponudi ima dvije IP kamere za prepoznavanje lica s točnošću od 99%.

Zbog svega navedenog, možemo slobodno zaključiti kako je u ovih 16 godina DVC® u potpunosti ispunio sva očekivanja za pouzdanim i fleksibilnim rješenjem videonadzora.

Za više informacija o DVC® videonadzoru posjetite www.dvc.video, preuzmite DVC mobilnu aplikaciju (Android ili iOSsustav), kontaktirajte neki od naših ureda ili putem emaila info@dvc.video.

Alarm automatika – 30 godina brinemo o zaštiti

Alarm automatika je regionalni tržišni lider u osmišljavanju i izvedbi cjelovitih, inovativnih i integriranih rješenja tehničke zaštite. Osigurava sve potrebno za uspostavljanje tehnološki naprednih safety i security rješenja – pouzdane sustave, jedinstvene softvere i profesionalnu uslugu. Pouzdan je partner velikom broju tvrtki koje se bave tehničkom zaštitom, zaštitarskim uslugama, elektro instalacijama, gradnjom i projektiranjem kao i krajnjim korisnicima. Uz isporuku profesionalnih sustava i uređaja, osigurava i svu potrebnu prodajnu, tehničku i projektnu podršku.

Za dodatne informacije o DVC video nadzor solucijama informišite se kod kompanije Alarm Automatika, gde možete dobiti adekvatnu konsultativnu podršku u vezi sa planiranjem i realizacijom vašeg bezbednosnog projekta.

 

Kako funkcionišu IP kamere za video nadzor?

IP kamere za video nadzor, odnosno kamere koje komuniciraju putem Internet protokola omogućuju prikazivanje snimaka, koji su dostavljeni putem Internet konektivnosti, LAN, ili Wifi mreže. Konektivnost i povezivanje kamera može biti žično ili bežično (Wifi kamere).

Celokupan sistem IP video nadzora sastoji se: od makar jedne IP kamere, opciono MicroSD memorijske kartice, od PoE mrežnog sviča za video nadzor koji će pružiti napajanje IP kamerama, i od signalno-naponske kablovske infrastrukture. Dodatno, veći IP video nadzor sistemi podrazumevaju nabavku video nadzor snimača, klijentskih radnih stanica i monitora, dok kod manjih sistema besplatna aplikacija za udaljeni pristup video nadzor sistemu putem Interneta efikasno obavlja posao.

Jedna od glavnih prednosti IP video kamera za nadzor jeste pojednostavljena i efikasna konektivnost, radi pretrage snimljenog zapisa, alarmnih događaja, ili gledanja snimaka uživo, što je čini idealnom za monitoring bitnih događaja sa udaljene lokacije, putem Interneta.

Druga korisna funkcionanost kamere IP jeste lokalno arhiviranje snimaka na samoj kameri putem MicroSD kartice, što pojednostavljuje arhitekturu sistema i omogućuje naknadno pregledanje video nadzor zapisa. Postoje i LTE 4G i 5G kamere za video nadzor koje uz microSD karticu i uz SIM karticu omogućuju notifikacije korisniku u slučaju alarmnih situacija.