UPSTREAM SECURITY SELECTION 2017

video_nadzor_upstream_security_selection-288x300-1

Sadržaj članka

Inovacije poboljšavaju tehnološke mogućnosti proizvoda i kompletnih rešenja, ali paralelno unapređuju i opšti korisnički utisak prilikom korišćenja sistema i otvaraju diversne mogućnosti kreiranja naprednih, kastomiziranih bezbednosnih solucija.

Upstream ICT Alliance vam predstavlja selekciju za 2017-tu godinu, vodećih tehnoloških rešenja u domenu sistema tehničke zaštite. Ova selekcija video nadzor i korespodentnih IT solucija namenjena je prvenstveno sistem integratorima, ali i projektantima i srednjim i velikim korporativnim korisnicima, a sa svrhom da pruži uvid u vrhunsku ponudu i jedinstvene mogućnosti primene kada su srednji i veliki bezbednosni projekti u pitanju.

Inovacije proizvođača poput video nadzor kamera sa laserskim fokusom, napredne self-learning video analitike i druge hardver i softver sistemske inovacije sadržane su u selekciji proizvoda koju smo za vas pripremili. Svakako će vam rešenja ovih proizvođača omogućiti kreiranje inovativnih i fleksibilnih bezbednosnih, poslovno-kontrolnih i video nadzor rešenja, a pozivamo vas da se upoznate sa njima u okviru kategorijskog pregleda u nastavku.

 

VIDEO NADZOR (hardver)

IP Kamera AXIS Q6155-E High-speed PTZ – instant laser focus

Video nadzor kamera adresira izazov perfektnog i momentalnog fokusa koji je prisutan kod PTZ IP video nadzor kamera, a posebno u uslovima slabog osvetljenja. Axis Q6155-E PTZ IP video nadzor kamera idealna je za nadzor gradova, kritične infrastrukture i u drugim primenama gde je potrebno u trenutku fokusirati pokretne objekte.

IP Kamera AVIGILON H4 Edge Solution Camera Line

Revolucionarna H4 Edge Solution serija video nadzor kamera kombinuje visoku HD rezoluciju, self-learning video analitiku, NVR funkcionalnost i integrisani Avigilon Control Center VMS, čime omogućuje all-in-one inteligentno video nadzor rešenje. H4 Edge Solution kamere snimaju video zapis direktno na integrisanom u kameru SSD hard disku, eliminišući time potrebu za mrežnim video rekorderom i umanjujući ukupne sistemske i instalacione troškove.

Avigilon NVR HD Premium

Avigilon HD NVR Premium, predstavlja visoko performansni snimač velikog kapaciteta. Avigilon NVR serija proizvoda obezbeđuje do 1670 Mbps protoka, za zahtevne velike video nadzor sisteme. Ovaj NVR dolazi sa već preinstaliranim profesionalnim video menadžment softverom Avigilon Control Center što omogućuje prijem i arhiviranje video zapisa sa multi-megapixel kamera velikih rezolucija, i sve to u RAID 6 hard disk konfiguraciji.

 

VIDEO NADZOR MENADŽMENT SOFTVER

Avigilon Control Center

Napredna pretraga sa Avigilon Control Center – Pretražujte brže i kvalitetnije nego ikada. Pronađite male promene u velikim scenama sa regionskom thumbnail pretragom. Brzo upravljanje specifičnim kamera logovima. ACC omogućuje bržu nego ikada pretragu kroz alarmne događaje, POS transakcije, tablice na vozilima, kao i kroz obeleživače(bookmarks). VMS otvoren za sve. ACC dizajniran je kao otvorena platforma, pa tako u Avigilon Control Center video menadžment softver lako možete integrisati IP video nadzor kamere drugih proizvođača.

Milestone XProtect Corporate 2016

XProtect Corporate je moćni IP video menadžment softver (VMS) dizajniran za velike video nadzor instalacije. Centralizovan menadžment omogućuje efikasno administriranje i upravljanje sistemom i svim video nadzor kamerama i drugim mrežnim uređajima konektovanim na sistem, bez obzira na veličinu sistema ili distribuiranost u smislu više geografskih udaljenih lokacija koje su deo sistema. Za sisteme koji iziskuju vrhunski situacioni pregled i efikasne incident menadžment reakcije, XProtect Corporate uključuje Milestone XProtect Smart Wall – video zid.

Netavis Observer

Netavis Observer je otvorena i snažna VMS platforma za profesionalni video menadžment. Netavis je visoko kompatibilan sa CCTV i IT standardima, poseduje najbolje performanse zahvaljujući tehnologiji zasnovanoj na radu u Linux okruženju. Četvrta generacija Netavis Observer video menadžment softvera omogućuje kompletan set funkcija za različite video nadzor projekte. Segmentacijom paketa i funkcionalnosti softvera, Netavis Observer omogućuje kreiranje video nadzor solucija za male, srednje i velike video nadzor instalacije.

 

VIDEO NADZOR ANALITIKA

Avigilon Self-Learning Video Analytics

Avigilon samoučeća video analitička solucija omogućuje najviši u industriji stepen preciznosti u detekciji i klasifikaciji objekata. Patentirane tehnologije advanced video pattern detection i teach-by-example omogućuju kreiranje kastomiziranih video nadzor analitičkih rešenja, primenjivih u realnim radnim okruženjima i specifičnim scenarijima. Avigilon solucija za self-learning video analitiku identifikuje ljude, vozila, ili druge od interesa pokretne objekte, dok se istovremeno sistemski ignorišu svi irelevantni predmeti u sceni. Korisnici takođe imaju mogućnost da sistemu daju povratnu informaciju o preciznosti alarmnih događaja, iz kojih sistem uči i postaje efikasniji i otporniji na promene u sceni.

IPS Analytics Manager

IPS Analytics Manager je otvorena web-based video analitička platforma koja omogućuje integraciju server-based video analitike sa drugim proizvođačima video menadžment sistema. Dostupan u i server i u aplikacionoj izvedbi, IPS softver obezbeđuje metadata za integraciju sa video menadžment softverom.

Xtralis IntrusionTrace

IntrusionTrace video nadzor aplikacija omogućuje detekciju provale koristeći video analitiku koja je specifično razvijana za rad u spoljašnjem okruženju. Xtralis video analitika radi sa izuzetno niskim stepenom lažnih alarma, dok istovremeno održava visok stepen prepoznavanja provalnih/upadnih situacija. Sa intuitivnom regionskom konfiguracijom za većinu scena, ovaj softver može biti prilagođen za širokom spektar primene u video nadzor industriji.

 

BI SISTEMI

Mod.Cam

Saznaj više, uradi više. Uz pomoć Mod.Cam solucije korisniku se pruža jasniji uvid u to kako se ljudi kreću u maloprodajnim i veleprodajnim objektima. Sada možete donositi odluke na osnovu realnih parametara. Mod.Cam rešenje pomaže vam da razumete šta se dešava u svakom od vaših maloprodajnih objekata. Šabloni i mape kretanja kupaca – Aktivnosti svakog posetioca su zabeležene i predstavljene u vidu info-grafika. Profil posetilaca – pol i godište – Sada možete bolje da razumete demogafske podatke vaših kupaca, pa shodno tome i da prilagodite vaše kampanje u skladu sa interesnim fokusom kupaca.

Netavis sMart Data Warehouse

Netavis sMart Data Warehouse daje formu bezbednosnim i poslovnim podacima na način da korisniku omogućuje kastomizirane informacije o korisnicima, vozilima ili predmetima od interesa. Data Warehouse tehnologija u mogućnosti je da kroz info-grafike korisniku da sistematizovani prikaz i mogućnost upravljanja podacima velikog obima (big data), kao što su npr. logističko-saobraćajni podaci iz sistema video nadzora koji vrši monitoring nad svim saobraćajnicama u gradu.

Cognimatics TrueView Suite

TrueView Suite omogućuje poslovnu video analitiku za potrebe kompanija i/ili finansijskih institucija sa razvijenom mrežom veleprodajnih/maloprodajnih objekata. Video analitika izvršava se sa IP kamere, pa u tom kontekstu sistem nosi veliku prednost u smislu niskih troškova sistema i instalacije. Kompanija Cognimatics u svom proizvodnom portfoliju poseduje i softver alate za sistematizovano izveštavanje, kojim se korisnici služe prilikom evaluacije i optimizacije svojih poslovnih procesa. Brojanje posetilaca, zaokupljenost prostora, mape posećenosti, određivanje pola i godišta, menadžment upravljanja redovima,… samo su neki od video analitičkih solucija kojima Cognimatics nastoji poboljšati razumevanje potrošača i prodajne performanse.

 

KONTROLA PRISTUPA

Avigilon Access Control Manager

Fleksibilnost i vrhunske performanse. Avigilon kontrola pristupa zasnovana je na platformi koja se može konstantno prilagođavati potrebama i uvek promenjivom okruženju vašeg poslovanja. Avigilon solucije za kontrolu pristupa diferencirane su i prilagođene malim, srednjim i velikim korisnicima, u pogledu funkcionalnosti i skalabilnosti sistema. Svi Avigilon sistemi za kontrolu pristupa koriste web-browser korisnički interfejs i ne iziskuju instalaciju nikakvih dodatnih softvera. Ipak, Avigilon sistemi za kontrolu pristupa dolaze u dve opcije ponude i izvedbe, kojima je pokrivena velika većina tržišnih potreba: Za velike korporativne korisnike – Access Control Manager (ACM) i ponuda za sektor malih i srednjih kompanija – ACM Embedded Controller.

Paxton Access Control

Net2 Paxton je napredna PC-based solucija za kontrolu pristupa. Paxton kontrola pristupa omogućuje centralno administriranje sistema i kontrolu udaljenih lokacija, od jednih do hiljade vrata, i do 50.000 korisnika. Sistemski izveštaji mogu biti kreirani veoma brzo i lako, a jednostavno kreiranje privilegija pristupa i korisničkih nivoa čini da korišćenje sistema bude intuitivno i efikasno. Napredne funkcionalnosti kao što su grafičke mape lokacija, integracija IP video nadzor kamera i kreiranje pravila dodatno uvećava korisničku upotrebnu vrednost sistema.

Axis Access Control

Sa Axis proizvodima za kontrolu pristupa konačno imate otvorenu i fleksibilnu IP alternativu. Axis kontrola pristupa i proizvodi iz ovog segmenta pokrivaju širok spektar primene, od identifikacije i kontrole na ulaznim punktovima, pa sve do integracije sa drugim sistemima. Axis tržištu nudi portfolio proizvoda iz domena kontrole pristupa sa kojima možete jednostavno i lako kompletirati i/ili nadograditi vaš postojeći video nadzor sistem.

 

INFRASTRUKTURA

Netgear 10GbE Smart Managed Switches

Sa porastom virtuelizacije, cloud servisa, VoIP aplikacija, video striminga i IP video nadzora, mrežna infrastruktura dodatno je opterećena i stavljena pred izazov održanja željenih brzina i performansi. Netgear 10Gb Smart Managed Switch serija proizvoda predstavlja pravo rešenje za odgovor na ove izazove, isporučujući jedinstven i neprekidni 10Gb mrežni protok, po pristupačnoj ceni. Netgear ProSAFE® XS708T, XS716T, XS728T, and XS748T su Smart Managed svičevi, sa po 8, 16, 24, ili 44-Gb bakarna porta i sa po 2, ili sa po 4 SFP+ porta za 10G fiber optičke linkove. Netgear 10GB Smart Managed svičevi namenski su dizajnirani da omoguće 10G konekcije na 10G servere i NAS sisteme koji podržavaju ove konekcije.

Allied Telesis xSeries 10 Gigabit Layer 3 Stackable Switches

Visoko-performansni, visoko-kvalitetni proizvodi koji su u stanju da ispune sva očekivanja koja pred njih postavljaju veliki korporativni korisnici. Allied Telesis CentreCOM XS900MX Serija svičeva omogućuje 10GbE i podržava 100/1000 konekcija za postojeće mreže. Ova serija svičeva nudi izbor od 12-bakarnih i 4-fiber, ili 12-fiber i 4-bakarna, 10Gb sistem portova. Za još veću fleksibilnost i povećanu otpornost, 2 uređaja mogu koristiti VCStack da kreiraju jedan 32-portni virtuelni svič. Bogat set funkcionalnosti čini XS900MX idealnim mrežnim rešenjem koje je dovoljno skalabilno da odgovori na današnje izazove uvećanja mrežnog saobraćaja i pratećih mrežnih sadržaja.

Neteye R serija mrežnih snimača

Kompletna serija Neteye mrežnih video snimača i radnih stanica sertifikovana je od VMS proizvođača Milestone Systems. Kada ste odgovorni za kritične objekte, morate biti spremni za sve vrste pretnji. Sve od incidenata i krađe do terorizma i prirodnih katastrofa može izazvati poremećaje procesa i bezbednosni rizik. Sa NETEYE R rešenjima nadzora, možete efikasnije da upravljate izazovima i incidentima. NETEYE R serija pruža beskompromisnu sigurnost i stabilnost.

 

PSIM (Physical Security Information Management)

Nauta Cosmo

Cosmo je solucija za upravljanje sistemima tehničke zaštite, energetskim i operativnim sistemima iz jednog korisničkog interfejsa. Sistem rukuje podacima za menadžment i upravljanje postrojenjem ili objektima, dok istovremeno obezbeđuje menadžment posetilaca, patrole, brojanje posetilaca, distribuirani audio, automatizaciju procesa u objektu, kao i funkcionalnosti energetske efikasnosti. Sistem je intuitivan i lak za upotrebu.

Qognify Situator

Situator integriše i uvodi u korelaciju informacije u realnom vremenu sa višestrukih i različitih sistema. Qognify Situator koordinira efektivne odgovore, osiguravajući pritom da celokupni operativni lanac komunikacije zna šta se dešava, gde se to dešava i kako odgovoriti na incidentni događaj. PSIM primenjuje standarde i procese, automatizuje specifične zadatke i kompleksne radne procese i prilagođava se novonastaloj situaciji u smislu da osigura da dobro informisani korisnici mogu doneti pravovremene odluke.

Aimetis Enterprise Manager

Aimetis Enterprise Manager omogućuje cloud-based centralizovan menadžment za distribuirani Aimetis Symphony video menadžment softver(VMS), Aimetis Physical Security Appliances(PSA) i za Aimetis Thin Client. Upravljivi serveri i mrežni uređaji bezbedno se konektuju na Enterprise Manager, omogućujući izvršavanje softverskih ažuriranja, menadžment sistema, kao i monitoring sistemskih statusa i performansi putem intuitivnog web-based interfejsa.

Kako funkcionišu IP kamere za video nadzor?

IP kamere za video nadzor, odnosno kamere koje komuniciraju putem Internet protokola omogućuju prikazivanje snimaka, koji su dostavljeni putem Internet konektivnosti, LAN, ili Wifi mreže. Konektivnost i povezivanje kamera može biti žično ili bežično (Wifi kamere).

Celokupan sistem IP video nadzora sastoji se: od makar jedne IP kamere, opciono MicroSD memorijske kartice, od PoE mrežnog sviča za video nadzor koji će pružiti napajanje IP kamerama, i od signalno-naponske kablovske infrastrukture. Dodatno, veći IP video nadzor sistemi podrazumevaju nabavku video nadzor snimača, klijentskih radnih stanica i monitora, dok kod manjih sistema besplatna aplikacija za udaljeni pristup video nadzor sistemu putem Interneta efikasno obavlja posao.

Jedna od glavnih prednosti IP video kamera za nadzor jeste pojednostavljena i efikasna konektivnost, radi pretrage snimljenog zapisa, alarmnih događaja, ili gledanja snimaka uživo, što je čini idealnom za monitoring bitnih događaja sa udaljene lokacije, putem Interneta.

Druga korisna funkcionanost kamere IP jeste lokalno arhiviranje snimaka na samoj kameri putem MicroSD kartice, što pojednostavljuje arhitekturu sistema i omogućuje naknadno pregledanje video nadzor zapisa. Postoje i LTE 4G i 5G kamere za video nadzor koje uz microSD karticu i uz SIM karticu omogućuju notifikacije korisniku u slučaju alarmnih situacija.