AVIGILON & MOTOROLA PARTNERSTVO

02/02/2018 |

MOTOROLA INVESTIRALA U AVIGILON – LIDERA U NAPREDNOJ VIDEO NADZOR ANALITICI

Ova akvizicija doneće neprikosnovena end-to-end bezbednosna rešenja u domenu sigurnosnih i bezbednosnih platformi, uključujući visok kvalitet videa, napredne aplikacije i AI zasnovane analitička rešenja, posebno optimizovana za sektor javne bezbednosti i aktivnosti komercijalnih subjekata.

Motorola Solutions objavila je 01. februara 2018-te godine da je sklopila konačan dogovor sa kompanijom Avigilon oko akvizicije, kao i da će ova transakcija oplemeniti portfolio proizvoda i usluga u domenu infrastrukturno važnih komunikacionih tehnologija.

 

Milijardu U.S. dolara u kešu, za dalji razvoj i investicije

Prema uslovima ugovora, Motorola Solutions je investirala za kupovinu Avigilon-a po ceni od CAD$27,00 po akciji, što čini apsolutnu vrednost ove transakcije nešto preko US$ 1.0 milijarde dolara. Motorola je platila skoro tri puta veću vrednost po akciji, želeći da obezbedi sigurnu kupovinu svetskog broja jedan kada je su u pitanju inovativne videoe nadzo tehnologije i napredna self-learning, AI-based video nadzor analitika.

Transakcija će biti izvršena po prinicipu all-in-cash, što stavlja kompletnu video nadzor konkurenciju Avigilon-a u nezavidan položaj, obzirom na trenutni, a pogotovo na očekivani tempo investiranja u razvoj i lansiranje novih inovativnih tehnologija, proizvoda i rešenja. Sa konferencije u Vankuveru gde su se predstavnici Motorole i Avigilon-a javno obratili javnosti i tržištu, moglo se između ostalog čuti da Motorola planira da pozicionira Avigilon video nadzor i VMS proaktivna rešenja u projekte javne bezbednosti i sigurnosti, dakle video nadzor gradova i federalnih institucija, gde Motorola po prirodi svog posla u domenu komunikacijskih tehnologija drži većinski udeo tržišta.

Sa sedištem u Vankuveru, Avigilon projektuje, razvija i proizvodi napredna tehnološka bezbednosna video nadzor rešenja, uključujući AI self-learning video analitiku, video menadžment softver i hardver, video nadzor kamere, i sistemska integrativna rešenja za kontrolu pristupa. Avigilon proizvode i video nadzor solucije koristi široki spektar komercijalnih i državnih kupaca, uključujući projekte kritične infrastrukture, aerodrome, vladine objekte i institucije, gradove i retail kupce.

 

Avigilon internacionalni patenti kao dodatna prednost u odnosu na video nadzor konkurenciju

Avigilon u svom posedu ima više od 750 U.S. i internacionalnih patenata u domenu striming menadžment tehnologija, naprednih video analitičkih algoritama i drugih video nadzor patenata, što Avigilon čini distinktivno jačim i bolje pozicioniranim u odnosu na konkurenciju.  Procena je da će združenim snagama Avigilon i Motorola grupacija biti u mogućnosti da ponudi platforme i rešenja za sektor bezbednosti, koja jednostavno neće biti na raspolaganju u izvedbi drugih konvencionalnih video nadzor proizvođača.

 

Ova akvizicija će elegantno uvesti Avigilon-ovu naprednu VMS i video nadzor analitičku platformu u projekte javne bezbednosti, čime će se istovremeno širiti naš portfolio novim proizvodima i tehnologijama za komercijalne korisnike“, rekao je Greg Brown predsedavajući i CEO, Motorola Solutions. „Video igra možda i najvažniju ulogu u kreiranju bezbednijih i sigurnijih gradova i rastućih kompanija. Video može poslužiti kao veoma efikasan poslovni alat za potrebe monitoringa određene lokacije, a napredna video analitika može omogućiti proaktivno, efikasno reagovanje prilikom incidentnih situacija“, naveo je Greg Brown.

 

Proaktivna uloga video nadzora

Avigilon jedinstvena i inovativna video menadžment platforma pomoći će transformaciji videa od reaktivnog – pretraživanjem unazad onoga što se dogodilo – do proaktivnog, izdavanjem obaveštenja i alarmiranjem u realnom vremenu kada je osoba, objekat ili vozilo od interesa detektovano. Ova kritična inteligencija, omogućuje korisnicima da preduzmu prave akcije i da budu responsivni u odnosu na svaku datu situaciju.

Veoma smo zadovoljni što smo se pridružili kompaniji Motorola Solutions, obzirom da je njihova vizija i strategija u potpunosti poravnata sa našom“, rekao je Alexander Fernandes, osnivač Avigilon-a i predsednik upravnog odbora.

Ova kombinacija će doneti nove mogućnosti Avigilon partnerima, omogućujući nam da ubrzamo inovacije i da pružimo dodatnu vrednost kupcima i tržištu“.

 

Podrška Avigilon postojećem partner kanalu

Novonastala tehničko-tehnološka grupacija posebno je naglasila da je osnovni cilj ove akvizicije dalje ubrzanje razvoja Avigilon video nadzor i analitičkih rešenja, kao i da Motorola Solutions neće menjati naziv brenda, već će ostati pod prepoznatljivim znakom Avigilon, a posebna pažnja će biti usmerena na podršku postojećem Avigilon prodajnom kanalu i parterima koji će kao i do sada imati pristup svim Avigilon proizvodima i rešenjima, uz 100% sigurnu projektnu podršku.

Definitivno je pred nama interesantan period kada je globalni razvoj video industrije u pitanju, kada ćemo biti u prilici koristiti zajednička rešenja ove novonastale liderske grupacije, a za potrebe bezbednosti i sigurnosti od federalnih, državnih lokacija, preko industrijskih pa sve do retail analitičkih i nadzornih rešenja.

 

O Motorola Solutions

Motoroal Solutions (NYSE: MSI) kreira inovativna komunikaciona rešenja, za kritično-važne infrastrukturne projekte u domenu javne sigurnosti i komercijalnih projekata, pomažući rast i razvoj bezbednijih gradova i uspešnijih društava.

 

O Avigilon Corporation

Avigilon korporacija isporučuje globalnom tržištu bezbednosna rešenja od izuzetnog poverenja. Avigilon razvija i proizvodi napredna tehnološka bezbednosna video nadzor rešenja, uključujući AI self-learning video analitiku, video menadžment softver i hardver, video nadzor kamere i sistemska integrativna rešenja za kontrolu pristupa.