Axis efikasno adresira TCO kroz fleksibilne dodatke poput audio i IO funkcionalnosti

07/05/2018 |

AXIS T61 Serija omogućuje dodavanje audio i I/O funkcionalnosti na Axis IP video nadzor kamere, koje fabrički nemaju integrisane ove funkcije

Axis Communications najavljuje AXIS T61 audio i I/O serije interfejsa, koje omogućuju dodavanje audio i I/O konektivnosti na Axis IP video nadzor kamere koje nativno nemaju integrisane ove funkcionalnosti. Na ovaj način, obezbeđeno je fleksibilno i ekonomično rešenje za korisnike koji imaju direktnu korist od audio i I/O funkcija, redukujući na ovaj način ukupne troškove vlasništva (TCO – total cost of ownership) Axis kamera i pružajući veću vrednost tokom celokupnog perioda korišćenja sistema.

Povezana između kamere i switch-a, nova jedinica AXIS T61 serije koristi portcast, jedinstvenu funkcionalnost koja omogućuje digitalni prenos audio i I/O signala putem mrežnog kabla između kamere i interfejsa. AXIS T6101 i AXIS T6112 audio i I/O interfejs će besprekorno omogućiti audio i I/O funkcionalnost velikom broju popularnih Axis IP kamera, koje nemaju ove mogućnosti već fabrički integrisane.

Sa kamerom odvojenom od audio i I/O interfejsa, kupci mogu staviti i kameru i interfejs u idealne pozicije. Na primer: može da se izabere diskretna lokacija za malu kameru, sa audio snimanjem postavljenim bliže tački interesa. Dodajući podršku za dvosmerni audio zvuk, klijenti mogu imati koristi od slušanja u transakcijama ili incidentima, na primer, ili da transmituju audio upozorenje kako bi sprečili dalje akcije provalnika. Napredovanje audio analitike, kao što je otkrivanje agresivne komunikacije, takođe će biti podržano.

Dodavanje I/O interfejsa donosi mnogo prednosti. Spoljni senzori i detektori se mogu povezati sa ulaznim portovima za aktiviranje alarma ili konkretne akcije, a alarm se, takođe, može uključiti i ako su komunikacione veze prekinute. Spoljni uređaji, poput releja, mogu biti povezani sa izlaznim portovima za aktiviranje svetla, zaključavanje/otključavanje vrata, i slične scenarije. I/O interfejs dolazi u diskretnom kućištu spremnom za montažu na zid ili plafon. AXIS T6112 takođe uključuje ugrađen mikrofon.

Jerom Lemke, Global Product Manager kompanije Axis Communications, prokomentarisao je: „Audio i I/O mogućnosti donose značajnu vrednost video nadzor sistemima, a AXIS T61 Serija pruža maksimalnu fleksibilnost. Naša jedinstvena funkcija portcast, donosi audio i I/O prednosti na elegantan, jednostavan i ekonomičan način, i mi očekujemo da ih vidimo dostupne u celokupnom portfoliju Axis video nadzor kamera u narednim mesecima, kao efikasan dodatak kamerama koje već nativno podržavaju audio i I/O.

AXIS T61 serije omogućuje audio i I/O interfejsima da se dodaju samo onim kamerama kojima je to potrebno, bez potrebe za dodatnim IP adresama ili licencama za video menadžment softver (VMS), dok se video i zvuk isporučuju preko jednog stream-a. Instalacija je jednostavna, a integracija sa postojećim VMS-om je besprekorna. Kupci samo treba da se uvere da firmware kamere podržava portcast, i onda će se kamera ponašati kao da ima natvno integrisane audio i I/O funkcionalnosti.

Ključne karakteristike AXIS T61 serije:

  • Dodavanje audio i I/O podrške Axis kamerama bez nativno ugrađene audio i I/O funkcionalnosti
  • Nema potrebe za dodatnim IP adresama ili VMS licencama zahvaljujući portcast tehnologiji
  • Napajanje preko Ethernet-a za AXIS T61 interfejs kao i za kamere

AXIS T6101 specifične ključne karakteristike:

  • I/O portovi: dva konfigurabilna ulaza pod nadzorom ili digitalni izlazi
  • Audio linija ulaz/izlaz, 3.5mm konektori

AXIS T6112 specifične ključne karakteristike:

  • I/O portovi: dva kofigurabilna ulaza pod nadzorom ili digitalni izlazi
  • Ugrađen mikrofon
  • Audio out, 3.5 mm konektor
  • Diskretno kućište.

AXIS T61 audio i I/O serije interfejsa će biti dostupne u Q2, 2018, putem zvaničnih Axis distributivnih kanala.