AXIS Q1645-LE High-Speed Video Nadzor Solucija

09/07/2018 |

AXIS COMMUNICATIONS PREDSTAVIO NOVI MODEL IZ PRESTIŽNE, AXIS Q SERIJE VIDEO NADZOR KAMERA

Vodeći proizvođač enterprise video nadzor solucija Axis Communications – svoju ponudu je obogatio još jednim flagship modelom video nadzor kamere za rad u ekstremnom temperaturnom okruženju, sa mogućnošću isporučivanja high-speed video strima pri brzini od 120 FPS. U pitanju je AXIS Q1645-LE IP video nadzor kamera najnovije generacije, napakovana do vrha sa enterprise-klase tehnološkim funkcionalnostima.

 

AXIS Q1645-LE osnovne funkcionalnosti:

  • Startovanje i rad u ekstremnim temperaturnim uslovima -40 °C to 60 °C
  • FullHD 2MP rezolucija
  • 120 FPS
  • Izuzezna svetlosna osetljivost sa ½“ senzorom
  • OptimizedIR tehnologija
  • Elektronska stabilizacija slike (EIS)
  • Forensic WDR, Lightfinder, Zipstream
  • Integrisana analitika

Sa svojih 2MP FullHD rezolucije, AXIS Q1645-LE IP kamera dizajnirana je za rad u izuzetno lošim svetlosnim uslovima, u kojima uz pomoć punog paketa tehnoloških funkcionalnosti uspeva da isporuči kristalno čistu sliku u punom FPS-u. OptimizedIR tehnologija kompenzuje prenaglašene i nedovoljno svetlosno naglašene delove scene, kao i pokretnih objekata u sceni, što utiče da dobijemo video strim bez šuma, čak i u kompletnom mraku.

Visoka rezolucija. Maksimalni FPS. Neviđena do sad svetlosna osetljivost. Ovo su fundamentalne razlike između slike koja je oštra, i slike koja je kao žilet oštra – u svim svetlosnim uslovima. Po rečima proizvođača, AXIS Q1645-LE je kamera kao ni jedna druga. Sa FullHD rezolucijom koju isporučuje u do 120 slika u sekundi, sa ½“ senzorom i sa Axis Lightfinder tehnologijom ova kamera ima mogućnost da upije više svetlosti nego ikada, kao i da omogući izuzetnu upotrebnu vrednost slike i snimka, čak i u izuzetno lošim svetlosnim uslovima. Dodatno, Axis Forensic WDR tehnologija osigurava idealan balans u scenama sa jakim i/ili iznenadnim svetlosnim varijacijama, dok elektronska stabilizacija slike (EIS) podržava mogućnost besprekornog rada čak i u najizazovnijim instalacionim scenarijima.

 

Prva među jednakima

Axis Communications poznat je globalnoj sceni kao proizvođač najpotpunijeg proizvodnog portfolija, i kada su entry-level i kada su enterprise video nadzor solucije u pitanju, a u svom portfoliju poseduje preko 100+ modela IP video nadzor kamera. AXIS Q16 serija važi za premium liniju ovog proizvođača koja je uglavnom rezervisana za IP kamere sa pregrštom integrisanih inovativnih tehnologija, funkcionalnosti i najboljih tehničkih karakteristika na tržištu.

Iako u svom proizvodnom kamernom portfoliju AXIS poseduje i PTZ, termalne, multi-senzor,… IP video nadzor kamere, AXIS Q1645-LE IP kamera izdvaja se po svojim specifičnim karakteristikama i odabranim setom integrisanih Axis tehnologija, što joj omogućuje možda i najširi spektar primene u različitim instalacionim scenarijima, za potrebe industrijskih korisnika, gradova, raskrsnica, ili u okviru projekata javne bezbednosti.

Sa robustnim aluminijumskim kućištem, AXIS Q1645-LE može obezbediti startovanje i u niskim temperaturama od -40 °C, ali i u ekstremno visokim poput 60 °C. U IP66, IP67, NEMA 4X i IK10 izvedbi kućišta, korisnici mogu biti u potpunosti uvereni da će kućište kamere i sama kamera u njemu biti otporno kako na ekstremne vremenske uslove, tako i na udarce i fizičke pokušaje opstrukcije.

 

Inteligentne funkcionalnosti

AXIS Q1645-LE inteligentne funkcionalnosti uključuju pametno donošenje odluka, pojačanu cyber sigurnost, prvoklasnu upotrebnu vrednost slike/snimka, kao i brzu i efikasnu instalaciju i setovanje. AXIS Q1645-LE podržava Defog funkcionalnost koja automatski filtrira maglu kako bi korisniku pružila maksimalno jasnu i čistu sliku. AXIS Q1645-LE dolazi sa preinstaliranim AXIS Motion Guard, Axis Fence Guard i sa AXIS Loitering Guard paketom video analitike koji omogućuje kreiranje naprednih, proaktivnih video nadzor projektnih rešenja.

 

Orijentiring podrška

Nije baš da možete poći u orijentiring avanturu sa ovom kamerom, ali inovativna podrška za snalaženje u prostoru omogućuje dinamički overlej scene sa nazivima ulica i sa kompas simbolom za efikasnu orijentaciju, što samo po sebi predstavlja izuzetno korisnu i vrednu funkcionalnost ukoliko korisnik koristi sistem sa većim brojem kamera i monitora.

Dodatna automatizacija procesa upravljanja video nadzor sistemom koji u sebi sadrži i AXIS Q1645-LE video nadzor kamere ogleda se u mogućnosti da korisnik može birati između tri profila scene koji automatski optimizuju vreme ekspozicije, balans bele boje, aperturu, oštrinu, kontrast i šum za svaku kameru u sistemu, kako bi efikasno i maksimalno odgovorili na svaki svetlosni izazov.

Sve dodatne informacije o ovoj AXIS flagship video nadzor kameri, kao i o solucijama za koje je ova kamera namenski dizajnirana, možete dobiti od generalnog distributera, kompanije IP Way d.o.o.