AXIS INOVACIJE – T8342 WIFI SENZOR

26/02/2019 |

Vodeći svetski proizvođač naprednih video nadzor solucija, kompanija Axis Communications, predstavila je tržištu bežični senzor (Axis T8342) kao troškovno efikasno rešenje za sve specifične video nadzor solucije sa potrebom dodatne detekcije pokušaja narušavanja štićenih prostora.

Axis Communications predstavio novo rešenje za end-to-end video nadzor solucije – T8342 bežični protivprovalni senzor za vrata i prozore. Novi Axis-ov protivprovalni senzor za vrata i prozore dolazi sa integrisanom baterijom, podržava Z-Wave wireless protokol, Wireless I/O konekciju i kompatibalan je sa S2 kontrolom pristupa.

 

Axis T8342 protivprovalni senzor

Axis T8342 protivprovalni senzor montira se jednostavno na vrata ili na prozore objekata, izloga, firmi,… a prilikom neke neželjene incidentne situacije može se pokrenuti čitav niz događaja kao što su obaveštenje putem poruke, uključivanje osvetljenja u objektu i još mnogo drugih funkcija koje dižu uzbunu prilikom neovlašćenih ili nasilnih pokušaja otvaranja vrata ili prozora. Novo Axis rešenje ima veliku primenu kao jednostavno bezbednosno rešenje pri zaštiti rezidencijalnih objekata, malih i srednjh firmi, ili maloprodajnih objekata. Sve to, bez narušavanja enterijera objekta kablovskom instalacijom, jer senzori bežično komuniciraju sa AXIS M5065 PTZ IP kamerom ili sa povezanim Z-Wave Plus® kontrolerima. Još jedna pogodnost ovih Wireless senzora jeste izuzetno laka i fleksibilna instalacija senzora koji se mogu montirati na ulazna vrata, prozore, vrata od izloga… u zavisnosti od specifičnosti zaštite koja je potrebna vašem objektu.

 

bezicni-video-nadzor-axis-t8342_big_2

 

WiFi rešenje, bez kabliranja

Izbegnite komplikacije sa kablovima uz pomoć Axis wireless protivprovalnog rešenja. Axis je izbacio liniju bežičnih proizvoda, koji zajedno sa AXIS M5065 mrežnom kamerom daju mogućnost da se bez ikakvog kabliranja povežu sa Z-Wave uređajima, odnosno uređajima koji podržavaju ovaj protokol.
Ova bežična solucija omogućuje da se kamera poveže sa najviše šest ovakvih uređaja u okviru jednog sistema, koristeći jednostavne on/off komande tom prilikom. Ukoliko se senzor na vratima, prozoru, ormariću… oglasi, i aktivira se alarm, uređaj automatski obaveštava kameru da promeni položaj svog objektiva koji je unapred definisan, u pravcu senzora, odnosno u pravcu u kojem se oglasio alarm.

Dodatna prednost u korišćenju AXIS wireless proizvoda prilikom planiranja i projektovanja sistema, ogleda se upravo u smanjenim troškovima prilikom instalacije. Izostanak mukotrpnog i dugotrajnog kabliranja, veoma fleksibilna i laka instalacija i mogućnost premeštanja uređaja sa jednog mesta na drugo jedinstvene su prednosti ovog bezbednosnog rešenja.

 

Ekonomičan sistem, veoma jednostavna instalacija

Wireless konekcija podrazumeva velike uštede novca, vremena i napora prilikom instalacije, a na veoma jednostavan način AXIS T8342 senzor može se integrisati sa već postojećim sistemom koji imate, bez dodatnog izlaganja troškovima i razvlačenju kablova po prostoru koji obezbeđujete. Još jedna prednost ovog uređaja se ogleda u mogućnosti veoma lake povezanosti i komunikacije sa kontrolnim uređajem, npr. AXIS 5065 video nadzor kamerom, preko koje možete jednostavno upravljati vašim sistemom.

 

 

bezicni-video-nadzor-axis-ip-kamere_2

T834 serija AXIS proizvoda koristi kriptovani Z Wave protokol, međunarodni protokol za bežičnu komunikaciju, a kompatibilan je sa S2 Security, svetskim liderom kada je kontrola pristupa u pitanju. Novi AXIS-ov proizvod, T8342 wireless senzor je podrobno ispitan i testiran pre puštanja na tržište, a u integraciji sa IP kamerom i sa kontrolom pristupa… predstavlja veoma pouzdano i troškovno-efikasno bezbednosno rešenje za širok spektar instalacionih potreba.

WiFi senzor za video nadzor instalacije – Axis T8342

Za dodatne informacije o ovoj bežičnoj soluciji možete se raspitati kod oficijelnog Axis distributera –
kompanije IP WAY, koja vam stoji na raspolaganju i u vezi sa podrškom prilikom planiranja i projektovanja adekvatne bezbednosne solucije.