AXIS SOLUCIJA ZA EFIKASNIJE UPRAVLJANJE SAOBRAĆAJEM

30/12/2019 |

Saobraćajne gužve same po sebi predstavljaju veliko opterećenje za vozače u gradovima. Istovremeno, gužve u saobraćaju, i npr. nepropisno parkirana vozila otežavaju normalan tok saobraćaja. Ovakve situacije, posebno ometaju funkcionisanje gradskih službi prilikom npr. medicinskih, protivpožarnih ili protivprovalnih intervencija vozilima nadležnih organa. Axis video nadzor solucija za unapređenje saobraćajne logistike u gradskim okruženjima direktno adresira ova pitanja, gde uz pomoć video analitike olakšava transport i život u gradovima čineći ih efikasnijim i sigurnijim.

 

AXIS Parking Violation Detection

Solucija za ravnomerniji saobraćaj na ulicama i za sigurnije gradove

• Pouzdana detekcija parking prekršaja
• Mogućnost momentalne reakcije na novonastali incident
• Optimalna alokacija raspoloživih resursa – maksimalna efikasnost
• Troškovno-efikasna i skalabilna solucija

AXIS detekcija parking prekršaja pruža 24/7 video nadzor soluciju za saobraćajne primene, koja automatski šalje upozorenja kada su otkriveni potencijalni prekršaji povezani sa nepropisnim parkiranjem. Ovo rešenje može značajno smanjiti saobraćajne gužve i poremećaje izazvane neovlašćenim tj. nepropisnim parkiranjem na gradskim ulicama i drugim delovima u kojima nepropisno parkiranje može da dovede do ekstremnih poremećaja toka saobraćaja.

 

 

Mogućnost brze reakcije i efikasno rešavanje situacija

Detekcija parking prekršaja u saobraćaju može se podesiti da pokrije celu ulicu, bulevar ili put, koristeći više kamera za pokrivanje pojedinih saobraćajnih traka: jedna kamera za rastojanje do 100 metara. Uz Axis Parking Violation Detection možete lako postaviti zone detekcije u oblastima u kojima neovlašćena vozila ne bi trebalo da se zaustavljaju ili parkiraju, kao što su autobuske i biciklističke trake ili parking mesta namenjena hendikepiranim osobama.

Aplikacija će automatski poslati upozorenje video VMS-u ili sistemu za intervenciju parking servis službe u bilo koje vreme, kada se potencijalni prekršaj detektuje. Policajac ili odgovorno lice parking servisa može zatim brzo i pouzdano proveriti i potvrditi situaciju, i ukoliko je potrebno, preduzeti mere za uklanjanje vozila.

Nezakonito i neovlašćeno parkiranje može da izazove ozbiljne saobraćajne gužve u gradovima, može biti izuzetno uznemiravajuće za vlasnike kompanija, kao i frustrirajuće i potencijalno opasno za sve učesnike u saobraćaju. Preciznije otkrivanje parking prekršaja dovodi do boljeg poverenja građana u sistem i smanjuje broj sporova oko kazni za parkiranje. Šta više, upozoravanjem vozača na njihovo nesavesno ponašanje u vožnji možete poboljšati dugoročnu sigurnost na putevima i smanjiti broj ponovljenih prestupnika.

 

 

Video nadzor analitika nove generacije

Uz minimalni napor ova pristupačna video analitika omogućuje maksimalnu efikasnost, odnosno mogućnost da analizirate video strimove sa stotine kamera istovremeno, tako da možete efikasnije upravljati incidentima i alocirati resurse tamo gde su najviše potrebni. Sa tačnijim i doslednijim verifikacijama prekršaja, možete eliminisati potrebu za pregledanjem snimaka video nadzora satima i biti sigurni da u realnom vremenu primate obaveštenje da se dogodio pravi prekršaj – kad god da se on dogodio.

Zahvaljujući analitici najnovije generacije, dobijate bolje vreme obrade podataka i mnogo ekonomičniji i fleksibilniji sistem. Osim toga, Zipstream tehnologija vam omogućuje očuvanje potrebnih forenzičkih detalja, uz smanjenje potrebe za bandwidth i storage kapacitetima za preko 50%.

 

Vaše oči i uši na terenu

Ova visoko skalabilna i jednostavna za instalaciju solucija, pomaže da se smanje rizici, omogućujući saobraćajnim službama (policiji, hitnoj pomoći, vatrogascima, parking servisu,..) efikasnost u svakodnevnom radu.
On-image overlay funkcija, vizuelno naglašava osumnjičeno vozilo na slici, kako bi se lakše identifikovao i potvrdio prekršaj.

Zahvaljujući Axis kamerama sa PTZ funkcijom, operater može vizuelno da zumira sliku kako bi verifikovao prekršaj i po potrebi snimio detalje. Pored toga, privacy masking vam omogućuje da odaberete određene oblasti u posmatranoj sceni (kao što su privatni objekti) i blokirate ih – kako bi bila ispoštovana prava privatnosti u gradskim uslovima.

 

 

Ova aplikacija je razvijena za odgovorno korišćenje i za visoku zaštitu privatnosti, tako da ne skladišti registarske brojeve tablica. AXIS detekcija parking prekršaja je kompatibilna sa nizom AXIS kamera i proizvodima drugih proizvođača, kao što je većina VMS-ova, tako da soluciju možete povezati sa postojećim sistemima. Osim toga, uključivanjem Axis podrške i pre i posle kupovine, možete se osloniti na Axis prvoklasni korisnički servis tokom celog procesa.

 

Kako kupiti soluciju

Možete kupiti licencne kodove Axis solucije za detekciju parking prekršaja za kompatibilne mrežne kamere od svog Axis distributera. Jedna licenca je potrebna za kameru. Licenca se može aktivirati iz kamere ili online. Za besplatne probne licence, obratite se kancelariji zvaničnog distibutera kompanije Axis.

Video Nadzor AXIS Parking Violation Detection