DIGITAL VIDEO COMMUNICATION – DVC® BREND SLAVI PUNOLETSTVO!

28/10/2021 |

DIGITAL VIDEO COMMUNICATION – DVC® je regionalni brend u oblasti video nadzora i video interfona koji Alarm Automatika razvija već 18 godina. Prvi DVC® sistem prodat je 13. maja 2003. godine, a do danas je prodato više od 500.000 DVC® opreme i uređaja. Značajna regionalna zastupljenost koju DVC® brend uživa, direktno je povezana sa pravilnim planiranjem i realizacijom uvek inovativnih funkcionalnosti uređaja i sistema, koji korisnicima evo već osamnaestu godinu zaredom donose jedinstvenu dodatnu upotrebnu vrednost.

 

18 godina DVC® video nadzora

DVC® Digital Video Communication jedini je regionalni brend u oblasti video nadzora i video interfona koji Alarm Automatika razvija već 18 godina. Prvi DVC® sistem prodat je 13. maja 2003. godine, a do danas je prodato više od pola miliona DVC® opreme i uređaja.

Alarm automatika započela je razvoj sopstvenog brenda nakon detaljne analize tržišta, a kako je do toga došlo najbolje je objasnio Export direktor Alarm automatike Dean Klobučar:

„Dugo smo razmišljali da li da počnemo da razvijamo sopstveni brend, kakav bi trebao biti i kako ćemo ga plasirati. Tada je video nadzor bio skoro rezervisan za rizičnije objekte, skup sistem o kojem, zbog visoke cene, vlasnici objekata malih i srednjih preduzeća nisu ni razmišljali. Međutim, bili smo uvereni da to neće ostati slučaj, da će se tehnologija brzo razvijati i postati pristupačnija, i da su prednosti korišćenja videa kao sistema zaštite za krajnje korisnike toliko velike, da će ga svi poželeti.“

Razvoj sopstvenog rešenja zasniva se na osnovama i iskustvu korisnika automatizacije alarma. Cilj je bio saznati šta krajnji korisnik želi i treba od sistema video nadzora i koliko je spreman za to platiti. Na osnovu toga su definisane željene funkcionalnosti sistema, kao i karakteristike opreme, budući da na postojećim sistemima nije pronađeno rešenje koje bi zadovoljilo sve navedene kriterijume. U to vreme počinje razvoj DVC sistema video nadzora.

Fleksibilnost i široka primenljivost

U početku je DVC® bio zamišljen kao sistem prvenstveno namenjen zaštiti stambenih i malih i srednjih poslovnih zgrada, gde se i danas uglavnom instalira. Poslednjih godina uloženi su napori u razvoj proizvoda koji omogućavaju napredne analitičke funkcije, što je rezultiralo značajnim rastom DVC instalacija u zahtevnim aplikacijama kao što su banke, tržni centri, lanci benzinskih pumpi i mnogo velikih projekata sa stotinama kamera.

DVC® je instaliran u hiljadama objekata u regionu, uključujući Croduk, Naftnu industriju Srbije, Pijace Sarajevo, Poštu Crne Gore, Pevek, Douglas, hotele Liburnia, transformatore Končar, Podravku, Dunajski kristali, zatvor u Prilepu i mnoge druge.

Najjača serija DVC Supreme proizvoda uključuje mnoge napredne video analitike i AI funkcije koje ispunjavaju zahteve složenih aplikacija – prepoznavanje lica i registarskih oznaka vozila, automatsko praćenje, brojanje ljudi i vozila, prostorna analiza, merenje telesne temperature i slično. Među naprednim tehničkim karakteristikama je nova serija fotoaparata Extreme Dark koja omogućava snimanje u boji i u potpunom mraku.

DVC® kompletan asortiman rešenja

Sistemi video nadzora i video interfona dostupni su pod brendom DVC®. Video prikazuje dve tehnologije – analognu HD gde se signal prenosi koaksijalnim kablovima i IP u kojoj se signal prenosi putem računarske mreže. Kupci mogu birati između jedne od pet serija proizvoda (Speed, Special, Start, Smart, Supreme) čije su karakteristike prilagođene aplikacijama različite složenosti. Svaka od serija pokriva čitav niz proizvoda, sve što je potrebno za uspostavljanje potpuno funkcionalnog sistema video nadzora, uključujući softver, a postoje i posebni serveri za video dojavne centre.
Video portafoni dostupni su u 2easy tehnologiji koja vam omogućava da iskoristite postojeće ožičenje koje je vrlo važno za korisnike i instalatere. Postoje i mnoge napredne funkcije kao što su identifikacija PIN ili RFID kartice, integracija sa video nadzorom, upravljanje rampama, mobilni nadzor i slično.

DVC® slavi punoletstvo!

Povodom 18 godina postojanja DVC® brenda, pokrenuta je nova veb stranica dvc.video na kojoj instalateri i krajnji korisnici mogu pronaći trenutni mrežni katalog opreme i uređaja u ponudi, kao i sve relevantne informacije o dostupnim tehnologijama i njihovoj primeni, program lojalnosti, odeljak sa često postavljanim pitanjima i blog.