EAGLE EYE NETWORKS – VIDEO NADZOR SOLUCIJE DIZAJNIRANE U CLOUD-u

31/03/2021 |

Kad su u pitanju high-end video nadzor solucije, CAPEX i OPEX izdaci znaju biti pod ekstremnim pritiskom, a posebno prilikom nabavke profesionalnih video nadzor snimača, servera, video nadzor softvera i video menadžment licenci. Dodatno, troškovi za produženu garanciju i advance replacement video nadzor servera, kao i upgrade fee troškovi za video menadžment licence, nameću dugo očekivano pitanje da li je došlo vreme za migraciju video nadzor rešenja u cloud?

 

U čemu je problem?

Ukoliko ste mali kupac koji je u potrazi za sistemom od par kamera, bilo za kućne potrebe ili za firmu, zapravo i da nema problema. Međutim ukoliko ste veliki kupac koji poseduje višestruke, geografski udaljene poslovne lokacije, možda je optimizacija troškova realna polazna osnova, kako biste bili u mogućnosti sagledati problem iz prave perspektive.

Kada pričamo o profesionalnim, high-end video nadzor sistemskim rešenjima, neretko je slučaj da se profesionlani video nadzor serveri mogu nabaviti u rangu cene 40-90k Eur, pogotovo oni kapacitativniji i sa mogućnošću simultanih live striming, arhivnih, video analitičkih i AI operacija na velikom broju konektovanih kamera za video nadzor.

Dodajmo tome cenu profesionalne video nadzor kamerne softver licence u rangu od ~250 Eur, pa već postaje jasniji CAPEX okvir nabavke od ~450k Eur, i to za potrebe samo 5 geografski udaljenih lokacija neke veće industrijske ili proizvodne kompanije, sa po stotinak kamera po lokaciji. A poznato je da kompanije ovog tipa u svojoj strukturi mogu posedovati i više desetina ovakvih poslovnih jedinica-lokacija.

Dodatno, OPEX izdaci za redovni godišnji upgrade video menadžment softvera, tačnije ažuriranje na aktuelnu verziju sa novim softverskim funkcijama uopšte nisu mali, kada je reč o velikim high-end nadzornim sistemima.
Za video nadzor reda veličine 5 servera i ~500 kamera CAPEX planiranje budžeta na godišnjem nivou kreće se od
25-40k Eur, u zavisnosti od izbora VMS (video menadžment softver) vendora.

U čemu je razlika?

Većina proizvođača profesionalne video nadzor opreme danas u ponudi ima i video nadzor u cloud-u. Međutim, važno je razlikovati nativna cloud rešenja koja imaju ograničenja poput neophodnosti nabavke profesionalnih video nadzor servera na lokacijama korisnika, od izvornih cloud-engineered tj. true/native cloud solucija. Neke kompanije koriste tradicionalni client-server video menadžment softver na cloud-hostovanom serveru i nazivaju to „cloud-based sistemom“, što pogrešno implicira da je VMS dizajniran da koristi cloud computing mogućnosti.

Cloud sistemski inženjering veoma je drugačiji od tradicionalnog client-server softver inženjeringa. True/Native Cloud sistemska arhitektura omogućuje maksimalnu iskorišćenost cloud computing tehnologije putem „plati samo za ono što koristiš“ biznis modela. Ova, true cloud sistemska arhitektura troškovno-efikasno i na bezbedan način omogućuje skalabilnost koja ne može biti realizovana u okviru tradicionalnih client-server (on-premise) nadzornih sistema.

Eagle Eye Networks Solucije

Višestruko nagrađivani Eagle Eye Networks poseduje 19.9% tržišnog udela u cloud video nadzor VSaaS domenu. Sa kompletnim setom sistemskih funkcionalnosti i sa izborom arhiviranja u lokalu ili u cloud-u, kao i sa inkorporiranom tehnoogijom za prevazilaženje problema vezanih za mrežne resurse i enkriptovanu transmisiju video materijala putem interneta. Eagle Eye Bridge uređaji dodatno implementiraju cyber security mere kako na lokaciji na kojoj su instalirani, tako i za cloud transmisiju podataka, čime je osigurana bezbednost podataka i enkripcija sa najvišim stepenom pouzdanosti.

Kako ovaj U.S. proizvođač navodi – „Nativna cloud tehnologija, a ne samo VMS hostovan na serverima i isporučen putem cloud-a“ upravo je ono što pravi razliku između Eagle Eye Networks-a i drugih proizvođača.

Eagle Eye Networks video nadzor solucije omogućuju korišćenje native cloud tehnologije u bezbednosne, video nadzor svrhe, sa fokusom na rešavanje problema za velike kupce sa geografski udaljenim fizičkim lokacijama i na pojednostavljeno upravljanje sistemima na tim udaljenim lokacijama. U svojoj ponudi, Eagle Eye ima nativna cloud rešenja za arhiviranje u cloud-u, ali i za arhiviranje u lokalu, kao alternativna opcija cloud-u, ukoliko kupac za time ima potrebu. Eagle Eye solucija dolazi sa osnovnim paketom video analitike, ali i sa REST API eko-sistemom partnera, ukoliko postoji potreba za Enterprise analitikom, ili integracijom sistemskih rešenja drugih proizvođača poput sistema kontrole pristupa, alarm monitoring sistema, POS integracija,..

O kompaniji Eagle Eye Networks

Eagle Eye Networks osnovana je 2012-te godine od strane Dean Drako, koji je globalnom tržištu poznatiji i kao osnivač i bivši President/CEO kompanije Barracuda Networks. Eagle Eye Networks danas je najveći globalni native-cloud video nadzor vendor, sa proizvodnjom lociranom u Austin, Texas, kao i sa regionalnim predstavništima širom sveta.

Eagle Eye Networks – ključne karakteristike:
• Video menadžment softver napravljen u cloud-u
• Dizajniran da značajno umanji operativne troškove
• Bez troškova za softver update
• 100% browser-based i mobile-based
• Bez troškova za nove sistemske funkcionalnosti
• Lifetime garancija za brigde uređaje
• Bez potrebe za nabavkom profesionalnih video nadzor servera
• Podržane IP, analogne i AnalogHD kamere drugih proizvođača
• Uključena video analitika
• Kompletno sistemsko rešenje uključujući i cyber security održavano je od strane Eagle Eye-a

Eagle Eye Projektna Podrška

Sa poslovnim kursom setovanim na inovacije u domenu video nadzor i korespodentnih ICT tehnologija, Upstream ICT Alliance generalni je distributer Eagle Eye Networks rešenja. Pozivamo ovom prilikom zainteresovane kupce, kao i integrator partnere da nas kontaktiraju kako bi primlili detaljnu Eagle Eye prezentaciju i napravili prve korake u kreiranju Demo / PoC instalacija, na putu realizacije skalabilnog Eagle Eye Networks video nadzor projekta.