PREDSTAVLJAMO SAST APP STORE I APLIKACIJE ZA INTELIGENTNO UPRAVLJANJE SAOBRAĆAJEM

28/04/2021 |

Video analitika za inteligentno upravljanje saobraćajem u gradskom okruženju i poboljšanje opšte bezbednosti na putevima. Predstavljamo vam globalno najbrže rastući app store za nadzorne kamere. SAST App Store omogućuje saobraćajnim security operaterima da efikasnije analiziraju saobraćajne tokove i dešavanja kako bi unapredili saobraćaj i bezbednost kako u gradskim okruženjima, tako i na magistralnim i na auto-putevima.

SAST App Store predstavio je solucije za mesec april – Analiza Saobraćaja – u okviru kojih promovišu aplikacije za video nadzor kamere koje omogućuju vredne i korisne informacije o tome kako se vozila kreću kroz gradove i na otvorenim putevima. Od analiziranja saobraćajnih tokova, klasifikacije vozila, do automatskog očitavanja registarskih tablica vozila – pogledajte izdvojene aplikacije koje vam mogu pomoći u svakodnevnom upravljanju saobraćajem i poboljšanju opšte bezbednosti na putevima.

Aplikacija za monitoring saobraćaja – AI Incident Deep

AI-INCIDENT-DEEP je aplikacija za nadzorne kamere koja omogućuje da se detektuju neuobičajene situacije na putu, poput onih kada se vozila kreću u pogrešnom smeru, zaustavljena vozila, ili situacije kada se pešaci zadržavaju u zabranjenim saobraćajnim zonama – sve u realnom vremenu.

Ova saobraćajna aplikacija koristi deep learning algoritme i za detekciju i za klasifikaciju pokretnih objekata (razlikujući pri tom vozila i ljude), što omogućuje visoku preciznost i pouzdanost čak i u ekstremno kompleksnim scenarijima poput saobraćaja u tunelima ili gradskih saobraćajnih gužvi.

Kompanija AITECH omogućila je gradskim saobraćajnim monitoring centrima da notifikacije o ovim događajima primaju ili putem AI-DASH-PRO konzole, ili putem integracije direktno u Video Menadžment Softver koji je u upotrebi kod korisnika.

AI Incident Deep kompatibilna je sa Video menadžment softverom sledećih proizvođača:

 • VMS Arteco Next, through the Open Connector license;
 • Avigilon VMS, through the POS license;
 • VMG Genetec, Security Center 5.7, 5.8;
 • VMS Milestone XProtect;
 • VMS Smart Security Manager (SSM), Hanwha Techwin;
 • VMS Wave, Hanwha Techwin;
 • VMS Cayuga, Qognify;
 • VMS Wavestore;

Detaljne informacije o ovoj konkretnoj aplikaciji za monitoring saobraćaja možete pogledati na website-u proizvođača: https://www.aitech.vision/ , gde takođe možete istražiti i druge, povezane solucije za inteligentno upravljanje saobraćajem.

Aplikacija za monitoring saobraćaja – AI Traffic Deep

AI-TRAFFIC-DEEP predstavlja set aplikacija za saobraćajni monitoring i smart city primenu koji uključuje: brojanje vozila, klasifikaciju, računanje prosečne brzine, detekciju pešaka, detekciju saobraćajnih zagušenja, zaustavljena vozila i vozila koja se kreću u pogrešnom smeru.

U aktuelnoj verziji, tri klase vozila su omogućene: motori, automobili i kamioni. Aplikacija takođe identifikuje boju i prosečnu brzinu kretanja svakog vozila i generiše alarmne notifikacije ukoliko kretanje vozila prelazi dozvoljenu brzinu. Detaljne informacije o ovoj konkretnoj aplikaciji za monitoring saobraćaja možete pogledati na website-u proizvođača: https://www.aitech.vision/ , gde takođe možete istražiti i druge, povezane solucije za inteligentno upravljanje saobraćajem.

Aplikacija za monitoring saobraćaja – FLOW Parking

FLOW Parking aplikacija konvertuje vaše nadzorne kamere u smart parking senzore. Solucija je dizajnirana podjednako za unutrašnje i za spoljne parking prostore. FLOW Parking aplikacija deo je veće, FLOW Insights grupe proizvoda koji pomažu gradskim službama da efikasnije upravljaju parking prostorima u realnom vremenu.

Ova aplikacija je u mogućnosti da kategorizuje objekte u nekoliko klasa, da prepoznaje njihovu boju, kao i da meri vreme zadržavanja. Dodatno, poseduje potpuno konfigurabilni data interfejs za integraciju sa parking menadžment sistemima drugih proizvođača, popout ParkingDetection platforme.

Aplikacija FLOW Parking uključuje sledeće funkcionalnosti:

 • Popunjenost parking mesta u realnom vremenu
 • Merenje vremena zadržavanja za svako vozilo
 • Detekcija vozila koja blokiraju parking prostor

Detaljne informacije o ovoj konkretnoj aplikaciji za monitoring saobraćaja možete pogledati na website-u proizvođača: https://datafromsky.com/ , gde takođe možete istražiti i druge, povezane solucije za inteligentno upravljanje saobraćajem.

Aplikacija za monitoring saobraćaja – NumberOK Edge MMR

Ova edge aplikacija omogućuje prepoznavanje registracionih oznaka vozila čak i pri velikim brzinama, takođe uz dodatne informacije o proizvođaču i modelu vozila. NumberOK Edge omogućuje kontrolu saobraćaja direktno sa nadzornih kamera, pružajući pri tom komplet značajnih informacija neophodnih za donošenje brzih odluka i preventivnih radnji.

Tehnologija koju je razvio FF Group rezultira sa preko 90% tačnosti u prepoznavanju preko 500+ klasa, uz 4K procesiranje video strima. FF Group MMR (Make/Model Recognition) tehnologija koristi se u različitim saobraćajnim primenama za IP kamere poput AXIS, Hanwha Techwin i drugih.

Za dodatne informacije možete posetiti website- proizvođača https://ff-group.org/ gde se možete informisati o ovoj, kao i o korespodentnim aplikacijama za inteligentno upravljanje saobraćajem.

Upstream ICT Alliance Projektna Podrška

Za sve gradske saobraćajno kontrolne centre obezbeđujemo stručne konsultacije sa našim partnerima, licenciranim integrator i distributer kompanijama, sa pozamašnim iskustvom u domenu inteligentnog upravljanja saobraćajem putem nadzornih tehnologija. Ukoliko planirate da implementirate novi, ili da zanovite postojeći sistem za inteligentno upravljanje saobraćajem, kontaktirajte nas radi organizacije sastanka i predstavljanja konkretnih solucija koje direktno adresiraju vaše potrebe.