Dahua panoramska multi-senzor IP kamera

04/11/2016 |

Dahua lansirala 180° panoramsku multi-sensor IR video nadzor kameru

Dahua je predstavila novu multi-senzorsku panoramsku IP kameru, koja obezbeđuje horizontalni ugao vidljivosti od 180 stepeni.

Panoramska IP kamera Dahua IPC-PFW8601-A180 pruža dodatnu fleksibilnost za video nadzor širokih prostora. Kamera poseduje tri senzora, svaki 2MP rezolucije, koji rade u tandemu kako bi stvorili sveobuhvatan panoramski video nadzor pregled od 180 stepeni.

Ova kamera u mogućnosti je da zameni više fiksnih kamera sa jednim senzorom, čime se smanjuju troškovi ukupnog koštanja i održavanja video nadzor sistema.

Nova kamera je opremljena integrisanim inteligentnim video analitičkim algoritmima

Na novim Dahua 180° panoramskim video nadzor kamerama mogu se individualno konfigurisati kontrast i osvetljenje za svaki senzor pojedinačno, čime se postiže kristalno jasan i pregledan panoramski pogled.

Ova multi senzorska kamera podržava dan/noć funkcionalnost uz pomoć mehaničkog IR cut filtera i WDR-a (120dB) što je čini idealnom za primenu u promenljivim svetlosnim okruženjima.

Pored toga, ova kamera sa integrisanom Dahua Starlight tehnologijom osigurava kvalitetan i upotrebljiv video snimak, čak i u uslovima sa minimalnim osvetljenjem.

Kamera je opremljena integrisanim inteligentnim video analitičkim algoritmima, pomoću kojih može procesirati video analitičke operacije kao što su detekcija prelazaka preko iscrtane linije(tripwire), detekcija pomeranja kamere, detekcija ostavljenih/uklonjenih objekata, i sl. , kako bi efikasno i precizno bilo odreagovano na incidentne događaje.

Kamera poseduje smart IR tehnologiju pa se može podesiti intenzitet LED iluminacije kamere kako bi se nadoknadila blizina ili udaljenost nadziranog objekta.

Smart IR tehnologija sprečava IR LED iluminaciju da izbeljiuje video nadzor materijal ako nadzirani objekat(npr. čovek) priđe bliže kameri, čime se omogućuje jasna i precizna slika, čak i u potpunom mraku.

Sa radnim opsegom temperature od -40°C do +60°C, kao i sa IP67 i IK10 rejtingom zaštitnog kućišta, ova kamera odgovara skoro svakoj spoljašnjoj nameni, uključujući otvorene i od posebnog interesa oblasti, kao što su pogranična podrručja, obale, putevi, trgovi i stadioni.