NOVA, DINAMIČKA FPS OPTIMIZACIJA U AXIS ZIPSTREAM TEHNOLOGIJI

08/07/2016 |

Poboljšana Axis Zipstream video nadzor tehnologija trenutno se prilagođava promenama u sceni i dinamički podešava kvalitet frejmova po sekundi

Ovo značajno smanjuje potrebe skladištenja i propusnog opsega, pritom ne ugrožavajući važne forenzičke video nadzor detalje na slici.

Najnovije poboljšanje Axis’ Zipstream tehnologije sada nudi još veću uštedu prostora za skladištenje i veću brzinu protoka u video nadzor primeni, pritom ne ugrožavajući važne detalje na slici. Takođe je potpuno kompatibilan sa opšte prihvaćenim H.264 standardom video kompresije.

 

“Od kako je predstavljena pre više od godinu dana, Axis Zipstream tehnologija pokazala se kao veoma uspešna na tržištu i dobitnik je mnogih nagrada iz oblasti ove industrije”, izjavio je Frederik Nilson / Fredrik Nilsson, VP američkog Axis Communications Inc. “Puštanjem u rad ove poboljšane verzije Zipstream, uspeli smo da zadovoljimo zahteve tržišta i obezbedimo još veću uštedu prostora za skladištenje i veći protok”

Zipstream nudi značajne uštede troškova, obzirom da je manje skladišnog prostora potrebno, a da postojeći skladišni prostor može biti korišćen znatno efikasnije. To omogućava klijentima/korisnicima da iskoriste punu rezoluciju kamere i napredne mogućnosti obrade slike, kao što su Wide Dynamic Range (WDR) ili Axis’s Lightfinder tehnologiju, dok se u isto vreme značajno smanjuje potreba za propusnim opsegom i skladišnim kapacitetima. Kod ograničenih aplikacija skladištenja gde se snimak video nadzora skladišti na SD memorijsku karticu koja se nalazi unutar kamere, povećano vreme zadržavanja je evidentna prednost.

Važni forenzički detalji kao što su lica, tetovaže ili registrcione tablice vozila, bivaju izolovani i očuvani od strane Zipstream-a, dok su nevažne oblasti poput belog zida, travnjaka i vegetacije žrtvovane zamućenjem, kako bi se postigla željena ušteda u protoku i skladištenju. Najnovije poboljšanje Zipstream tehnologije uključuje koncept dinamičkih FPS da bi se optimizovao bitrate video strima, kao dodatak konceptu dinamičkih regiona od interesa i dinamičkom GoP-u koji se koriste u postojećoj Zipstream tehnologiji. Korisnici sada imaju potpunu kontrolu nad podešavanjem i mogu prilagođavati Zipstream sve dok optimalno ne zadovolje svoje specifične video nadzora potrebe.