Aetek napredna mrežna rešenja za video nadzor industriju

Aetek-II-svicevi

Sadržaj članka

AETEK je inovativni proizvođač naprednih mežnih rešenja, posebno optimizovanih za IP video nadzor industriju, sa kompletnim proizvodnim portfoliom mrežnih indoor i outdoor industrijskih svičeva, sve sa pratećom linijom proizvoda adaptivne periferije za potrebe video nadzor industrije i enterprise segmenta video nadzor projekata.

ОNVIF Auto-Discovery konektovanih IP uređaja i automatsko kreiranje topologije

Distinktivna razlika u odnosu na druge proizvođače svičeva i mrežnih rešenja jeste upravo u načinu na koji je Aetek proizvodni program posebno optimizovan za  video nadzor instalacije i video nadzor industriju.

Osim switching i forwarding kapaciteta po kojima znatno odskaču od konkurencije, zgodna funkcionalnost jeste upravo ONVIF Auto-Discovery konektovanih IP kamera i drugih IP uređaja poput IP horni, IP video interkoma.

Automatsko prepoznavanje ONVIF konkektovanih IP uređaja upareno je sa automatskim kreiranjem topologije umreženih svičeva i konektovanih IP uređaja, sa prikazivanjem vrste i naziva uređaja, IP adrese i MAC adrese uređaja uvezanih na sistem, što značajno olakšava administriranja i održavanja video nadzor sistema.

Pored uobičajenih 5/8/16/24-portnih unmanaged PoE svičeva, AETEK poseduje i jedinstvenu grupu upravljivih svičeva sa L2 i L3 funkcionalnostima, kao i DMS koji može u velikoj meri pojednostaviti instalaciju i upravljanje preko GUI-a, čineći  PoE  svičeve idealne za administriranje povezanih ONVIF IP kamera i drugih povezanih IP uređaja.

Pored toga robusni, za spoljnu montažu 5/8-portni industrijski svičevi sa 30W PoE i 60W UPoE i sa prednaponskom zaštitom predstavljaju izuzetnu opciju za industrijske i/ili za video nadzor projekte koji se realizuju u ekstremnim okruženjima.

O kvalitetu i pouzdanosti AETEK rešenja govore realizovani infrstrukturni projekti sa više hiljada kamera po sistemu, u partnerstvu sa AVIGILON-om BOSH-om, AXIS-om i drugima..

AETEK nudi standardnu dvogodišnju garanciju sa mogućnošću proširenja za još tri godine, uz partnerske i projektne rabate i definitivno predstavlja kompletno rešenje za širok spektar video nadzor instalacija.

Renomirani proizvođač mrežnih infrastrukturnih rešenja za video nadzor primenu poseban fokus stavio je na bezbednost svojih mrežnih uređaja, pa su tako u svičevima dostupni višestruki nivoi zaštite od napada poput ACL konfiguracije, IP Source Guard, ARP Inspection, Port Security, Storm Control funkcionalnost.

Integrisani Extension Mode – za produženi domet napona i transmisije signala

Velika prednost Aetek programa svičeva za video nadzor primenu jeste funkcionalnost EX – Extension Mode – koja omogućuje da određeni portovi na sviču imaju mogućnost produženog dometa za napon i transmisiju signala sa IP kamera i drugih uređaja sa standardnih 100m na 200 ili na 250 metara.

Extension Mode u znatnoj meri povećava troškovnu efikasnost instalacije, eliminišući potrebu za kupovinom zasebnih PoE extender-a.

Kompletan prateći program za video nadzor instalacije – One Stop Shop

Osim svič programa proizvoda koji podrazumeva industrijske outdoor i indoor svičeve, AETEK nudi i program spoljnih kućišta za video nadzor kamere, čak i za one opremljene dugim 8-80 mm objektivima.

Osim 24VAC modela kućišta za kamere AETEK-ovi  PoE modeli kućišta za kamere mogu biti operativni preko jednog Ethernet kabla, za napajanje kamere, podržavajući funkciju odmrzavanja i hladnog starta, ventilatora, IR LED rasvete i brisača istovremeno. Dodatni rezervoari sa pumpom takođe su dostupni.

Takođe, u AETEK proizvodnom programu mogu se pronaći izuzetnog kvaliteta IR LED iluminatori dometa i do 300 metara i to sa podesivim uglom IR osvetljenja koje prati HoV video nadzor kamere.

Industrijska PoE napajanja za spoljnu montažu, industrijski i indoor PoE ekstenderi, PoE midspani od 60 i 90W, zaštitnici od strujnog udara za kamere, kao i prateći segment dodatne mrežne opreme dostupan je da zadovolji sve specifične potrebe različitih video nadzor projekata.

Kompanija AETEK i UPSTREAM ICT ALLIANCE, obezbedili su svim partnerima i kupcima demo lager za projekte, kao i trening centar u Beogradu, na raspolaganju za obuke i sertifikacije za rad sa AETEK naprednim mrežnim rešenjima.

Ovlašćeni distributer AETEKa u Srbiji je firma UPSTREAM ICT ALLIANCE D.O.O.

Za dodatne informacije i cenovnik, pošaljite nam upit direktno putem kontakt formulara.

Kako funkcionišu IP kamere za video nadzor?

IP kamere za video nadzor, odnosno kamere koje komuniciraju putem Internet protokola omogućuju prikazivanje snimaka, koji su dostavljeni putem Internet konektivnosti, LAN, ili Wifi mreže. Konektivnost i povezivanje kamera može biti žično ili bežično (Wifi kamere).

Celokupan sistem IP video nadzora sastoji se: od makar jedne IP kamere, opciono MicroSD memorijske kartice, od PoE mrežnog sviča za video nadzor koji će pružiti napajanje IP kamerama, i od signalno-naponske kablovske infrastrukture. Dodatno, veći IP video nadzor sistemi podrazumevaju nabavku video nadzor snimača, klijentskih radnih stanica i monitora, dok kod manjih sistema besplatna aplikacija za udaljeni pristup video nadzor sistemu putem Interneta efikasno obavlja posao.

Jedna od glavnih prednosti IP video kamera za nadzor jeste pojednostavljena i efikasna konektivnost, radi pretrage snimljenog zapisa, alarmnih događaja, ili gledanja snimaka uživo, što je čini idealnom za monitoring bitnih događaja sa udaljene lokacije, putem Interneta.

Druga korisna funkcionanost kamere IP jeste lokalno arhiviranje snimaka na samoj kameri putem MicroSD kartice, što pojednostavljuje arhitekturu sistema i omogućuje naknadno pregledanje video nadzor zapisa. Postoje i LTE 4G i 5G kamere za video nadzor koje uz microSD karticu i uz SIM karticu omogućuju notifikacije korisniku u slučaju alarmnih situacija.