AJAX UREĐAJI SA VIZUELNOM PROVEROM ZA NOVU ERU SIGURNOSTI

ajax-alarm-monitoring-kamera-senzor-rex-300x300-1

Sadržaj članka

Zahvaljujući stalnom tehnološkom razvoju svojih proizvoda i prilagođavanju, Ajax je uveo specijalnu liniju spoljnih i unutrašnjih detektora pokreta sa kamerom, koji uz pomoć vizuelne provere sprečavaju nepotrebne intervencije (u slučaju da korisnik zaboravi da deaktivira alarm). Ovi specijalni detektori će preneti fotografiju ‘sumnjivog’ događaja na mobilni telefon korisnika za manje od 9 sekundi, a za razliku od nadzornih kamera neće ugroziti privatnost korisnika jer se kamera aktivira samo uz alarmni događaj.

MotionCam Outdoor: Uređaj dragocen svakom profesionalcu

Trenutna i precizna detekcija upada, ultra-niska potrošnja energije, jasne fotografije u svim vremenskim uslovima, danju i noću – sve za pružanje profesionalne spoljašnje zaštite.
MotionCam Outdoor, novi bežični spoljašnji detektor pokreta sa ugrađenom kamerom štedi živce korisnika i spašava dojavne centre od nepotrebnih patrola.

Tehnologija protiv lažnih alarma

MotionCam Outdoor je opremljen sistemom od dva PIR-senzora, koji zahvaljujući softverskom algoritmu LISA detektuju kretanje čoveka sa velikom tačnošću na udaljenosti do 15 metara. Kada uljez uđe na vašu teritoriju, sistem odmah pokreće alarm. Razvijena je specijalizovana kamera kako bi slike bile kvalitetne čak i u teškim uslovima osvetljenja. Širokougaoni objektiv u metalnom kućištu sa staklenom optikom daje jasnu sliku sa uglom gledanja od 105°. Pri jakom svetlu automatski se primenjuje infracrveni filter, a u mraku se aktivira snažno infracrveno pozadinsko osvetljenje. Ove mere obezbeđuju detaljne slike sa pravilnom reprodukcijom boja i bez distorzije uglova scene.

Jednostavan i efikasan nadzor

MotionCam Outdoor je pravo blago za instalacijske inženjere i za nadzorne firme. Za dodavanje detektora u sistem, dovoljno je da se skenira QR-kod sa Ajax aplikacijom, imenovati ga i dodeliti mu sobu. Inženjer može jednostavno da montira detektor sa SmartBracketom i da ga konfiguriše u aplikaciji koristeći testove zone detekcije i jačine signala bez rastavljanja kućišta.
Praćenje alarma sa MotionCam Outdoor je proces koji ne zahteva visok nivo stručnosti, a uz video-verifikacijski modul ABsistem DCNGv2 softvera operateri dojavnih centara imaju mogućnost video verifikacije svakog alarmnog događaja detektora pokreta sa ugrađenom kamerom.

Ajax ReX 2: Vizuelna verifikacija koja ne poznaje granice

Detektore MotionCam i MotionCam Outdoor sada je moguće instalirati i na dvostruko većoj udaljenosti od Huba, a uskoro će to biti moguće i iza betonskih zidova i metalnih pregrada.
ReX 2 pruža dvosmernu vezu putem sigurnih Jeweler i Wings protokola na udaljenosti do 3400 metara od Hub- a. Sistem sa 5 pojačivača signala može pokriti do 35 km². Ovo je praktično rešenje za skladišta, industrijske komplekse i druge objekte velikih površina.

Uz planiranu nadogradnju OS Malevich, ReX 2 će imati mogućnost povezivanja na Hub ne samo putem radio veze, već i putem Etherneta. To će omogućiti zaštitu višespratnih zgrada sa podzemnim parkiralištima i sekcijskim metalnim skladištima bez straha od slabljenja ili refleksije radio signala.
Alarmni događaji čak i najsloženijih objekata biće isporučeni odmah. Prva fotografija događaja pojaviće se u dojavnom centru i u aplikaciji korisnika 10 sekundi nakon alarma.

ReX 2 je pametniji od jednostavnog pojačivača signala. Povezuje uređaje u autonomnu grupu i upravlja njihovom komunikacijom, omogućujući vam da kroz nju povežete do 199 uređaja (zavisno od modela Hub- a). Istovremeno, stabilnost radijske veze i brzina isporuke alarmnog događaja neće ‘patiti’. Ako iz nekog razloga nema vezu sa Hub-om, a detektor registrije upad, ReX 2 će registrovati alarm i uključiti sirenu kako bi skrenuo pažnju na događaj. U slučaju nestanka struje, rezervna baterija će osigurati do 38 sati nesmetanog rada.

Uređaj je u skladu sa Grade 2 europskim standardom EN50131 i spreman je da se odupre i najsposobnijem provalniku.

Kompletnu ponudu Ajax uređaja i više informacija možete pronaći na web stranicama ili kontaktirajući kompaniju Alarm automatika, regionalnog lidera u industriji tehničke zaštite i ovlašćenog uvoznika i distributera Ajax proizvoda.

Ajax na testu poznatog Youtube kanala Benchmark

Renomirani Youtube kanal Benchmark, prepoznao je posebnost Ajax protivprovalnog sistema. Pogledajte njihovu prezentaciju funkcionalnosti Ajax sistema.

Kako funkcionišu IP kamere za video nadzor?

IP kamere za video nadzor, odnosno kamere koje komuniciraju putem Internet protokola omogućuju prikazivanje snimaka, koji su dostavljeni putem Internet konektivnosti, LAN, ili Wifi mreže. Konektivnost i povezivanje kamera može biti žično ili bežično (Wifi kamere).

Celokupan sistem IP video nadzora sastoji se: od makar jedne IP kamere, opciono MicroSD memorijske kartice, od PoE mrežnog sviča za video nadzor koji će pružiti napajanje IP kamerama, i od signalno-naponske kablovske infrastrukture. Dodatno, veći IP video nadzor sistemi podrazumevaju nabavku video nadzor snimača, klijentskih radnih stanica i monitora, dok kod manjih sistema besplatna aplikacija za udaljeni pristup video nadzor sistemu putem Interneta efikasno obavlja posao.

Jedna od glavnih prednosti IP video kamera za nadzor jeste pojednostavljena i efikasna konektivnost, radi pretrage snimljenog zapisa, alarmnih događaja, ili gledanja snimaka uživo, što je čini idealnom za monitoring bitnih događaja sa udaljene lokacije, putem Interneta.

Druga korisna funkcionanost kamere IP jeste lokalno arhiviranje snimaka na samoj kameri putem MicroSD kartice, što pojednostavljuje arhitekturu sistema i omogućuje naknadno pregledanje video nadzor zapisa. Postoje i LTE 4G i 5G kamere za video nadzor koje uz microSD karticu i uz SIM karticu omogućuju notifikacije korisniku u slučaju alarmnih situacija.