AXIS NADZORNE KAMERE P13 SERIJE

axis-kamere-video-nadzor-p13-pic-300x300px

Sadržaj članka

Vodeći proizvođač profesionalnih video nadzor rešenja promovisao je Axis P13 seriju kamera čiji modeli su u stanju da odgovore i na najspecifičnije projektne zahteve i instalacione potrebe. P13 serija nadzornih kamera idealan je izbor za profesoinalne video nadzor instalacije gde je osim potrebe za izuzetno oštrom i jasnom slikom u svim vremenskim uslovima, izražena i potreba za korišćenjem šireg spektra video analitike. Bilo da se radi o zaštiti perimetra, detekciji prekomernog zadržavanja, ili detekciji upada u štićeni prostor, Axis P13 serija kamera će efikasno zaštititi vaš prostor.

 

AXIS P13 Series

Predstavljamo Axis P13 seriju IP kamera koje isporučuju odličan kvalitet slike, od 2MP do 4K rezolucije, dok uz podršku elektronske stabilizacije slike (EIS) obezbeđuju uvek stabilnu i precizno jasnu sliku u različitim okruženjima uprkos velikim vibracijama, oštrim vremenskim uslovima i dinamičnim svetlosnim promenama.

Axis P13 serija IP kamera za video nadzor sadrži različite modele koji pružaju odličnu sliku sa kamera do 4K rezolucije. Svi modeli su dizajnirani za spoljašnju/unutrašnju montažu, odnosno mogu da izdrže ekstremne vremenske uslove a mogu se koristiti i u zatvorenim prostorima gde je potrebno pokriti velike površine i zabeležiti svaki detalj u realnom vremenu.

 

Kamere P13 serije imaju široku primenu u industriji, državnim institucijama, kao i na ulicama velikih gradova, odnosno uopšte na mestima gde je velika koncentracija ljudi poput gradskih trgova, autobuskih i železničkih stanica, ali i u unutrašnjim prostorima kao što su škole, banke, veliki magacinski prostori, retail sektor…

 

 

Axis P13 serija kamera za video nadzor dolazi sa integrisanom OptimazedIR tehnologijom koja je prilagođena različitim svetlosnim scenarijima, a ova funkcionalnost pruža i mogućnost detektovanja i identifikacije objekata u uslovima potpunog mraka. Svi modeli P13 serije za spoljnu montažu dolaze sa IP66/IP67 zaštitom i robusnim dizajnom spremnim da odgovori na ekstremne, topotne ili zimske vremenske uslove. Takođe, svi modeli iz P13 serije podržavaju Zipstream i Lightfinder tehnologiju za redukciju potrošnje raspoloživih mrežnih resursa i za jasnu sliku čak i u najizazovnijim uslovima rada, a dostupni su u različitim rezolucijama do 8.3MP, naravno uz mogućnost PoE napajanja.

 

 

Osnovne karakteristike:

• i-CS mount objektiv
• Lightfinder i Forensic WDR tehnologija
• Zipstream tehnologija
• Modeli za unutrašnju/spoljnu montažu
• Izvanredna svetlosna osetljivost

Podrška u realizaciji video nadzor projekata

Zvanični Axis distributer – kompanija IP WAY stoji vam na raspolaganju za kompletnu podršku u planiranju i realizaciji vašeg video nadzor projekta. U saradnji sa mrežom obučenih i sertifikovanih integrator partnera, možete se osloniti na IP WAY kako bi vaš video nadzor projekat bio urađen po najvišim standardima i u potpunosti usklađen sa aktuelnim zakonskim propisima.

Kako funkcionišu IP kamere za video nadzor?

IP kamere za video nadzor, odnosno kamere koje komuniciraju putem Internet protokola omogućuju prikazivanje snimaka, koji su dostavljeni putem Internet konektivnosti, LAN, ili Wifi mreže. Konektivnost i povezivanje kamera može biti žično ili bežično (Wifi kamere).

Celokupan sistem IP video nadzora sastoji se: od makar jedne IP kamere, opciono MicroSD memorijske kartice, od PoE mrežnog sviča za video nadzor koji će pružiti napajanje IP kamerama, i od signalno-naponske kablovske infrastrukture. Dodatno, veći IP video nadzor sistemi podrazumevaju nabavku video nadzor snimača, klijentskih radnih stanica i monitora, dok kod manjih sistema besplatna aplikacija za udaljeni pristup video nadzor sistemu putem Interneta efikasno obavlja posao.

Jedna od glavnih prednosti IP video kamera za nadzor jeste pojednostavljena i efikasna konektivnost, radi pretrage snimljenog zapisa, alarmnih događaja, ili gledanja snimaka uživo, što je čini idealnom za monitoring bitnih događaja sa udaljene lokacije, putem Interneta.

Druga korisna funkcionanost kamere IP jeste lokalno arhiviranje snimaka na samoj kameri putem MicroSD kartice, što pojednostavljuje arhitekturu sistema i omogućuje naknadno pregledanje video nadzor zapisa. Postoje i LTE 4G i 5G kamere za video nadzor koje uz microSD karticu i uz SIM karticu omogućuju notifikacije korisniku u slučaju alarmnih situacija.