AXIS Q1645-LE High-Speed Video Nadzor Solucija

Video_nadzor_solucije_Axis_Q1645-LE

Sadržaj članka

AXIS COMMUNICATIONS PREDSTAVIO NOVI MODEL IZ PRESTIŽNE, AXIS Q SERIJE VIDEO NADZOR KAMERA

Vodeći proizvođač enterprise video nadzor solucija Axis Communications – svoju ponudu je obogatio još jednim flagship modelom video nadzor kamere za rad u ekstremnom temperaturnom okruženju, sa mogućnošću isporučivanja high-speed video strima pri brzini od 120 FPS. U pitanju je AXIS Q1645-LE IP video nadzor kamera najnovije generacije, napakovana do vrha sa enterprise-klase tehnološkim funkcionalnostima.

 

AXIS Q1645-LE osnovne funkcionalnosti:

  • Startovanje i rad u ekstremnim temperaturnim uslovima -40 °C to 60 °C
  • FullHD 2MP rezolucija
  • 120 FPS
  • Izuzezna svetlosna osetljivost sa ½“ senzorom
  • OptimizedIR tehnologija
  • Elektronska stabilizacija slike (EIS)
  • Forensic WDR, Lightfinder, Zipstream
  • Integrisana analitika

Sa svojih 2MP FullHD rezolucije, AXIS Q1645-LE IP kamera dizajnirana je za rad u izuzetno lošim svetlosnim uslovima, u kojima uz pomoć punog paketa tehnoloških funkcionalnosti uspeva da isporuči kristalno čistu sliku u punom FPS-u. OptimizedIR tehnologija kompenzuje prenaglašene i nedovoljno svetlosno naglašene delove scene, kao i pokretnih objekata u sceni, što utiče da dobijemo video strim bez šuma, čak i u kompletnom mraku.

Visoka rezolucija. Maksimalni FPS. Neviđena do sad svetlosna osetljivost. Ovo su fundamentalne razlike između slike koja je oštra, i slike koja je kao žilet oštra – u svim svetlosnim uslovima. Po rečima proizvođača, AXIS Q1645-LE je kamera kao ni jedna druga. Sa FullHD rezolucijom koju isporučuje u do 120 slika u sekundi, sa ½“ senzorom i sa Axis Lightfinder tehnologijom ova kamera ima mogućnost da upije više svetlosti nego ikada, kao i da omogući izuzetnu upotrebnu vrednost slike i snimka, čak i u izuzetno lošim svetlosnim uslovima. Dodatno, Axis Forensic WDR tehnologija osigurava idealan balans u scenama sa jakim i/ili iznenadnim svetlosnim varijacijama, dok elektronska stabilizacija slike (EIS) podržava mogućnost besprekornog rada čak i u najizazovnijim instalacionim scenarijima.

 

Prva među jednakima

Axis Communications poznat je globalnoj sceni kao proizvođač najpotpunijeg proizvodnog portfolija, i kada su entry-level i kada su enterprise video nadzor solucije u pitanju, a u svom portfoliju poseduje preko 100+ modela IP video nadzor kamera. AXIS Q16 serija važi za premium liniju ovog proizvođača koja je uglavnom rezervisana za IP kamere sa pregrštom integrisanih inovativnih tehnologija, funkcionalnosti i najboljih tehničkih karakteristika na tržištu.

Iako u svom proizvodnom kamernom portfoliju AXIS poseduje i PTZ, termalne, multi-senzor,… IP video nadzor kamere, AXIS Q1645-LE IP kamera izdvaja se po svojim specifičnim karakteristikama i odabranim setom integrisanih Axis tehnologija, što joj omogućuje možda i najširi spektar primene u različitim instalacionim scenarijima, za potrebe industrijskih korisnika, gradova, raskrsnica, ili u okviru projekata javne bezbednosti.

Sa robustnim aluminijumskim kućištem, AXIS Q1645-LE može obezbediti startovanje i u niskim temperaturama od -40 °C, ali i u ekstremno visokim poput 60 °C. U IP66, IP67, NEMA 4X i IK10 izvedbi kućišta, korisnici mogu biti u potpunosti uvereni da će kućište kamere i sama kamera u njemu biti otporno kako na ekstremne vremenske uslove, tako i na udarce i fizičke pokušaje opstrukcije.

 

Inteligentne funkcionalnosti

AXIS Q1645-LE inteligentne funkcionalnosti uključuju pametno donošenje odluka, pojačanu cyber sigurnost, prvoklasnu upotrebnu vrednost slike/snimka, kao i brzu i efikasnu instalaciju i setovanje. AXIS Q1645-LE podržava Defog funkcionalnost koja automatski filtrira maglu kako bi korisniku pružila maksimalno jasnu i čistu sliku. AXIS Q1645-LE dolazi sa preinstaliranim AXIS Motion Guard, Axis Fence Guard i sa AXIS Loitering Guard paketom video analitike koji omogućuje kreiranje naprednih, proaktivnih video nadzor projektnih rešenja.

 

Orijentiring podrška

Nije baš da možete poći u orijentiring avanturu sa ovom kamerom, ali inovativna podrška za snalaženje u prostoru omogućuje dinamički overlej scene sa nazivima ulica i sa kompas simbolom za efikasnu orijentaciju, što samo po sebi predstavlja izuzetno korisnu i vrednu funkcionalnost ukoliko korisnik koristi sistem sa većim brojem kamera i monitora.

Dodatna automatizacija procesa upravljanja video nadzor sistemom koji u sebi sadrži i AXIS Q1645-LE video nadzor kamere ogleda se u mogućnosti da korisnik može birati između tri profila scene koji automatski optimizuju vreme ekspozicije, balans bele boje, aperturu, oštrinu, kontrast i šum za svaku kameru u sistemu, kako bi efikasno i maksimalno odgovorili na svaki svetlosni izazov.

Sve dodatne informacije o ovoj AXIS flagship video nadzor kameri, kao i o solucijama za koje je ova kamera namenski dizajnirana, možete dobiti od generalnog distributera, kompanije IP Way d.o.o.

Kako funkcionišu IP kamere za video nadzor?

IP kamere za video nadzor, odnosno kamere koje komuniciraju putem Internet protokola omogućuju prikazivanje snimaka, koji su dostavljeni putem Internet konektivnosti, LAN, ili Wifi mreže. Konektivnost i povezivanje kamera može biti žično ili bežično (Wifi kamere).

Celokupan sistem IP video nadzora sastoji se: od makar jedne IP kamere, opciono MicroSD memorijske kartice, od PoE mrežnog sviča za video nadzor koji će pružiti napajanje IP kamerama, i od signalno-naponske kablovske infrastrukture. Dodatno, veći IP video nadzor sistemi podrazumevaju nabavku video nadzor snimača, klijentskih radnih stanica i monitora, dok kod manjih sistema besplatna aplikacija za udaljeni pristup video nadzor sistemu putem Interneta efikasno obavlja posao.

Jedna od glavnih prednosti IP video kamera za nadzor jeste pojednostavljena i efikasna konektivnost, radi pretrage snimljenog zapisa, alarmnih događaja, ili gledanja snimaka uživo, što je čini idealnom za monitoring bitnih događaja sa udaljene lokacije, putem Interneta.

Druga korisna funkcionanost kamere IP jeste lokalno arhiviranje snimaka na samoj kameri putem MicroSD kartice, što pojednostavljuje arhitekturu sistema i omogućuje naknadno pregledanje video nadzor zapisa. Postoje i LTE 4G i 5G kamere za video nadzor koje uz microSD karticu i uz SIM karticu omogućuju notifikacije korisniku u slučaju alarmnih situacija.