Nova serija Hikvision PTZ kamera za video nadzor

hikvision-ptz-kamere-za-video-nadzor

Predstavljamo vam novu seriju video nadzor PTZ kamera proizvođača Hikvision, kompaktnog dizajna ali izuzetno efikasnu u smislu pokrivenosti prostora i sa impozantnim paketom tehničko-tehnoloških funkcionalnosti i karakteristika.

Nova PTZ video nadzor kamera, kompaktnog dizajna koja pokriva i najmanje delove objekta

Hikvision, jedan od vodećih svetskih proizvođača video nadzor rešenja, lansirao je na tržište novu seriju PTZ kamera za video nadzor, veoma kompaktnog dizajna, sa mogućnošću da pokrije i nepristupačnije delove posmatrane scene objekta pod video nadzorom.

Reč je o DS-2DE2A404W-DE3 modelu video nadzor kamere koji donosi Pan-Tilt-Zoom funkcije i povećava korisnost malih kamera na mestima gde nije moguće montirati veliku PTZ kameru robusnog dizajna.

Veoma naprednih karakteristika, ova serija kamera dolazi sa objektivom od 2.5mm sa 4x optičkim i 16x digitalnim zumom, i definitivno predstavlja korak unapred kada su specifične video nadzor solucije u pitanju. Dostupna je u dva modela, sa 2MP i 4MP rezolucije, i sa mogućnošću isporučivanja snimaka u boji čak i u uslovima slabog osvetljenja, do 0,005 lux-a uz pomoć IR iluminatora.

hikvision-ptz-kamere-za-video-nadzor

Još jedna od karakteristika po kojima se ovaj model kamere razlikuje od drugih jeste dostupnost nekih od smart funkcija, kao i video analitika i moduli za Face Detection, Intrusion Detection, Line Crossing Detection, Region Entrance/Exit Detection… koji korisnicima ovih kamera proširuju domen upotrebe, omogućujući profesionalno video nadzor rešenje i povećanu bezbednost prostora koji je pod nadzorom.

Dodatne ključne karakteristike:

  • 120 db WDR
  • 3D Digital Noise Reduction
  • IR rasveta do 20m udaljenosti
  • IK10, IP66 zaštita
  • Podržana je H.265+/H.265 kompresija video zapisa

Ovaj model Hikvision kamere za video nadzor namenjen je manjim projektima, a najveću primenu ima u unutrašnjim prostorima poput marketa, butika, kancelarijskih prostora,.. Proizvođač Hikvision veruje da će ova serija kamera za video nadzor zbog svoje fleksibilnosti i jednostavnosti instalacije privući pažnju svetskom tržištu i pozicionirati se kao jedan od najtraženijih kamera modela za ovaj segment tržišta.

“U kompaniji Hikvision konstantno tražimo nove načine da pomognemo našim korisnicima u različitim situacijama i takođe prepoznajemo važnost da posedujemo fleksibilnost kako bismo imali pravu video nadzor kameru za pravo video nadzor rešenje”, izjavio je Peter Guan, direktor prodaje i marketinga HikVision-a za Evropu, i još je dodao:

“Nova serija PTZ kamera za video nadzor biće veoma koristan dodatak Hikvision portfoliu za instalatere jer je ekonomična i veoma je laka i jednostavna za istalaciju na malom prostoru”.

U prilogu možete pronaći datasheet sa kompletnim tehničkim karakteristikama ove nove serije Hikvision kamera za video nadzor: Hikvision PTZ video nadzor kamera DS-2DE2A404W-DE3.

Dodatno, o kompletiranju Hikvision video nadzor rešenja možete se raspitati kod zvaničnog Hikvision distributera – kompanije C.C.T.V Centar Master, a njihova rasprostranjena mreža sistem integratora može vam efikasno pomoći u implementaciji željenog video nadzor projekta.

Kako funkcionišu IP kamere za video nadzor?

IP kamere za video nadzor, odnosno kamere koje komuniciraju putem Internet protokola omogućuju prikazivanje snimaka, koji su dostavljeni putem Internet konektivnosti, LAN, ili Wifi mreže. Konektivnost i povezivanje kamera može biti žično ili bežično (Wifi kamere).

Celokupan sistem IP video nadzora sastoji se: od makar jedne IP kamere, opciono MicroSD memorijske kartice, od PoE mrežnog sviča za video nadzor koji će pružiti napajanje IP kamerama, i od signalno-naponske kablovske infrastrukture. Dodatno, veći IP video nadzor sistemi podrazumevaju nabavku video nadzor snimača, klijentskih radnih stanica i monitora, dok kod manjih sistema besplatna aplikacija za udaljeni pristup video nadzor sistemu putem Interneta efikasno obavlja posao.

Jedna od glavnih prednosti IP video kamera za nadzor jeste pojednostavljena i efikasna konektivnost, radi pretrage snimljenog zapisa, alarmnih događaja, ili gledanja snimaka uživo, što je čini idealnom za monitoring bitnih događaja sa udaljene lokacije, putem Interneta.

Druga korisna funkcionanost kamere IP jeste lokalno arhiviranje snimaka na samoj kameri putem MicroSD kartice, što pojednostavljuje arhitekturu sistema i omogućuje naknadno pregledanje video nadzor zapisa. Postoje i LTE 4G i 5G kamere za video nadzor koje uz microSD karticu i uz SIM karticu omogućuju notifikacije korisniku u slučaju alarmnih situacija.