VIDEO NADZOR KAMERE UNIVIEW – SOLUCIJE ZA EFIKASNO ODVRAĆANJE PROVALNIKA

uniview-srbija-nadzorna-kamera-za-odvracanje-provalnika-300x300-1

Sadržaj članka

UNIVIEW kamere za video nadzor integrišu 24/7 monitoring funkciju, targetiranu klasifikaciju objekata i aktivno odvraćanje u jednu soluciju koja značajno štedi vremenske i finansijske resurse za distributere i instalatere. UNIVIEW Active Detterence Mini PTZ nadzorne kamere mogu precizno identifikovati pokrete ljudi i vozila i efektno ih odvratiti od namere neautorizovanog ulaska integrisanim crveno-plavim upozoravajućim svetlom i sirenom.

Izazovi koje UNIVIEW Active Deterrence nadzorna kamera rešava

#1 Lažni alarmi – Previše vremena i resursa rasipa se na lažne alarme uzrokovane kućnim ljubimcima, insektima, krošnjama drveća i lišćem, kao i drugim irelevantnim objektima;
#2 Zakasnela reakcija security operatera – Previše je čest slučaj da se korisnici oslanjaju samo na arhivirane video snimke za verifikovanje provalnih i drugih incidentnih situacija;
#3 Kompleksna i skupa sistemska instalacija – UNIVIEW nadzorna kamera sa funkcijama aktivnog odvraćanja u mnogome čini instalaciju izuzetno troškovno-efikasnom;

UNIVIEW 5MP LightHunter Active Deterrence Mini PTZ Kamera

UNIVIEW Mini PTZ kamera ima širok spektar primene na tržištu, a idealna je za zaštitu privatnih, rezidencijalnih objekata, građevinskih i industrijskih lokacija, kao i maloprodajnih i hotelskih oblasti. Funkcija aktivnog odvraćanja provalnika integriše crveno-plavo strob svetlo i audio alarm što aktivno odvraća provalnike od svoje namere neautorizovanog upada u štićeni prostor. Smart Intrusion Prevention funkcionalnost u značajnoj meri filtrira lažne alarme i omogućuje efikasniji monitoring i reakciju bezbednosnih timova.

UNIVIEW Mini PTZ kamera podržava dvosmerni audio, gde je uz pomoć integrisanog zvučnika i mikrofona omogućena dvosmerna komunikacija sa lokacijom na kojoj je nadzorna kamera instalirana. Dodatno, Lighthunter tehnologija inkorporirana u ovu kameru omogućuje kameri da isporučuje izuzetne snimke čak i u veoma slabo osvetljenim uslovima rada pri 0.001 Lux. LED iluminacija se na kameri uključuje automatski, po aktiviranju alarma što dodatno obezbeđuje jasne detalje u nadzornoj sceni.

Maksimalna korisnička upotrebna vrednost

UNIVIEW kamera poseduje 4x optički zum, uz 2.8-12mm motorizovani objektiv, što je čini podesnom za širok spektar instalacija. Uz to, ova UNIVIEW nadzorna kamera, za razliku od konvencionalnih 5MP rezolucijskih kamera koristi 16:9 aspect ratio, što joj omogućuje da isporuči jasne detalje u full screen displej režimu.

Dvosmerna komiunikacija sa ugrađenim mikrofonom i zvučnikom omogućuje jednostavnu komunikaciju sa ljudima koji se nalaze ispred kamere, što dodatno pomaže security operaterima da kontrolišu veći prostor samo sa kamerom i bez neophohodnosti kupovine IP horni i zvučnika kao dodatne opreme.

UNIVIEW 5MP Mini PTZ kamera opremljena je sa dva seta iluminatora, pa tako poseduje crveno i plavo strob osvetljenje na samom vrhu kamere, kao i belo LED (flood light) svetlo ispod objektiva kamere. U noćnim uslovima flood light osvetljenje će se po detekciji klasifikovanih objekata uključiti i pokretati objektiv u pravcu kretanja identifikovanog objekta-pretnje. Na ovaj način auto-tracking kamere omogućuje praćenje objekta koji je aktivirao alarm pokreta. Oba iluminator seta osiguravaju da potencijalni provalnik bude upozoren i efikasno odvraćen, kao i da svaki njegov pokret bude zabeležen.

Video Nadzor Kamera – UNIVIEW 5MP Active Deterrence Mini PTZ – Datasheet
UNIVIEW Camera Installation Guide
UNIVIEW Network Cameras User Manual

Projektna Podrška sa UNIVIEW distributer i integrator kompanijama

Upstream ICT Alliance stoji na raspolaganju svim zainteresovanim kupcima za projektnu podršku u smislu preciziranja i optimizacije korisničkih zahteva, u skladu sa realnim potrebama i raspoloživim budžetom.
Kontaktirajte nas kako bismo vam u saradnji sa našim licenciranim integrator partnerima pomogli u realizaciji vašeg Active Deterrence video nadzor projekta. Za dodatne informacije možete posetiti i website proizvođača UNIVIEW.

Kako funkcionišu IP kamere za video nadzor?

IP kamere za video nadzor, odnosno kamere koje komuniciraju putem Internet protokola omogućuju prikazivanje snimaka, koji su dostavljeni putem Internet konektivnosti, LAN, ili Wifi mreže. Konektivnost i povezivanje kamera može biti žično ili bežično (Wifi kamere).

Celokupan sistem IP video nadzora sastoji se: od makar jedne IP kamere, opciono MicroSD memorijske kartice, od PoE mrežnog sviča za video nadzor koji će pružiti napajanje IP kamerama, i od signalno-naponske kablovske infrastrukture. Dodatno, veći IP video nadzor sistemi podrazumevaju nabavku video nadzor snimača, klijentskih radnih stanica i monitora, dok kod manjih sistema besplatna aplikacija za udaljeni pristup video nadzor sistemu putem Interneta efikasno obavlja posao.

Jedna od glavnih prednosti IP video kamera za nadzor jeste pojednostavljena i efikasna konektivnost, radi pretrage snimljenog zapisa, alarmnih događaja, ili gledanja snimaka uživo, što je čini idealnom za monitoring bitnih događaja sa udaljene lokacije, putem Interneta.

Druga korisna funkcionanost kamere IP jeste lokalno arhiviranje snimaka na samoj kameri putem MicroSD kartice, što pojednostavljuje arhitekturu sistema i omogućuje naknadno pregledanje video nadzor zapisa. Postoje i LTE 4G i 5G kamere za video nadzor koje uz microSD karticu i uz SIM karticu omogućuju notifikacije korisniku u slučaju alarmnih situacija.