AXIS M1125-E IP VIDEO NADZOR KAMERA

video_nadzor_axis_m1125-e_I-300x228-1

Sadržaj članka

IP video nadzor kamera spremna za spoljnu montažu, cenovno pristupačna, HDTV 1080p, za profesionalni video nadzor

  • HDTV 1080p u do 25/30 slika u sekundi
  • WDR – Forensic Capture
  • Axis Zipstream tehnologija
  • Napaja se sa 8-28 V DC ili putem PoE
  • Spoljna montaža sa IK10, IP66 i NEMA 4X stepenom zaštite

Preuzimanje dokumenta

AXIS M1125-E Network Video Camera – Specifikacija

AXIS M1125-E profesionalna je i pristupačna fiksna kamera, pogodna za širok spektar video nadzor primene, kako u maloprodaji i bankarstvu, tako i u bibliotekama i drugim poslovnim objektima.
Može se koristiti u zatvorenim, kao i na otvorenim prostorima.

 

Spoljno-montažni video nadzor

Spoljno montažna kamera pruža IP66, NEMA 4X, kao i IK10 stepen zaštite. Kamera može izdržati temperature koje se kreću u rasponu od -20 °C do 50 °C.

 

Slike optimizovane za forenzičku analizu

Kamera podržava WDR-Forensic Capture funkcionalnost, pa je video izuzetno prilagođen korišćenju u forenzičke svrhe i omogućuje visok nivo prikazivanja detalja – čak i u scenama sa vrlo složenim uslovima osvetljenja. Zahvaljujući automatskom IR-cut filteru, AXIS M1125-E može isporučivati slike i danju i noću. Štaviše, mrežna kamera sadrži mogućnost jednostavnog i neometanog prelaza između WDR i režima rada u kome je niska i slaba osvetljenost.

Više snimanja, manje skladištenja

AXIS M1125-E ima u sebi Axis Zipstream tehnologiju, koja je optimizovana za video nadzor primenu. Axis ZipStream tehnologija omogućuje radikalno efikasnije izvršavanje H.264 kompresije, smanjuje protok i potrebe snimanja u proseku 50% , ili čak i više, za većinu standardnih potreba u okviru 24/7 video nadzor sistema. Sa Zipstream tehnologijom uštedi se i do 50 % skladištenog prostora.

Kako funkcionišu IP kamere za video nadzor?

IP kamere za video nadzor, odnosno kamere koje komuniciraju putem Internet protokola omogućuju prikazivanje snimaka, koji su dostavljeni putem Internet konektivnosti, LAN, ili Wifi mreže. Konektivnost i povezivanje kamera može biti žično ili bežično (Wifi kamere).

Celokupan sistem IP video nadzora sastoji se: od makar jedne IP kamere, opciono MicroSD memorijske kartice, od PoE mrežnog sviča za video nadzor koji će pružiti napajanje IP kamerama, i od signalno-naponske kablovske infrastrukture. Dodatno, veći IP video nadzor sistemi podrazumevaju nabavku video nadzor snimača, klijentskih radnih stanica i monitora, dok kod manjih sistema besplatna aplikacija za udaljeni pristup video nadzor sistemu putem Interneta efikasno obavlja posao.

Jedna od glavnih prednosti IP video kamera za nadzor jeste pojednostavljena i efikasna konektivnost, radi pretrage snimljenog zapisa, alarmnih događaja, ili gledanja snimaka uživo, što je čini idealnom za monitoring bitnih događaja sa udaljene lokacije, putem Interneta.

Druga korisna funkcionanost kamere IP jeste lokalno arhiviranje snimaka na samoj kameri putem MicroSD kartice, što pojednostavljuje arhitekturu sistema i omogućuje naknadno pregledanje video nadzor zapisa. Postoje i LTE 4G i 5G kamere za video nadzor koje uz microSD karticu i uz SIM karticu omogućuju notifikacije korisniku u slučaju alarmnih situacija.