AXIS Q3505-VE IP KAMERA

video_nadzor_axis_q3505-ve-300x228-1

Sadržaj članka

Fiksna video nadzor kamera za spoljnu montažu sa HDTV rezolucijom koju isporučuje u do 60 slika u sekundi, i sa vrhunskom upotrebljivošću snimljenog video nadzor materijala

  • HDTV 1080p u do 60 fps
  • WDR – Forensic Capture
  • Kontinuelan i neprimetan prelaz između WDR i Lightfinder režima rada
  • Elektronska stabilizacija slike
  • IK10+(50 J) zaštita od udaraca

Preuzimanje dokumenta

AXIS Q35 – Specifikacija

Najkvalitetnija upotrebljivost video zapisa

AXIS Q3505-VE je kamera visokih performansi, otporna na vandalizam, za upotrebu u situacijama koje podrazumevaju visok nivo bezbednosti. Kamera je dostupna sa široko-ugaonim ili tele objektivom. Isporučuje HDTV 1080p video snimak u do 60 frejmova po sekundi, obezbeđujući jasan video snimak čak i kada snima brze pokrete.

Funkcionalnost Wide Dynamic Range(WDR) – Forensic Capture koju kamera AXIS Q3505-VE poseduje obezbeđuje savršeno izbalansiran kvalitet video snimka priliom jakih varijacija u osvetljenja, dok Lightfinder tehnologija omogućuje izuzetnu upotrebljivost slike u lošim, noćnim svetlosnim uslovima.
AXIS Q3505-VE podržava i elektronsku stabilizaciju slike(EIS) što u velikoj meri poboljšava kvalitet video zapisa u situacijama kada je kamera izložena vibracijama.

https://www.youtube.com/watch?v=vDzHkuA3cd4

Efikasna, pouzdana i svestrana instalacija

AXIS Q3505-VE je dizajnirana za pouzdanu instalaciju, otpornu na vandalizam, kao i na vremenske uslove. Kamera može funkcionisati u širokom temperaturnom opsegu od -40 °C to 60 °C.
Kamera poseduje IK10 zaštita kućišta kamere obezbeđuje otponost na udarce snage minimum 50 J. Ako je kamera udarena ili pogođena, šok detekcija omogućava slanje alarm upozorenja operateru.

AXIS Q3505-V dolazi sa nosačem za montažu na razvodnu kutiju, ili direktno na zid, ili na plafon, a takođe postoji i kompletan set montažnih dodataka kako bi bila omogućena instalacija i montaža kamere na različita, specifična montažna mesta. Mogućnosti daljinskog zumiranjaa i podešavanja fokusa obezbeđuje jednostavno i lako zumiranje, podešavanje i udaljeno fokusiranje preko mreže, eleminišući potrebu za napornim finim podešavanjem na samoj montažnoj lokaciji kamere.
Podrška pri nivelisanju kamere i autorotacija su korisni pri instalaciji kako bi se osiguralo horizontalno poravnanje i pravilno rotiranje slike gde god i kako god da su kamere montirane.

AXIS Q3505-VE idealna je za prostore koji iziskuju visok nivo zaštite poput aerodroma, železničkih stanica, kao i za industrijske i za državne infrastrukturne objekte.

Kako funkcionišu IP kamere za video nadzor?

IP kamere za video nadzor, odnosno kamere koje komuniciraju putem Internet protokola omogućuju prikazivanje snimaka, koji su dostavljeni putem Internet konektivnosti, LAN, ili Wifi mreže. Konektivnost i povezivanje kamera može biti žično ili bežično (Wifi kamere).

Celokupan sistem IP video nadzora sastoji se: od makar jedne IP kamere, opciono MicroSD memorijske kartice, od PoE mrežnog sviča za video nadzor koji će pružiti napajanje IP kamerama, i od signalno-naponske kablovske infrastrukture. Dodatno, veći IP video nadzor sistemi podrazumevaju nabavku video nadzor snimača, klijentskih radnih stanica i monitora, dok kod manjih sistema besplatna aplikacija za udaljeni pristup video nadzor sistemu putem Interneta efikasno obavlja posao.

Jedna od glavnih prednosti IP video kamera za nadzor jeste pojednostavljena i efikasna konektivnost, radi pretrage snimljenog zapisa, alarmnih događaja, ili gledanja snimaka uživo, što je čini idealnom za monitoring bitnih događaja sa udaljene lokacije, putem Interneta.

Druga korisna funkcionanost kamere IP jeste lokalno arhiviranje snimaka na samoj kameri putem MicroSD kartice, što pojednostavljuje arhitekturu sistema i omogućuje naknadno pregledanje video nadzor zapisa. Postoje i LTE 4G i 5G kamere za video nadzor koje uz microSD karticu i uz SIM karticu omogućuju notifikacije korisniku u slučaju alarmnih situacija.