NOVA AXIS Q6215-LE IP KAMERA – POUZDANO REŠENJE U SVIM EKSTREMNIM USLOVIMA

ip-video-nadzor-kamere-axis-q6215-le_300x300

Sadržaj članka

AXIS Q6215-LE

IP video nadzor kamera AXIS Q6215-LE je pouzdano i robustno rešenje, posebno dizajnirano sa PTZ funkcionalnostima velike brzine i visoke preciznosti, i sa IR-om dugog dometa, koji može efikasno da pokrije velike nadzorne površine.

AXIS predstavio novu Q6215-LE IP kameru kao deo game proizvoda namenjenih korišćenju u ekstremnom radnom okruženju.

AXIS Q6215-LE IP kamera može prepoznati i identifikovati objekte na velikim otvorenim prostorima u uslovima lošeg osvetljenja, ili u potpunom mraku. Od luka i aerodroma, pa sve do autoputeva, AXIS Q6215-LE idealana je za 24/7 video nadzor primenu u svim vremenskim uslovima.

Karakteristike AXIS Q6215-LE PTZ mrežne kamere

– Otporna PTZ kamera sa OptimizedIR funkcijom
– HDTV 1080p i 30x optički zum
– OptimizedIR funkcija dalekog dometa (osvetljava prostor i do 400 m)
– 1/2″ senzor za visok dinamički opseg slike
– Kompatabilna sa MIL-STD-810G i NEMA TS-2 standardima
– Anti-vandal IK10 kućište, sa IP66/IP68 stepenom zaštite
– Jednostavna i fleksibilna instalacija

IP kamera sa vojnim standardom

Ova oklopna PTZ kamera zadovoljava MIL-STD-810G vojni standard, obezbeđujući pouzdan rad u ekstremnim vremenskim uslovima i izdržljivost na vetrovima i do 245 km/h. Sa kućištem otpornim na vandalizam sa IK10 i IP66/IP68 zaštitom, možete biti sigurni da je kamera otporna i na teške vremenske uslove i na različite spoljne uticaje.

Zahvaljujući fleksibilnom dizajnu kamera može da se montira okrenuta nagore ili nadole, u zavisnosti od vaših potreba. Out-of-the-box solucija uključuje instalacionu ploču sa kliznim mehanizmom za sigurnu i jednostavnu montažu. Osim toga, sa ugrađenim brisačima možete dobiti dobre slike čak i na snegu ili po kiši.

Izuzetan kvalitet slike i na udaljenim i širokim područjima

AXIS Q6215-LE je PTZ (pan-titl-zoom) mrežna video nadzor kamera visokih performansi sa HDTV 1080p i 30x optičkim zumom. OptimizedIR funkcija dugog dometa omogućava IR diodama kamere automatsko podešavanje zuma, tako da je celo vidno polje kamere uvek ravnomerno osvetljeno, čak i na potpuno mračnim scenama.

AXIS Q6215-LE podržava WDR, ima ½” senzor, veoma osetljiv na svetlost sa integrisanom Lightfinder tehnologijom za oštre, jasne slike i izuzetne performanse, čak i uslovima jako slabog osvetljenja ili jako svetlih oblasti u sceni.
Ova video nadzor kamera nudi i AXIS Zipstream tehnologiju za smanjenje propusnog opsega i potrebe za skladištenjem i do 50% – bez gubitka kvaliteta slike.

Inteligentna zaštita

AXIS Q6215-LE ima ugrađenu video analitiku da vas upozori kada je to potrebno. Ona dolazi sa AXIS Guard Suite analitikom, uključujući i AXIS Motion GuardAXIS Fence Guard i AXIS Loitering Guard funkcionalnosti za detekciju pokreta, upada i dangubljenja.

Video monitoring rešenje

Axis Communications u svom proizvodnom portfoliju nudi kompletne end-to-end video nadzor solucije. Tako, da ukoliko ste u potrazi za profesionalnim video monitoring rešenjem, AXIS Camera Station S9201 Mk ll desktop terminal predstavlja pravi izbor.

AXIS Camera Station S9201 Mk ll desktop terminal

– Sveobuhvatna solucija za optimalan pregled
– Laka instalacija
– Uključen i AXIS Camera Station video menadžment softver
– Monitor od 22 inča
– Provereni hardver
– Servis na licu mesta

AXIS Camera Station S9201 Mk ll Desktop Terminal je kompaktan, sveobuhvatan (all-in-one) desktop terminal, dizajniran za optimalno praćenje video nadzora visoke definicije tamo gde je prostor ograničen. Terminal dolazi sa preinstaliranim AXIS Camera Station video softverom za minimizaciju vremena za instalaciju i dopunjen sa AXIS S11 Recorder Series  i  AXIS S20 Appliances Series (mrežni video rekorderi za pouzdan video nadzor visoke rezolucije) za kreiranje video nadzor radne stanice visokih performansi. AXIS S9201 Mk ll ima proverene hardverske i softverske komponente za optimalno iskustvo prilikom video nadzor operacija. Dolazi sa trogodišnjom garancijom za hardver, koja obuhvata servis na licu mesta. AXIS S9201 Mk ll uključuje 22 inčni monitor za pregled sistema, kao i univerzalnu tastaturu i miš računara.

Out-of-the-box solucija

AXIS S9201 Mk ll je dizajniran za brzu montažu. Terminal ima unapred instalirane sve neophodne softvere, uključujući AXIS Camera Station video menadžment klijent-softver, da bi se omogućilo brzo povezivanje sa serverom. Dodatnu olakšicu predstavlja unapred fabrički urađeno podešavanja sistema, kao što su kamere i konfiguracije za skladištenje. Tastatura i miš računara su uključeni.

Maksimalna pouzdanost

AXIS S9201 Mk ll je optimizovana solucija, kreirana da zadovolji specifične zahteve za pouzdanim nadzorom visoke rezolucije, sa proverenim hardverskim i softverskim komponentama i za optimalno iskustvo u video nadzor operacijama. Za još veću zaštitu sistema, paket uključuje tri godine garancije za hardver, sa servisom na licu mesta i opciju produženja garancije za još dve godine.

Dodatne informacije o IP kameri AXIS  Q6215-LE, kao i o podršci prilikom planiranja projekata, možete dobiti od oficijelnog Axis distributera kompanije IP Way.

Kako funkcionišu IP kamere za video nadzor?

IP kamere za video nadzor, odnosno kamere koje komuniciraju putem Internet protokola omogućuju prikazivanje snimaka, koji su dostavljeni putem Internet konektivnosti, LAN, ili Wifi mreže. Konektivnost i povezivanje kamera može biti žično ili bežično (Wifi kamere).

Celokupan sistem IP video nadzora sastoji se: od makar jedne IP kamere, opciono MicroSD memorijske kartice, od PoE mrežnog sviča za video nadzor koji će pružiti napajanje IP kamerama, i od signalno-naponske kablovske infrastrukture. Dodatno, veći IP video nadzor sistemi podrazumevaju nabavku video nadzor snimača, klijentskih radnih stanica i monitora, dok kod manjih sistema besplatna aplikacija za udaljeni pristup video nadzor sistemu putem Interneta efikasno obavlja posao.

Jedna od glavnih prednosti IP video kamera za nadzor jeste pojednostavljena i efikasna konektivnost, radi pretrage snimljenog zapisa, alarmnih događaja, ili gledanja snimaka uživo, što je čini idealnom za monitoring bitnih događaja sa udaljene lokacije, putem Interneta.

Druga korisna funkcionanost kamere IP jeste lokalno arhiviranje snimaka na samoj kameri putem MicroSD kartice, što pojednostavljuje arhitekturu sistema i omogućuje naknadno pregledanje video nadzor zapisa. Postoje i LTE 4G i 5G kamere za video nadzor koje uz microSD karticu i uz SIM karticu omogućuju notifikacije korisniku u slučaju alarmnih situacija.