KAMERE ZA PREPOZNAVANJE TABLICA PRI VELIKIM BRZINAMA

axis-q1700-kamera-za-video-nadzor-300x300-1

Sadržaj članka

Izazov prepoznavanja registarskih tablica vozila pri velikim brzinama i na značajno većoj udaljenosti? Vodeći proizvođač profesionalnih video nadzor rešenja Axis Communications konstruisao je kameru za efikasno i precizno prepoznavanje tablica, čak i pri brzini vozila od 130 km/h i na udaljenosti do 100 metara. Axis Q1700-LE kamera za video nadzor dolazi sa preinstaliranim LPC asistentom, što omogućuje jednostavnu i efikasnu instalaciju, a obzirom da je dizajnirana na otvorenoj platformi, spremna je za integraciju sa aplikativnim softver solucijama drugih proizvođača, kako sa server VMS rešenjima, tako i sa edge analitikom za prepoznavanje tablica vozila.

 

Kamera za prepoznavanje tablica AXIS Q1700

Vodeći proizvođač profesionalnih video nadzor rešenja Axis Communications objavio je dostupnost nove kamere za prepoznavanje tablica AXIS Q1700-LE. Ova kamera je dizajnirana za 24/7 očitavanje tablica vozila, a namenjena je za rad u urbanom okruženju i na auto putevima na kojima brzine vozila uobičajeno dostižu veće brzine kretanja.

Zahvaljujući otvorenoj platformi, korisnicima poput gradskih i saobraćajnih uprava omogućena je fleksibilna integracija sa analitičkim aplikacijama drugih proizvođača. AXIS Q1700-LE na ovaj način omogućuje širok spektar primene analitike poput očitavanja tablica, neuobičajenog zadržavanja vozila, praćenja vozila ili robe, uz automatizovano pružanje podrške saobraćajnim organima prilikom kreiranja forenzičkih dokaza ili potrage za ukradenim vozilima.

 

License Plate Capture Assistant

AXIS Q1700-LE kamere za video nadzor dolaze sa preinstaliranom License Plate Capture Assistant funkcionalnošću, koja osigurava jednostavno, automatizovano podešavanje za optimalan rad i performanse na terenu. Ova funkcionalnost od velikog je značaja sistem integratorima i korisnicima, jer prilikom instalacije potrebno je samo podesiti visinu montažnog mesta kamere, udaljenost do vozila i očekivanu brzinu kretanja vozila, a LPC asistent će automatski prilagoditi podešavanja slike na način da se idealno prikazuje specifična nadzorna scena.
LPC asistent u mnogo aspekata pomaže organizaciji korisnika, od nižih troškova instalacije do nižih troškova održavanja tokom perioda eksploatacije, uz konstantnu isporuku pouzdanog i uvek idealno jasnog prikaza isčitavanja tablica vozila.

 

Funkcionalni dizajn

Nadzorna kamera AXIS Q1700-LE konstruisana je na način da prepoznaje tablice vozila sa izuzetnom oštrinom i detaljima scene. Ona isporučuje snimak visoke HDTV 1080p rezolucije i osigurava da uvek bude ispoštovana gustina piksela neophodna za identifikaciju registarskih oznaka ili drugih oznaka na vozilima, poput npr. oznaka za transport opasnih materijala.

Axis Q1700-LE u mogućnosti je da prati saobraćaj u jednoj saobraćajnoj traci, pri udaljenosti od čak 100 metara u dnevnom režimu rada. Za monitoring višestrukih saobraćajnih traka, uz LPC asistenta dodatne kamere se jednostavno instaliraju. U kompletnom mraku Axis Q1700-LE u mogućnosti je da vrši prepoznavanje tablica vozila na udaljenosti do 50 metara bez, kao i na udaljenosti do 100 metara sa opcionim dodatnim AXIS T90D20 IR-LED iluminatorom.

• Kompatibilna za rad sa aplikacijama drugih proizvođača
• Izuzetna oštrina registarskih tablica vozila u dan/noć režimu rada
• Podržava brzine do 130 km/h
• Udaljenost vozila od kamere do 100 metara
• Robustan dizajn za rad u ekstremnim vremenskim uslovima

AXIS Q1700-LE prepoznaje tablice vozila sa izraženo visokom gustinom piksela pri brzinama vozila do 130 km/h, a robustan dizajn otporan na izazovne vremenske uslove uključuje i dodatno produžen štitnik za protekciju kamere u svakom okruženju. Kamera je konstruisana da može da izdrži uraganske jačine vetrova od preko 60 m/s, a sa IP66, NEMA 4X i IK10 zaštitom, korisnici mogu biti sigurni da je kamera neprobojno zaštićena i od vremenskih uslova i od pokušaja opstrukcije udarcima. Dodatno, siva boja kućišta i crna boja štitnika čini da se kamera perfektno utopi u bilo koje saobraćajno okruženje.

 

Kamera naravno podržava nativnu kompatibilnost sa AXIS Camera Station softverom, ali je i kompatibilna i sa većinom video menadžment softvera drugih proizvođača, omogućujući tako korisnicima upotrebu VMS analitike ili edge aplikacija koje efikasno mogu odgovoriti na specifične zahteve projekta. Korisnici sada sa lakoćom mogu birati između edge-based ili server-based softvera drugih proizvođača kako bi ispunili specifične projektne zadatke poput prepoznavanja tablica, predugog zadržavanja vozila, ili efikasnog monitoringa događaja trigerovanih unapred predefinisanim inputima.

 

Podrška projektima

Zvanični Axis distributer – kompanija IP WAY stoji vam na raspolaganju za kompletnu podršku u planiranju i realizaciji vašeg video nadzor projekta. U saradnji sa mrežom obučenih i sertifikovanih integrator partnera, možete se osloniti na ekstenzivnu bazu znanja kompanije IP WAY kako bi vaš video nadzor projekat bio implementiran u skladu sa standardima i usklađen sa zakonskom regulativom.

Kamera za prepoznavanje tablica – AXIS Q1700-LE

Kako funkcionišu IP kamere za video nadzor?

IP kamere za video nadzor, odnosno kamere koje komuniciraju putem Internet protokola omogućuju prikazivanje snimaka, koji su dostavljeni putem Internet konektivnosti, LAN, ili Wifi mreže. Konektivnost i povezivanje kamera može biti žično ili bežično (Wifi kamere).

Celokupan sistem IP video nadzora sastoji se: od makar jedne IP kamere, opciono MicroSD memorijske kartice, od PoE mrežnog sviča za video nadzor koji će pružiti napajanje IP kamerama, i od signalno-naponske kablovske infrastrukture. Dodatno, veći IP video nadzor sistemi podrazumevaju nabavku video nadzor snimača, klijentskih radnih stanica i monitora, dok kod manjih sistema besplatna aplikacija za udaljeni pristup video nadzor sistemu putem Interneta efikasno obavlja posao.

Jedna od glavnih prednosti IP video kamera za nadzor jeste pojednostavljena i efikasna konektivnost, radi pretrage snimljenog zapisa, alarmnih događaja, ili gledanja snimaka uživo, što je čini idealnom za monitoring bitnih događaja sa udaljene lokacije, putem Interneta.

Druga korisna funkcionanost kamere IP jeste lokalno arhiviranje snimaka na samoj kameri putem MicroSD kartice, što pojednostavljuje arhitekturu sistema i omogućuje naknadno pregledanje video nadzor zapisa. Postoje i LTE 4G i 5G kamere za video nadzor koje uz microSD karticu i uz SIM karticu omogućuju notifikacije korisniku u slučaju alarmnih situacija.