Nova Axis Q1785-LE IP kamera za izazovne instalacije

kamera-za-video-nadzor-axis

Sadržaj članka

Axis Q1785-LE i Axis Q1786-LE

Vodeći proizvođač profesionalne video nadzor opreme Axis Communications  objavio je dostupnost nove Q serije kamera za video nadzor. Axis Q1785-LE i Axis Q1786-LE serija video nadzor kamera predstavlja profesionalno rešenje za video nadzor za područja kao što su gradske raskrsnice, kružni tokovi, ulice velikih gradova, aerodromi, pasoška kontrola, objekti u kojima se odvijaju velike transakcije poput kazina, kao i još mnoga mesta na kojima su preko potrebni snimci visoke rezoucije i visokog kvaliteta.

IP kamere ove serije namenjene su izazovnim video nadzor instalacijama kojima prioritet predstavljaju jasan prikaz detalja u sceni i precizna pokrivenost većih prostora.

Axis Q17 serija mrežnih kamera (Axis Q1785-LE i Axis Q1786-LE) , pored visoko kvalitetnog video snimka, pruža i poboljšanu detekciju pokreta, zvuka i Gatekeeper funkcionalnost.

Prethodna generacija Axis Q17 serije kamera dokazala je još jednom u nizu zašto je Axis Communications viđen kao broj 1 kada su profesionalne IP kamere za video nadzor u pitanju.

Axis IP kamere iz Q17 serije imaju preinstaliran izuzetan set tehnoloških funkcionalnosti zahvaljujući kojima su uvek bile prvi izbor projektantima i integratorima, kada su u pitanju specifične video nadzor instalacije i izazovni projektni zadaci.

Nova serija flagship kamera za video nadzor Axis Q17 serije u mogućnosti je da prikaže izuzetne detalje sa bilo koje udaljenosti.

U današnje vreme industrije se sve više razvijaju, pa samim tim imaju sve veće potrebe da idu u korak sa najnovijom tehnologijom. Kada je security sektor u pitanju industrije sve više zahtevaju kamere za video nadzor koje mogu zumirati osobu ili objekat od interesa do najsitnijih detalja kako bi pravovremeno odgovorili na incidente, prepoznali lice, registarske tablice određenih vozila i sl.

Nove Axis Q1785-LE i Axis 1786-LE serije IP kamera za video nadzor

Da bi odgovorili na ovakve zahteve krajnjih korisnika Axis Communications dizajnirao je Axis Q1785-LE i Axis Q 1786-LE seriju mrežnih kamera, kao najnoviju generaciju visoko kvalitetnih kamera sa 32x optičkim zumom i OptimizedIR funkcijom, za unutrašnju i spoljnu montažu.

Prednost ovih, Q1785-LE i Q1786-LE IP kamera za video nadzor ogleda se upravo u mogućnosti optičkog zumiranja do čak 32 puta, jer kamera može biti instalirana na značajnoj udaljenosti, a da pritom dostavlja veoma kvalitetne snimke u visokoj rezoluciji sa punim prikazom relevantnih detalja u sceni.

Veliku primenu ovih kamera možemo pronaći na mestima gde je montaža video nadzor kamera gotovo nemoguća, pa se tako Axis Q17 serije kamera može montirati u radiusu od 260m, a da pritom dobijemo zavidan kvalitiet slike i video arhive, pa čak i najsitnijih detalja koji nisu dostupni ljudskom oku sa te distance kao što su npr. registarske oznake vozila u pokretu.

Kamere za spoljnu montažu dolaze sa vandal proof kućištem od aluminijuma koje je otporno na teške vremenske uslove i visoke temperature.

Dodatno, ova serija kamera optimizovana je za smart video analitiku koja im u mnogome proširuje domen primene, a u uslovima povišenih vibracija aktivira se opcija elektronske stabilizacije slike, koja efikasno eliminiše probleme i najjačih vibracija u posmatranoj sceni.

 

Ključne karakteristike AXIS Q17 serije kamera

  • Q1786-LE isporučuje kvalitetan snimak u rezoluciji od 4MP
  • OptimizedIR efikasno osvetljava prostor do 80m
  • Aluminijumsko kućište sa IP66, IP67, IK10 zaštitiom
  • Elektronska stabilizacija slike, funkcija odmagljivanja (defogging) posmatrane scene
  • Radna temperatura -40⁰C~+60C⁰
  • WDR funkcija otklanja prenaglašene svetlosne situacije
  • Lightfinder tehnologija za neometan rad, čak i u najizazovnijim svetlosnim okruženjima
  • Zipstream tehnologija za optimizaciju mrežnih resursa i HDD kapaciteta

Nova serija Axis Q17 kamera za video nadzor idealna je solucija za kreiranje naprednih video nadzor rešenja. Bilo da je projektnim zahtevom definisano prepoznavanje tablica, lica, ili perimetarska zaštita, ili čak i kombinovana realizacija ovih zahteva – Axis Q1785-LE i Axis Q1786-LE može efikasno i simultano pokriti sve ove zahteve.

Mogućnost korišćenja ovih video nadzor kamera za višenamensko ispunjenje različitih projektnih zadataka, i to na velikim distancama i u otežanim vremenskim i svetlosnim uslovima, novoj Axis Q17 seriji daje posebnu notu troškovne efikasnosti, kada je planiranje i projektovanje srednjih i velikih video nadzor solucija u pitanju.

Za sve dodatne informacije o novoj Q17 seriji Axis mrežnih kamera i profesionalnoj podršci u planiranju i projektovanju, možete se obratiti generalnom Axis distributeru, kompaniji IP Way, kao i njihovoj razgranatoj mreži autorizovanih sistem integratora koji vam mogu značajno pomoći u implementaciji vaših projektnih zahteva.

Kako funkcionišu IP kamere za video nadzor?

IP kamere za video nadzor, odnosno kamere koje komuniciraju putem Internet protokola omogućuju prikazivanje snimaka, koji su dostavljeni putem Internet konektivnosti, LAN, ili Wifi mreže. Konektivnost i povezivanje kamera može biti žično ili bežično (Wifi kamere).

Celokupan sistem IP video nadzora sastoji se: od makar jedne IP kamere, opciono MicroSD memorijske kartice, od PoE mrežnog sviča za video nadzor koji će pružiti napajanje IP kamerama, i od signalno-naponske kablovske infrastrukture. Dodatno, veći IP video nadzor sistemi podrazumevaju nabavku video nadzor snimača, klijentskih radnih stanica i monitora, dok kod manjih sistema besplatna aplikacija za udaljeni pristup video nadzor sistemu putem Interneta efikasno obavlja posao.

Jedna od glavnih prednosti IP video kamera za nadzor jeste pojednostavljena i efikasna konektivnost, radi pretrage snimljenog zapisa, alarmnih događaja, ili gledanja snimaka uživo, što je čini idealnom za monitoring bitnih događaja sa udaljene lokacije, putem Interneta.

Druga korisna funkcionanost kamere IP jeste lokalno arhiviranje snimaka na samoj kameri putem MicroSD kartice, što pojednostavljuje arhitekturu sistema i omogućuje naknadno pregledanje video nadzor zapisa. Postoje i LTE 4G i 5G kamere za video nadzor koje uz microSD karticu i uz SIM karticu omogućuju notifikacije korisniku u slučaju alarmnih situacija.