Kompletna mrežna solucija za video nadzor primenu – Aetek C70

video-nadzor-svicevi-aetek-1

Sadržaj članka

Napredne solucije mrežnih unutrašnjih, spoljnih i industrijskih svičeva kompanije AETEK za video nadzor primenu, omogućuju kreiranje kompletnih solucija i ispunjenje speficičnih projektnih zadataka kada je video nadzor industrija u pitanju

Predstavljamo Vam ovom prilikom modele iz AETEK C70 master serije svičeva za mrežnu soluciju, kao i iz H80 serije upravljivih industrijskih svičeva za video nadzor primenu.

Video nadzor master svič AETEK C70-00E-01

Master 24xGbE RJ45 + 2xGbE Combo RJ45/SFP PoE L2 plus upravljivi svič

AETEK C70-00E-01 je napredni PoE Layer 2 plus svič sa 24 Gigabitna (10M/100M/1G) porta i 2 kombinovana RJ45/SFP porta za fleksibilno povezivanje.

C70-00E-01 master PoE L2 plus svič kreira mogućnost konektovanja i upravljanja AETEK H80 industrijskom serijom svičeva, kao i AETEK C50 Smart PoE serijom svičeva, čime je omogućena solucija za automatsku detekciju IP uređaja kao što su IP kamere, IP video interfoni, i drugi IP uređaji koji su kompatibilni sa ONVIF platformom, UPnP ili ARP protokolima.

video svičer za čuvanje snimaka, crne boje

 

AETEK C70 serija master svičeva takođe je centralizovani IP kontroler za video nadzor, koji obuhvata H80 outdoor L2 plus svičeve ili C50 Smart PoE serije svičeva za povezivanje ONVIF IP proizvoda za video nadzor različitih brendova, uključujući kamere, NVR i video server za podešavanje, administriranje i upravljanje nad jednom IP mrežom.

Jedinstvene prednosti ove serije su što one sa namenskim grafičkim i korisničkim interfejsom automatski generišu IP video nadzor topologiju kada su ONVIF PoE kamere povezane sa H80 outdoor L2 plus PoE serijom svičeva ili C50 Smart PoE serijom.

Sistem integratori ili administratori mogu veoma lako doći do sveobuhvatnih informacija o individualnim ONVIF IP kamerama, H80 i C50 serijama svičeva, uključujući IP listu uređaja, IP/MAC adrese, topologiju, potrošnju energije i praćenje saobraćaja, jednostavno putem web browser-a.

Osim toga, intuitivni web GUI vodi instalatera do VLAN grupe preko svičeva, sa mogućnošću daljinskog reboot-a kamere, i sa mogućnošću vršenja dijagnostike kablova preko grafičke topologije.

C70 serija svičeva je inovativna solucija namenjena i optimizovana za video nadzor primenu, koja omogućuje povezivanje ONVIF IP uređaja sa H80 ili C50 serijama svičeva, radi pojednostavljenja upravljanja, smanjenja kompleksnosti i smanjenja ukupnih troškova prilikom planiranja i implementacije IP video nadzor rešenja.

Fotografija mape video nadzor sistema

 

Ključne karakteristike AETEK C70-00E-01:

 • 24xGbE + 2xCombo GbE (SFP & RJ45)
 • Layer 2 svič
 • IPV4 i IPV6 protokol
 • 802.1d (STP), 802.1w (RSTP), 802.1s (MSTP)
 • SNMP v1/v2C/v3
 • Merenje dužine ethernet kabla koji povezuje kameru sa svičem
 • DHCP server
 • Fleksibilni SFP port
 • Podržava brzinu prenosa podataka od 10/100/1000 Mbps
 • Poseduje IEEE 802.3az

Pogledajte detaljne tehničke karakteristike Aetek C70 serije mrežnih svičeva:

Master svič za IP video nadzor – Aetek C70 series datasheet

Video nadzor industrijski svič AETEK H80-084-30-250

Industrijski outdoor L2 plus upravljivi gigabitni svič sa 8 PoE porta 30W i 4  SFP porta

Industrijski svič za video nadzor primenu AETEK H80-084-30-250 je 8-portni L2 plus gigabitni svič sa 30W snage po PoE portu i uz dodatna 4 SFP porta, dizajniran u skladu sa IP67 standardom, uz 6KV prenaponske zaštite za svaki PoE port i 40KV prenaponskom zaštitom za svoje integrisano napajanje.

Ovaj industrijski svič omogućuje konektovanje PoE uređaja, kao što su IP kamere ili Wi-Fi AP-ovi, uz visok temperaturni opseg rada ovog sviča u rasponu od -40⁰C do +60⁰C, čak i u ekstremnim vremenskim uslovima.

Uređaj za snimanje memorije za svic Aetek H80_1

 

Pored karakteristika tipičnih za Layer 2 plus upravljivi svič, H80-084-30-250 je takođe i kontroler IP kamera. Koristi se za lak pregled i upravljanje IP kamerama koje su ONVIF kompatibilne.

Centralizovan grafički korisnički interfejs olakšava pronalaženje ONVIF IP uređaja i automatski generiše topologiju kada su IP kamere povezane sa H80-084-30-250 outdoor svičem.

Pored toga, instalateri mogu lako da dođu do svih pojedinačnih informacija o kameri, uključujući listu kamera, IP i MAC adrese, topologiju, PoE potrošnju, kao i praćenje saobraćaja, sve putem web browser-a.

Dodatno, intuitivni web GUI omogućuje instalateru da formira VLAN grupu preko svičeva, da izvrši dijagnostiku povezanih kablova i restartovanje kamere kroz grafičku topologiju. H80-084-30-250 donosi ONVIF IP kamerama prednosti u vidu jednostavnijeg administriranja, smanjenja kompleksnosti u radu i nižih ukupnih troškova.

šema funkcionisanja video nadzora svic Aetek H80-2

 

Ključne karakteristike AETEK H80-084-30-250:

 • Kompatibilan IEEE802.3at/af, 15W/30W
 • Fleksibilna 4x SFP porta za uplink i za daisy chain
 • Potpuno funkcionalan Layer 2 plus upravljivi svič
 • Namenski dizajniran GUI za ONVIF kamere
 • Podržava 10/100/1000Mbps brzinu prenosa podataka
 • Ugrađena 6KV prenaponska zaštita za svaki PoE port
 • Ugrađena 40KV prenaponska zaštita integrisanog napajanja od strujnog udara
 • Kućište od livenog aluminijuma sa IP67 i IK10 zaštitom.
 • IEEE 802.3az

 

Video nadzor industrijski svič aetek

Prednosti AETEK mrežnih svičeva za video nadzor primenu

Upravljanje IP video nadzorom

H80 PoECam serija industrijskih svičeva dizajnirana je specifično za video nadzor primenu. Dolazi sa integrisanim korisničkim interfejsom za nadzor i za lako konfigurisanje svih konektovanih ONVIF IP uređaja, kao što su mrežne kamere IP video interfoni, IP audio horne,…

Auto-detekcija konektovanih ONVIF IP uređaja

H80 PoECam serija industrijskih svičeva za spoljnu montažu u mogućnosti je da automatski vrši detekciju i klasifikaciju svih konektovanih ONVIF IP uređaja.

E-MAPA: Pregled topologije

Automatski generisan pregled topologije omogućava administratorima da brzo vide i eksportuju kompletnu mrežnu topologiju u SVG/PNG/PDF format za lakši pregled i planiranje.

E-MAPA: Google mapa

Omogućuje lociranje i mapiranje uređaja za video nadzor na Google mapi, što u mnogome pojednostavljuje upravljanje video nadzor sistemom, pogotovo na srednjim i velikim instalacijama, sa više lokacija ili u slučajevima razmeštanja IP uređaja velikih razmera.

E-MAPA: Pregled tlocrta objekta

Učitava prilagođene nacrte prostora. Pregled tlocrta omogućuje brzo i efikasno lociranje raspoređenih uređaja za video nadzor i eksportovanje ovog prikaza u SVG/JPG/PDF format za lakši pregled i planiranje.

VLAN grupisanje

Kroz automatski generisan pregled topologije korisniku je omogućeno da brzo podesi VLAN grupu na svim svičevima na mreži. Korisnici mogu napraviti VLAN grupu pomoću svičeva, koristeći jednostavnu i laku za korišćenje grafičku topologiju.

Upravljanje uređajem

– Nadgleda status IP kamere: naziv kamere, MAC adresu, IP adresu, snagu PoE potrošnje,…

– Lako podešavanje mreže, Web UI logovanje, provera kabl konekcije uređaja, kontrola PoE uključivanja/isključivanja, brzo praćenje saobraćaja i td.

Kablovska dijagnostika

Prikazuje status povezanosti između svakog porta sviča i ONVIF IP kamere, u realnom vremenu.

Daljinski reboot ONVIF IP kamera

Omogućuje restartovanje ONVIF IP kamera u situacijama kada kamera ne odgovara na komande korisnika, a kabl nije u prekidu, odnosno normalno funkcioniše.

Pogledajte detaljne tehničke karakteristike Aetek H80 serije industrijskih mrežnih svičeva:

Industrijski mrežni svič za IP video nadzor – Aetek H80 series datasheet

Uputite nam zahtev za prezentaciju Aetek kompletne solucije za napredne video nadzor instalacije:

AETEK mrežni svičevi za video nadzor i prateći program – Zakažite termin

Kako funkcionišu IP kamere za video nadzor?

IP kamere za video nadzor, odnosno kamere koje komuniciraju putem Internet protokola omogućuju prikazivanje snimaka, koji su dostavljeni putem Internet konektivnosti, LAN, ili Wifi mreže. Konektivnost i povezivanje kamera može biti žično ili bežično (Wifi kamere).

Celokupan sistem IP video nadzora sastoji se: od makar jedne IP kamere, opciono MicroSD memorijske kartice, od PoE mrežnog sviča za video nadzor koji će pružiti napajanje IP kamerama, i od signalno-naponske kablovske infrastrukture. Dodatno, veći IP video nadzor sistemi podrazumevaju nabavku video nadzor snimača, klijentskih radnih stanica i monitora, dok kod manjih sistema besplatna aplikacija za udaljeni pristup video nadzor sistemu putem Interneta efikasno obavlja posao.

Jedna od glavnih prednosti IP video kamera za nadzor jeste pojednostavljena i efikasna konektivnost, radi pretrage snimljenog zapisa, alarmnih događaja, ili gledanja snimaka uživo, što je čini idealnom za monitoring bitnih događaja sa udaljene lokacije, putem Interneta.

Druga korisna funkcionanost kamere IP jeste lokalno arhiviranje snimaka na samoj kameri putem MicroSD kartice, što pojednostavljuje arhitekturu sistema i omogućuje naknadno pregledanje video nadzor zapisa. Postoje i LTE 4G i 5G kamere za video nadzor koje uz microSD karticu i uz SIM karticu omogućuju notifikacije korisniku u slučaju alarmnih situacija.