RECONEYEZ AI VIZUELNA VERIFIKACIJA ALARMNIH DOGAĐAJA

reconeyez-detektor-vizuelna-verifikacija-alarmnih-dogadjaja300x300

Sadržaj članka

Upstream ICT Alliance vam predstavlja naš novi premium distributerski brend – RECONEYEZ.

U pitanju je wireless, battery-powered, AI security sistemsko rešenje za vizuelnu verifikaciju alarmnih događaja, renomiranog proizvođača iz Estonije. Reconeyez rešenjima je poverenje ukazalo preko 30 vodećih EU i US država za nadzor graničnih i pograničnih područja, industrijski kupci za prevenciju upada na udaljenim lokacijama i zaštitu kritične infrastrukture, kao i državne i gradske uprave za sprečavanje nastajanja i širenja divljih deponija.

 

Primeri upotrebe ne staju tu, već pokrivaju prilično širok spektar primene, od nadzora građevinskih lokacija, pa do monitoringa u transportu, na rudnim kopovima i u poljoprivredi, zahvaljujući upravo jednostavnosti instalacije, pouzdanošću cloud alarm menadžment aplikacije za nadzor više lokacija istovremeno, kao i velikoj autonomiji baterije od preko 400 dana.

Vodeća tržišna solucija za video verifikaciju alarmnih događaja

Reconeyez predstavlja rešenje optimizovano za nadgledanje i zaštitu lokacija, imovine i infrastrukture na otvorenom. Lokacije na otvorenom kojima je potrebna zaštita često se susreću sa različitim izazovima:

 • Na nekim lokacijama nema kablovskih mrežnih komunikacija
 • Na nekim lokacijama nema dovedenog električnog priključka
 • Centralni nadzor i monitoring alarma sa ovakvih lokacija predstavlja pravi izazov
 • Tradicionalna kablovska rešenja su skupa i ne pružaju potrebnu fleksibilnost
 • Visok stepen lažnih alarma zbog divljih životinja, vegetacije i sl. 
 • Lažni alarmi poskupljuju uslugu i korisnicima i alarm monitoring centrima za intervencije
 • Promena zahteva u predmetu nadzora kod žičnih sistema je praktično onemogućena

Reconeyez je ove izazove efikasno rešio svojiim bežičnim, battery-powered alarmnim video verifikacijskim rešenjem. Sistem je jednostavan za instalaciju i setovanje obzirom da koristi samo tri elementa – Detektor, Bridge i Cloud profesionalni servis za upravljanje alarmnim događajima.

RECONEYEZ Detektor

Jednostavan sistem za kompleksnu zaštitu. Sposoban, precizan i inteligentan. Robusno rešenje koje je veoma isplativo. Dve različite kamere unutar detektora snimaju slike u svim svetlosnim i vremenskim uslovima. Dnevna kamera u boji snima jasne Full HD slike tokom dana, dok monohromna kamera rešava izazove slabog osvetljenja, a uz IR panel osvetljava se oblast koja je pod monitoringom, za jasne slike čak i u slučaju potpunog mraka.

 • 1920×1080 piksela dnevna / 1280×960 piksela noćna fotografija
 • 2.4GHz radio komunikacija
 • AES 128-bit enkripcija podataka
 • Tipovi notifikacija: Alarm; Tamper; Low Battery; Test Call; 
 • Do 500 metara udaljenost od Reconeyez Bridge-a za efikasnu transmisiju signala
 • Mogućnost re-transmisije (do 8 detektora i 1 bridge uređaj konektovanih u MESH Wi-Fi)
 • Do 2000 slika (8GB) uskladištenih u internoj memoriji
 • Udaljena konfiguracija veličine slike kojom se upravlja u cloud-u sa bilo kog mesta
 • Aktivacija kamere od momenta detekcije iznosi 0.5 sekundi
 • Trajanje baterije 400 dana
 • Dopunjiva, 3.7V Li-ion baterija
 • IR (940nm) nevidljivi spektrum
 • Temperaturni opseg rada -40°C do +60°C
 • Robustan IP67 dizajn

Svi zainteresovani kupci, integrator partneri i alarm monitoring centri koji sa nama već sarađuju, ili žele da započnu poslovnu saradnju, mogu zakazati sastanak za detaljniju prezentaciju Reconeyez rešenja, kao i zatražiti RECONEYEZ Cenovnik i Brošuru.

Napredna detekcija pokreta

Detektor kombinuje pasivni infracrveni (PIR) senzor sa analizom signala za nadgledanje područja radi termičkih potpisa. Ako se detektuje pokret, generiše se alarm i kamera se aktivira. Kada se detektuje pokret, detektor aktivira odgovarajuću kameru za dostupne svetlosne uslove, snima sliku i generiše alarm. Pređite od detekcije do kontrolisane zaštite za svega par sekundi.

 • Algoritmi osetljivosti podržani veštačkom inteligencijom
 • Nizak broj lažnih alarma AI deep learning algoritama
 • Digitalna obrada signala

RECONEYEZ uređaji komuniciraju pomoću bezbednog i pouzdanog radija male snage od 2,4 GHz.
Komunikacije se obavlja putem MESH Zigbee protokola, optimizovanog za malu potrošnju baterija, pa tako u odnosu na standardne Wi-Fi komunikacije, Zigbee komunikacioni protokol omogućuje i do deset puta dužu autonomiju baterija u uređaju.

Jednostavna i brza instalacija

Instalacija i podešavanje Reconeyez detektora traje samo nekoliko minuta. Uz posebno dizajnirane montažne elemente za specifične instalacione zahteve, vaše je samo da ubacite baterije i detektor počinje da nadgleda oblast. Dizajniran u IP67 izvedbi u čvrstom i robusnom kućištu, Reconeyez je otporan na česte promene uslova okoline i transporta.

RECONEYEZ Bridge

Reconeyez Bridge uređaj je autonomni, siguran i robustan 4G komunikacioni gateway koji omogućuje prijem sa i do osam Reconeyez detektora, a zadužen je za prosleđivanje ovih alarmnih informacija putem LTE mreže do Cloud korisničkog servisa za nadzor alarmnih događaja.

 • Brza i efikasna 2G/3G/4G transmisija alarmnih događaja direktno u Cloud alarmni centar
 • Temperaturni opseg rada -45°C do +60°C
 • Trajanje baterije 180 dana
 • 4x dopunjive, 3.7V Li-ion baterije
 • 2.4GHz radio komunikacija
 • AES 128-bit enkripcija podataka
 • Do 500 metara udaljenost od Reconeyez detektora za efikasnu transmisiju signala
 • Podržava konektovanje do ukupno 8 Reconeyez detektora
 • Tipovi notifikacija: Tamper; Low Battery; Test Call;
 • Brzo slanje alarmnih događaja u Cloud
 • Solar panel kao opciono dodatno napajanje
 • Naoružavanje/Razoružavanje putem Cloud aplikacije, telefona, unapred setovanog rasporeda
 • Podržano konektovanje Reconeyez alarmne sirene

Reconeyez alarmna sirena

Reconeyez alarmna solucija sadrži i bežičnu alarmnu sirenu koju je moguće kompletno setovati putem interneta, sa udaljene lokacije. Samo neka od mogućih daljinskih podešavanja su: određivanje vremenskog trajanja prilikom aktivacije sirene, ručna aktivacija alarmne sirene, kao i mogućnost daljinskog podešavanja samo određenih detektora koji će aktivirati sirene, i istovremeno setovanje koji će ostali detektori na toj lokaciji slati isključivo samo tihe alarme.

Svi zainteresovani kupci, integrator partneri i alarm monitoring centri koji sa nama već sarađuju, ili žele da započnu poslovnu saradnju, mogu zakazati sastanak za detaljniju prezentaciju Reconeyez rešenja, kao i zatražiti RECONEYEZ Cenovnik i Brošuru.

AI u funkciji efikasnijeg alarm menadžmenta

Reconeyez AI algoritmi prepoznaju različite objekte na osnovu kojih korisnik može kreirati sebi svojstven sistem alarmnih obaveštenja. Korisnici mogu sistem konfigurisati tako da Reconeyez pravi razliku između ljudi, automobila, kombija, kamiona, motocikala itd. i ne pretećih detektorskih aktivacija.
Pre slanja alarma, sve primljene slike se analiziraju Reconeyez nativno razvijnenim deep learning algoritmima. Alarm se šalje samo kada veštačka inteligencija utvrdi da slika sadrži stvarnog uljeza ili pretnju u skladu sa uslovima alarma.

RECONEYEZ Cloud

Apsolutna i efikasna kontrola nad kompletnim sistemom. Cloud alarm menadžment platforma omogućuje podešavanje, konfigurisanje, upravljanje i kontrolu pojedinačnih uređaja ili kompletnih grupacija uređaja, instaliranih na različitim, geografskim udaljenim lokacijama. Cloud alarm menadžment aplikacija korisnicima omogućuje pregledanje, monitoring i konfiguraciju događaja u momentu kada oni nastanu. Dodatno, korisnici mogu prilagoditi parametre uređaja na osnovu pametne analize prethodno zabeleženih alarmnih događaja. Potreban je samo pristup internetu, a kontrolni centar zasnovan na cloud-u uvek vam je na dohvat ruke.

Upravljajte hiljadama uređaja na različitim lokacijama

Bilo da je u pitanju samo jedan uređaj, jedna lokacija ili hiljade – jednako je lako imati kontrolu i to bilo gde da se nalazite . Reconeyez za razliku od drugih solucija omogućuje znatno manji broj lažnih alarma. Veštačka inteligencija analizira sve događaje pre nego što aktivira alarme, a AI asistent za lažni alarm sprečava da se lažni alarmi ponovo pojave. Korisnicima je omogućeno da lako upravljaju uređajima sa više različitih, geografski udaljenih lokacija, i to sa zasebnim parametrima i rasporedima sistemskog naoružavanja/razoružavanja.

Integracije za Alarm Monitoring Centar

Poseban akcenat stavljen je na integraciju Reconeyez rešenja za video verifikaciju alarmnih događaja sa kontrolno-operativnim alarm monitoring centrima. ARC kompanije mogu računati na posebne komercijalne uslove nabavke za integraciju Reconeyez solucija sa njihovim alarm monitoring softverom.

Podržani protokoli za integraciju sa profesionalnim alarm monitoring centrima su Immix, Sentinel, Patriot, EBÜS, Surgard, SIA DC-09 i drugi…

Alarm monitoring centri mogu nastaviti da koriste svoje trenutne sisteme za nadzor alarmnih signala, jer se Reconeyez rešenja lako integrišu sa vodećim platformama za upravljanje alarmima i video snimcima.

Reconeyez Cloud Centar omogućuje daljinsko aktiviranje/deaktiviranje pojedinačnih uređaja li čitavih lokacija sa instaliranim uređajima. Dodatno omogućuje definisanje preciznih alarmnih regija čime se detekcija u ostatku scene može deaktivirati po potrebi. Cloud alarm centar takođe može grupisati uređaje po lokacijama kako bi korisnici mogli efikasno upravljati grupama uređaja i kompletnim sistemom.

Kako kupiti?

Upstream ICT Alliance, zvanični je distributer Reconeyez solucija za vizuelnu verifikaciju alarmnih događaja za trgovinski prostor Republike Srbije. Svi zainteresovani kupci, integrator partneri i alarm monitoring centri koji sa nama već sarađuju, ili žele da započnu poslovnu saradnju, mogu zakazati sastanak za detaljniju prezentaciju Reconeyez rešenja, kao i zatražiti RECONEYEZ Cenovnik i Brošuru.

Dodatno, svim zainteresovanim kupcima na raspolaganju stoji i naš Reconeyez demo kit koji sadrži Peli case sa kompletnom Reconeyez solucijom (detektor, bridge i sirena). Na ovaj način možete testirati sve funkcionalnosti i mogućnosti sistema, kao i uveriti se u prednosti Reconeyez vodećeg tržišnog rešenja za vizuelnu verifikaciju alarmnih događaja.

Kako funkcionišu IP kamere za video nadzor?

IP kamere za video nadzor, odnosno kamere koje komuniciraju putem Internet protokola omogućuju prikazivanje snimaka, koji su dostavljeni putem Internet konektivnosti, LAN, ili Wifi mreže. Konektivnost i povezivanje kamera može biti žično ili bežično (Wifi kamere).

Celokupan sistem IP video nadzora sastoji se: od makar jedne IP kamere, opciono MicroSD memorijske kartice, od PoE mrežnog sviča za video nadzor koji će pružiti napajanje IP kamerama, i od signalno-naponske kablovske infrastrukture. Dodatno, veći IP video nadzor sistemi podrazumevaju nabavku video nadzor snimača, klijentskih radnih stanica i monitora, dok kod manjih sistema besplatna aplikacija za udaljeni pristup video nadzor sistemu putem Interneta efikasno obavlja posao.

Jedna od glavnih prednosti IP video kamera za nadzor jeste pojednostavljena i efikasna konektivnost, radi pretrage snimljenog zapisa, alarmnih događaja, ili gledanja snimaka uživo, što je čini idealnom za monitoring bitnih događaja sa udaljene lokacije, putem Interneta.

Druga korisna funkcionanost kamere IP jeste lokalno arhiviranje snimaka na samoj kameri putem MicroSD kartice, što pojednostavljuje arhitekturu sistema i omogućuje naknadno pregledanje video nadzor zapisa. Postoje i LTE 4G i 5G kamere za video nadzor koje uz microSD karticu i uz SIM karticu omogućuju notifikacije korisniku u slučaju alarmnih situacija.