TIANDY – IP VIDEO ZA PROFESIONALNE INSTALACIJE

video-nadzor-tiandy-pic-300x300px

Sadržaj članka

Iako će podložni predrasudama pomisliti „Oh, još jedan kineski proizvođač“ zapravo je istina daleko, daleko od toga. Dok su Dahua i Hikvision i dalje pod suspenzijom međunarodne organizacije (ONVIF) za standardizaciju i interoperabilnost IP kamera i uređaja – Tiandy se može pohvaliti ne samo punopravnim ONVIF članstvom, već i razvojem nacrta za 22 nacionalna i industrijska standarda koji su i danas u upotrebi. Dodatno, Tiandy je sertifikovan za zajednički razvijen standard američkog Ministarstva odbrane i Carnegie Mellon Instituta. Kada tome pridodamo njihova inovativna tehnološka rešenja, proizvode za kompletan spektar nadzornih potreba, i proizvodne kapacitete sa fokusom na investicije u razvoj – dobijate partnera za novu eru poslovanja.

 

TIANDY – Partnerstvo za novu dimenziju poslovanja

Tiandy kao privatna kompanija, ako se gleda samo video nadzor oprema, zauzima treće mesto na rang listi najjačih proizvođača u Kini. Merilo primenjeno za kategorizaciju je samo finansijski promet. Tiandy prednost stvara kvalitetom, vlastitim inovativnim rešenjima i proizvodima kojima pokrivaju pun spektar različitih primena.
Od opreme za jednostavan video nadzor, do komplikovanih rešenja koja se sastoje od više hiljada kamera, odnosno od integracija sa drugim sistemima.

Tiandy, sa svojih 800 R&D inženjera u razvoju proizvoda, spada u Top 100 Software Developer kompanija u Kini. Ući u Top 100 opšte liste proizvođača programskih aplikacija na tako velikom tržištu kao što je Kina, značajno je dostignuće. Dodatno, svi proizvodi podržavaju ONVIF protokol, uz podršku sa 2 vrste API-ja, CGI i Library, kao i punu podržanost od strane XProtect Milestone softvera za video nadzor i drugih VMS proizvođača.

Uz navedeni kapacitet programera, zahvaljujući ulaganjima u sopstvene laboratorije, stečen je status Nacionalnog Tehnološkog Centra. Taj status se dodjeljuje samo kompanijama od izuzetnog značaja za zemlju, a Tiandy ju je dobio u segmentu sigurnosti.

Godine 2014-te Tiandy je uspešno sertifikovan CMMI DEV1.3 ML3 sertifikatom, a sredinom 2017-te godine i
CMMI DEV1.3 ML5 sertifikatom. CMMI tj. Capability Maturity Model Integration je standard razvijen zajedničkom saradnjom američkog Ministarstva odbrane i Carnegie Mellon Instituta te vrlo striktno kontroliše metode razvoja software-a. Najveći nivo je 5, čije kriterijume za dobijanje je Tiandy ispunio 2017-te. Uz sve navedeno, Tiandy je napravio nacrte za 22 nacionalna i industrijska standarda koji su i danas na snazi.

TIANDY u brojkama:

 • 23 godine iskustva u security industriji
 • U Top 100 software proizvođača u Kini
 • Status Nacionalnog Tehnološkog Centra
 • U Top 11 proizvođača sigurnosne opreme u svetu (2017. god.)
 • Više od 2.000 zaposlenih
 • Sopstveni razvoj i proizvodni kapaciteti na 100.000m²
 • Više od 800 inženjera u istraživanju i razvoju
 • Autori 22 nacrta zakonskih i industrijskih standarda
 • Punopravni član ONVIF organizacije
 • Ponosni vlasnici višestrukih patenata i velikog broja sertifikata

 

 

Proizvođač kompletnih solucija i tehnoloških rešenja

Kompletna rešenja sastoje se od kamera rezolucije 2-12Mpix, PTZ kamera sa optičkim zumom do 44x i noćne vidljivosti do 1km, standardnih snimača od 4 do 320 kanala, a postoje rešenja i za centralizovani nadzor od 2.000-100.000 kanala.

Koristeći najnapredniju tehnologiju, Tiandy je između ostalog razvio i AEW kamere, Super NVR sa mogućnošću snimanja do 320 kanala i ugrađenom podrškom za RAID 0,1,5,6 standarde zaštite podataka na hard diskovima, redundantno napajanje, integrisani dekoder i video wall funkcionalnost.

Od jedinstvenih karakteristika jedna od relevantnih je Super Starlight tehnologija koja je u potpunosti vlastiti proizvod, kao i S+265 video kompresija. Lakoću korišćenja omogućavamo pomoću jedinstvene, Plugin Free tehnologije.

Svi proizvodi prolaze rigoroznu kontrolu kvaliteta sa više od 30 raznih testova, što rezultira sa izuzetnih <1% reklamacija na proizvode u garantnom roku.

Ne čudi stoga, činjenica da je upravo Tiandy odabran za razvoj Smart City rešenja za sigurnost gradova. Radi se o Cloud rešenju koje može na sebe prihvatiti i više od 100.000 kamera.

Osim uobičajenih funkcionalnosti video nadzor sistema, Tiandy se izdvaja i po sledećim funkcionalnostima i mogućnostima:

 • Merenje brzine vozila na saobraćajnicama
 • Čitanje registarskih oznaka vozila
 • Prepoznavanje boje vozila
 • Detekcija lica osoba u vozilu i izvan vozila, proveravajući u realnom vremenu policijsku bazu podataka – nalazi li se osoba na listi traženih. Ako se ne nalazi, nikakvi lični podaci o očitavanjima se ne arhiviraju
 • Detekcija kretanja vozila u pogrešnom smeru
 • Detekcija kolone/zaustavljanja na auto-putevima
 • Detekcija parkiranja u zabranjenim zonama
 • Detekcija požara i automatskog obaveštavanja nadležnih službi

 

Razvoj sopstvenih tehnologija

Koristeći raspoložive razvojne kapacitete, patentirano je više različitih tehnologija, od kojih izdvajamo S+265 video kompresiju, koja je 30% efikasnija od komercijalno dostupne H.265 video kompresije. Tiandy je dodatno patentirao Super Starlight tehnologiju koja uveliko nadmašuje karakteristike Starlight tehnologije.

Tiandy je prvi na globalnom tržištu objavio Plugin-Free kamere, tako da korisnici Tiandy proizvoda ne moraju koristiti isključivo Internet Explorer za gledanje videa s kamere niti podešavanja unutar Internet pretraživača. Takođe, nije potrebna nikakva prethodna instalacija software-a. Jedinstvena AEW tehnologija je takođe Tiandy razvijen proizvod, a omogućuje da jedna kamera vrši 4 funkcije: Snimanje; Detekciju uljeza; Zvučna i svetlosna upozorenja uljezu da je uočen; Obaveštenja vlasniku prostora i službama bezbednosti;

Video analitički algoritmi su takođe razvijeni od strane Tiandy proizvođača, tako da se ne radi o licenciranom engine-u drugih proizvođača. Tiandy je razvio kompletan spektar video analitičkih rešenja koja su dostupna za različite namene i specifične video nadzor instalacije.

Projektna podrška

Kompanija Vizura d.o.o. već se 12 godina bavi širokim spektrom delatnosti, a osim implementacije i održavanja informacionih i IT sistema, službeni su predstavnici TeleEye i Tiandy sistema za video nadzor u Hrvatskoj. Tehnologija dostupna kroz distributivni program kompanije Vizura temeljena na naprednim proizvodima kroz koje je garantovana pouzdanost, sigurnost i dugovečnost sistema.

U saradnji sa mrežom autorizovanih prodavaca, kompanija Vizura može vam pomoći u preciziranju vašeg video nadzor projekta kao i učiniti da ponuđena solucija optimalno odgovara projektnom zadatku, kako i da bude u skladu sa planiranim budžetom.

Kako funkcionišu IP kamere za video nadzor?

IP kamere za video nadzor, odnosno kamere koje komuniciraju putem Internet protokola omogućuju prikazivanje snimaka, koji su dostavljeni putem Internet konektivnosti, LAN, ili Wifi mreže. Konektivnost i povezivanje kamera može biti žično ili bežično (Wifi kamere).

Celokupan sistem IP video nadzora sastoji se: od makar jedne IP kamere, opciono MicroSD memorijske kartice, od PoE mrežnog sviča za video nadzor koji će pružiti napajanje IP kamerama, i od signalno-naponske kablovske infrastrukture. Dodatno, veći IP video nadzor sistemi podrazumevaju nabavku video nadzor snimača, klijentskih radnih stanica i monitora, dok kod manjih sistema besplatna aplikacija za udaljeni pristup video nadzor sistemu putem Interneta efikasno obavlja posao.

Jedna od glavnih prednosti IP video kamera za nadzor jeste pojednostavljena i efikasna konektivnost, radi pretrage snimljenog zapisa, alarmnih događaja, ili gledanja snimaka uživo, što je čini idealnom za monitoring bitnih događaja sa udaljene lokacije, putem Interneta.

Druga korisna funkcionanost kamere IP jeste lokalno arhiviranje snimaka na samoj kameri putem MicroSD kartice, što pojednostavljuje arhitekturu sistema i omogućuje naknadno pregledanje video nadzor zapisa. Postoje i LTE 4G i 5G kamere za video nadzor koje uz microSD karticu i uz SIM karticu omogućuju notifikacije korisniku u slučaju alarmnih situacija.