SION NET DISTRIBUCIJA TIANDY PROFESIONALNIH NADZORNIH SOLUCIJA

Tiandy-kamere-za-video-nadzor-sion-net-300x300-1

Sadržaj članka

Nadležnost IT departmana u kompanijama i organizacijama ne samo za ICT sistemska rešenja, već i za bezbednosne solucije, dovojno nam govori o sve većoj povezanosti i nerazdvojnoj isprepletenosti ICT infrastrukturne opreme i sistema tehničke zaštite. Upravo na ovom talasu promene kompanija Sion Net uvela je novi, TIANDY distributivni program sa kojim nastoji pružiti kompletniju i efikasniju uslugu ICT i Security distribucije partnerima i tržištu.

 

Profesionalne tehnološke solucije

Zahvaljujući sopstvenim tehnološko razvojnim kapacitetima i sa stečenim statusom Nacionalnog Tehnološkog Centra, Tiandy predstavlja proizvođača kompletnih video nadzor solucija sa izuzetnom sistemskom pouzdanošću, širokim spektrom video analitike, kao i sa jednim od najboljih na tržištu odnosom kvaliteta, cene i funkcionalnosti.

Tiandy, sa preko 800 R&D inženjera u razvoju proizvoda, spada u Top 100 Software Developer kompanija u Kini. Ući u Top 100 opšte liste proizvođača programskih aplikacija na tako velikom tržištu kao što je Kina, značajno je dostignuće. Svi TIANDY proizvodi podržavaju ONVIF protokol, uz podršku sa 2. vrste API-ja, CGI i Library, kao i punu podržanost od strane XProtect Milestone, Avigilon Control Center softvera za video nadzor i drugih VMS proizvođača, što kreira dodatnu vrednost za sve kupce i korisnike koji razmatraju integracijske mogućnosti radi nižeg ukupnog troška nabavke sistema.

Ovom prilikom predstavljamo kameru za video nadzor visokih performansi Tiandy TC-C38SS 8MP, Starlight, sa motorizovanim varifokalnim 2.8-12mm objektivom i podržanom video analitikom.

 

 

Ključne funkcionalnosti:

• Motorizovani 2.8-12mm objektiv
• Visoka, 8 megapiksela rezolucija
• S+265 / H.265 / H.264 / M-JPEG kompresija
• Smart IR, dometa do 50 metara
• Podržana video analitika
• Podržana klasifikacija objekata osobe/vozila
• PoE napajanje putem mreže
• IP66 i IK10 stepen zaštite

 

Funkcionalan i praktičan dizajn

Uz motorizovani, varifokalni 2.8-12mm objektiv 8MP rezolucije koji isporučuje jasne slike sa puno detalja čak i u noćnim uslovima rada, posebno izdvajamo praktičan i funkcionalan dizajn ove Tiandy kamere.
Kućište kamere konstruisano je na način da istovremeno pojednostavljuje instalaciju i unapređuje nadzornu pokrivenost prostora. Sam objektiv se može pomerati po tri ose i to horizontalno: 0°-330°, uspravno: 0°-75°, rotacija: 0°-350°. U kombinaciji sa varifokalnim objektivom horizontalnog ugla vidljivosti 101.7°-32.3° funkcionalan dizajn kućišta kamere efikasno adresira sve specifične zahteve instalacije i izazove montažnog mesta kamere.

 

Inteligentno upravljanje video strimovima

Tiandy kamere za video nadzor serije TC-C38SS podržavaju inteligentno upravljanje video strimom. Napredna podešavanja omogućuju skaliranje bandwidth-a neophodnog za strim kamere koji se kreće u rasponu od 32Kbps do 16Mbps, pa tako kupci uvek mogu bolje i efikasnije optimizovati raspoložive bandwidth kapacitete u svojoj kompaniji ili organizaciji.

Dodatno, Tiandy TC-C38SS kamere podržavaju multistrim funkcionalnost, što značajno može uštedeti mrežne bandwidth kapacitete u organizaciji krajnjeg korisnika, obzirom na video nadzor operacije poput uživo pregleda, pretrage arhive i poput udaljenih pristupa korisnika sistemu.

 

 

Video analitika i napredne funkcije kamere

Tiandy TC-C38SS kamere za video nadzor podržavaju širok spektar video analitičkih rešenja poput: Tripwire, Double Tripwire, Perimeter, Object Abandon, Object Lost, Loitering, Running, Parking, Crowed, Video Abnormal, Audio Abnormal, HeatMap. IP kamera Tiandy dodatno podržava generisanje alarmnih događaja putem I/O trigerovanja, putem detekcije pokreta, detektovanja IP adresnih konflikata ili drugih sistemski relevantnih informacija.

Uz integrisan MicroSD slot i podržanog kapaciteta snimanja do 128GB, u slučajevima kada zbog npr. problema na mreži NVR snimač postane nedostupan, kamera će nastaviti da snima lokalno na insertovanu MicroSD karticu, čime je efikasno adresirana dostupnost video nadzor arhive, posebno tokom kritičnih ili incidentnih događaja.

IP kamera Tiandy TC-C38SS je ONVIF kompatibilna, a uz IP66 i IK10 stepen zaštite, instalaciona primena u kako u unutrašnjim, tako i u spoljnim okruženjima praktično je neograničena.

 

Kako kupiti

Kompanija Sion Net jedna je od vodećih distribucija profesionalne ICT infrastrukturne i bezbednosne opreme u regiji. Stručni Sion Net tim može vam dati detaljnije informacije o ceni i načinu kupovine. Ukoliko ste krajnji korisnik, podrška koju možete dobiti putem Sion Net prodajne mreže autorizovanih sistem integratora i instalatera, jedna je od najboljih na tržištu.

Kako funkcionišu IP kamere za video nadzor?

IP kamere za video nadzor, odnosno kamere koje komuniciraju putem Internet protokola omogućuju prikazivanje snimaka, koji su dostavljeni putem Internet konektivnosti, LAN, ili Wifi mreže. Konektivnost i povezivanje kamera može biti žično ili bežično (Wifi kamere).

Celokupan sistem IP video nadzora sastoji se: od makar jedne IP kamere, opciono MicroSD memorijske kartice, od PoE mrežnog sviča za video nadzor koji će pružiti napajanje IP kamerama, i od signalno-naponske kablovske infrastrukture. Dodatno, veći IP video nadzor sistemi podrazumevaju nabavku video nadzor snimača, klijentskih radnih stanica i monitora, dok kod manjih sistema besplatna aplikacija za udaljeni pristup video nadzor sistemu putem Interneta efikasno obavlja posao.

Jedna od glavnih prednosti IP video kamera za nadzor jeste pojednostavljena i efikasna konektivnost, radi pretrage snimljenog zapisa, alarmnih događaja, ili gledanja snimaka uživo, što je čini idealnom za monitoring bitnih događaja sa udaljene lokacije, putem Interneta.

Druga korisna funkcionanost kamere IP jeste lokalno arhiviranje snimaka na samoj kameri putem MicroSD kartice, što pojednostavljuje arhitekturu sistema i omogućuje naknadno pregledanje video nadzor zapisa. Postoje i LTE 4G i 5G kamere za video nadzor koje uz microSD karticu i uz SIM karticu omogućuju notifikacije korisniku u slučaju alarmnih situacija.