VIDEO ANALITIKA MILESTONE XPROTECT TRANSACT

Video-nadzor-Video-analitika-Milestone-XProtect-Transact-300x228-1

Sadržaj članka

MILESTONE XPROTECT TRANSACT

Milestone XProtect Transact je interesantan poslovni video analitički alat za za kontrolu procesiranja finansijskih transakcija u objektu. Ovaj alat pomaže kompaniji da na nivou mreže svojih prodajnih objekata lako identifikuje i reši probleme koji uključuju POS/ATM operacije, kako bi kompanija smanjila gubitke, pokušaje prevare, i kako bi stvorila bezbedno i ugodno korisničko okruženje za svoje kupce.

  • Bilo da se kompanija susreće sa pojavom manjka, prevare, ili jednostavno želi da obezbedi sigurno korisničko iskustvo za kupca, XProtect Transact je analitika koja pomaže da se identifikuju problemi koji uključuju POS opreacije.
  • Pružajući vremensko sinhronizovan interfejs linkovanjem podataka sa fiskalnog računa i korespodentnog videa u momentu nastajanja tog računa, lako je nadzirati transakcije i otkloniti manjkavosti u poslovanju.
  • Ovaj video analitički alat obezbeđuje korisniku evidencioni zapis koji lako može biti eksportovan u odgovarajućem formatu, za potrebe brzog i efikasnog rešavanja problema koji je nastao na kasi.

MONITORING U REALNOM VREMENU

Možete li koristiti video nadzor da detektujete pokušaj prevare?
Video i transakcioni, fiskalni računi mogu biti prikazani jedan do drugog, pa tako sa lakoćom možete verifikovati da li su proizvodi koji su prošli kroz POS terminal pravilno skenirani, naplaćeni i prodati.

 

REAGOVANJE NA SPECIFIČNE SITUACIJE

Možete li vas video nadzor obavestiti u momentu kada je određeni proizvod upravo prodat?
Sa Milestone XProtect Transact-om možete dobijati notifikacije svaki put kada je određeni proizvod skeniran na POS terminalu, na nivou kompletne mreže prodajnih objekata. U ovom kontekstu na video analitički alat XProtect Transact možete gledati kao na poslovni alat koji vam daje mogućnost evaluacije uživo za prodaju određenog proizvoda, ili grupe proizvoda koji su u tom momentu predmet konkretne marketing-prodajne kampanje. Ova obaveštenja takođe mogu inicirati softver da napravi određene akcije, kao na primer da promeni FPS u kom se zapis snima, da započne snimanje, ili da usmeri pan-tilt-zoom kameru na unapred fiksnu presetovanu poziciju, osiguravajući vam kvalitetan i nedvosmislen video evidencioni materijal događaja od interesa, ili eventualno nekog incidentnog događaja.

 

PROVERA I PRETRAGA TRANSAKCIJA

Možete li verifikovati predmet plaćanja?
XProtect Transact daje vam mogućnost pretrage po specifičnim ključnim rečima (npr. nazivu proizvoda) koji se nalaze na fiskalnom-transakcionom računu. Rezultati pretrage omogućuju vam i vremenski sinhronizovan video sa korespodentne kamere u čijem vidnom polju je ta transakcija nastala. Sa XProtect Transact-om kompanijama je data mogućnost da brzo vizuelno verifikuju konkretnu transakciju, kao i da utvrde da li je zaposleni u okviru izvršavanja transakcije primenio adekvatan popust, ili pravi poklon vaučer.

Kako funkcionišu IP kamere za video nadzor?

IP kamere za video nadzor, odnosno kamere koje komuniciraju putem Internet protokola omogućuju prikazivanje snimaka, koji su dostavljeni putem Internet konektivnosti, LAN, ili Wifi mreže. Konektivnost i povezivanje kamera može biti žično ili bežično (Wifi kamere).

Celokupan sistem IP video nadzora sastoji se: od makar jedne IP kamere, opciono MicroSD memorijske kartice, od PoE mrežnog sviča za video nadzor koji će pružiti napajanje IP kamerama, i od signalno-naponske kablovske infrastrukture. Dodatno, veći IP video nadzor sistemi podrazumevaju nabavku video nadzor snimača, klijentskih radnih stanica i monitora, dok kod manjih sistema besplatna aplikacija za udaljeni pristup video nadzor sistemu putem Interneta efikasno obavlja posao.

Jedna od glavnih prednosti IP video kamera za nadzor jeste pojednostavljena i efikasna konektivnost, radi pretrage snimljenog zapisa, alarmnih događaja, ili gledanja snimaka uživo, što je čini idealnom za monitoring bitnih događaja sa udaljene lokacije, putem Interneta.

Druga korisna funkcionanost kamere IP jeste lokalno arhiviranje snimaka na samoj kameri putem MicroSD kartice, što pojednostavljuje arhitekturu sistema i omogućuje naknadno pregledanje video nadzor zapisa. Postoje i LTE 4G i 5G kamere za video nadzor koje uz microSD karticu i uz SIM karticu omogućuju notifikacije korisniku u slučaju alarmnih situacija.