Profesionalne DVC video interfon solucije

video-interfoni-dvc-1

Sadržaj članka

DVC 2-Easy video interfonsko rešenje

Alarm Automatika predstavila DVC 2-Easy video interfonsko rešenje koje svojom fleksibilnošću odgovara na savremene potrebe kupaca i tržišta.

Zbog načina ožičenja i fleksibilnosti, DVC® 2-Easy video interfonsko rešenje je kvalitetan odabir kako za instalatera tako i za korisnika.

Prednost za instalatera je mogućnost korišćenja već postojeće, stare instalacije ili jednostavnost povlačenja nove što znači manji trošak za krajnjeg korisnika, dok modularnost sastava omogućava prilagođavanje specifičnim željama i financijskim mogućnostima korisnika te jednostavnijim proširenjima.

prikaz dvc 2 easy sistem snimanja

zeleno belo dvc dugme za video-interfone Stalna potreba za pronalaskom jednostavnih i boljih rešenja za naše kupce podstakla nas je da u DVC® ponudu uvrstimo 2-Easy video interfonske sastave koji se povezuju pomoću samo dve žice.

Zbog načina ožičenja i fleksibilnosti, DVC® 2-Easy sastav je kvalitetan odabir kako za instalatera tako i za korisnika.

Prednost za instalatera je mogućnost korišćenja već postojeće, stare instalacije ili jednostavnost povlačenja nove što znači manji trošak za krajnjeg korisnika, dok modularnost sastava omogućava prilagođavanje specifičnim željama i financijskim mogućnostima korisnika te jednostavnijim proširenjima u slučaju potrebe.

2-Easy

2 easy zeleno dugmeDVC® videointerfonski sastavi montiraju se pomoću 2-Easy dvovodnog BUS kabla kojim se prenose i svi audio i video podaci, napajanje i upravljački signali. Ovakav sistem se putem različitih modula jednostavno proširuje te koristi i za upravljanje rasvetom, dodavanje dodatnih kamera, bežične i IP videointerfonske uređaje kao i vezu s WiFi ruterom radi povezivanja sa mobilnim aplikacijama.

FishEye kamere

Dugme za fish-eye kameruVećina DVC® videointerfonskih spoljnih jedinica opremljena je sa širom (FishEye) kamerom u boji koja pokriva ugao gledanja od 170″ (horizontalno) i 130″ (vertikalno). Te karakteristike omogućuju korisniku znatno lakšu identifikaciju osoba i bolje uočavanje različitih pojedinosti njihovog pojavljivanja na ulazu.

Povezivanje sa AHD kamerama

video intefrfonski ahd-tm sastavVideointerfonski DVC® sastav moguće je dopuniti sa do četiri analogne (AHD) kamere za bolji nadzor pojedinih prostora, pored ulaznih vrata ili dvorišne ograde na kojima se nalazi montirana spoljna videointerfonska jedinica. Slike sa kamera se mogu uživo gledati.

Komunikacija

Zeleno belo dugme za povezivanje ljudi u jedan sistemU savremenom svetu dobrodošlo je sve što olakšava komunikaciju pa je tako sastav DVC® videointerfonije moguće koristiti za interfonske pozive i vezu među komšijama u stambenoj zgradi ili u susednim kućama.

Relejni modul

relejni zeleno beli mogulUz pomoć relejnog modula moguće je DVC® videointerfonski sastav povezati i koristiti i za druge funkcije poput otvaranja i drugih vrata osim ulaznih ili upravljanje rasvetom (uključenje, isključenje).

Panel sa tastaturom za pristup

zeleno belo dugme za rfidZa sigurnost kontrole pristupa i ulaza u objekte osmišljena je DVC® tastatura kojoj se menja raspored brojki na prednjoj ploči kako se po otiscima ne bi mogle ustanoviti brojke koje sačinjavaju pristupnu lozinku. Pored toga, moguć je i ulaz RFID proximity karticama, back-up pristupnih lozinki na SD karticu kao i rad ili u videointerfonskom sastavu ili kao samostalni uređaj.

Za dodatne informacije kontaktirajte jednu od naših kancelarija .

Lider na regionalnom tržištu rešenja zaštite

alarm automatika logo fotografija zeleno sive boje

Alarm automatika d.o.o. je regionalni tržišni lider u osmišljavanju i izvođenju celovitih, inovativnih i integrisanih rešenja tehničke zaštite, koja danas, punih 30 godina od osnivanja, uspješno posluje u Hrvatskoj, Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Srbiji, Crnoj Gori, Makedoniji, Albaniji, Bugarskoj, Rumunjskoj i Mađarskoj.

Distribucija rešenja videonadzora, videointerfonije, kontrole pristupa i dojave požara moguća je kako zbog vrlo razvijene mreže kupaca i partnera tako i radi povezanosti sa vodećim svetskim proizvođačima industrije tehničke zaštite.

Zaštita kompleksnijih objekata koji se štite sa više različitih sastava tehničke zaštite – od projektovanja do realizovanja, održavanja i softverske integracije – središnja nam je delatnost zadnjih desetak godina.

Usluge poput projektovanja, tehničke i IT podrške, implementacije, održavanja, servisa i edukacije, kao i samostalno razvijeni ABsistem® softveri za centralizaciju (sa videoverifikacijom u Cloud-u) i integraciju sastava tehničke zaštite te različiti specijalistički softveri i rešenja (npr. za regulaciju parkinga, kontrolu pristupa ili brojanje posetilaca) garancija su uspešnosti rada i daljnjeg rasta.

Za dodatne informacije o DVC video interfon rešenjima informišite se kod kompanije Alarm Automatika, gde možete dobiti adekvatnu konsultativnu podršku u vezi sa planiranjem i realizacijom vašeg bezbednosnog projekta.

Kako funkcionišu IP kamere za video nadzor?

IP kamere za video nadzor, odnosno kamere koje komuniciraju putem Internet protokola omogućuju prikazivanje snimaka, koji su dostavljeni putem Internet konektivnosti, LAN, ili Wifi mreže. Konektivnost i povezivanje kamera može biti žično ili bežično (Wifi kamere).

Celokupan sistem IP video nadzora sastoji se: od makar jedne IP kamere, opciono MicroSD memorijske kartice, od PoE mrežnog sviča za video nadzor koji će pružiti napajanje IP kamerama, i od signalno-naponske kablovske infrastrukture. Dodatno, veći IP video nadzor sistemi podrazumevaju nabavku video nadzor snimača, klijentskih radnih stanica i monitora, dok kod manjih sistema besplatna aplikacija za udaljeni pristup video nadzor sistemu putem Interneta efikasno obavlja posao.

Jedna od glavnih prednosti IP video kamera za nadzor jeste pojednostavljena i efikasna konektivnost, radi pretrage snimljenog zapisa, alarmnih događaja, ili gledanja snimaka uživo, što je čini idealnom za monitoring bitnih događaja sa udaljene lokacije, putem Interneta.

Druga korisna funkcionanost kamere IP jeste lokalno arhiviranje snimaka na samoj kameri putem MicroSD kartice, što pojednostavljuje arhitekturu sistema i omogućuje naknadno pregledanje video nadzor zapisa. Postoje i LTE 4G i 5G kamere za video nadzor koje uz microSD karticu i uz SIM karticu omogućuju notifikacije korisniku u slučaju alarmnih situacija.