INTELIGENTNA EVOLUCIJA U IP VIDEO NADZORU – SMART IP SOLUTION 2.0

Video_Nadzor_HIkVision_Smart_IP_Solution-00-300x228-1

Sadržaj članka

Video nadzor rešenje sa Smart funkcijom, sastoji se od inovativnih, industrijski vodećih IP proizvoda. Smart Solution 2.0 solucija je idealan izbor za različite vertikalne industrijske aplikativne primene

Unapređene Smart funkcije

Smart IP Solution 2.0 uključuje Smart funkcije kao što su brojanja objekata, oblast ulaska, oblast napuštanja, uklanjanje objekta, napuštanje objekta,…

 

Industrijski vodeći IP video nadzor proizvodi

Nove HikVision IP kamere su ukljucene u ovu soluciju, uključujući DarkFighter seriju, LightFighter seriju, 6MP UltraHD seriju, 4K seriju I novu 3MP WDR seriju, sa karakteristikama industrijski vodećih proizvoda.

Prilagođeno vertikalnim aplikacijama

Kao all-in-one Smart platforma za upravljanje kamerama, NVR-ovima, alarmima, kontrolom pristupa i dekoderima, Smart Solution 2.0 je dopunjen Smart funkcijama i analitikom kao što su brojanje ljudi, heat mapping, LPR, ANPR, i još mnogim drugim. To ga čini veoma prilagodljivim posebnim zahtevima vertikale, te se može koristiti u maloprodaji, bankarstvu, hotelskoj i industrijskoj primeni…

Obogaćene Smart funkcije/karakteristike

Target Cropping Stream
Treći stream video snimka može biti poslat drugim izvorima za snimanje ili prikazan u unapred definisanoj rezoluciji, čime se obezbeđuje više detalja u ciljanoj oblasti, ako je potrebno.

Brojanje objekata
Možete odrediti željenu oblast i postaviti kameru da broji objekte koji ulaze ili izlaze, uključujući I vozila a ne samo ljude. On takođe nudi i statističke izveštaje.

Oblast ulazaka/izlazaka
Ova funkcija detektuje ljude, vozila ili druge objekte koji uđu ili izađu iz unapred definisanog virtuelnog regiona/oblasti, što izaziva/aktivira alarm.

Ostavljeni/uklonjeni objekti
Ova funkcija detektuje objekte koji su ostavljeni ili uklonjeni iz unapred definisane oblasti, što automatski generiše alarm.

 

ANPR

Putna ANPR analitika omogućava otkrivanje i prepoznavaje registarskih tablica i slanje ANPR informacija do Smart NVR ili iVMS-5200P za potrebe analize i obrade.

Kako to funkcioniše?

Smart pretraga: brzo pronalaženje snimljenog Smart sadržaja, kao što su ANPR ili prepoznavanje lica.

Smart playback: Ponovno puštanje važnih događaja u normalnoj brzini, u suprotnom snimci će ići 16x brže.

Smart arhiviranje: Snimanje samo zapisa u kome ima događaja/dešavanja.

  • Istaknuta tehnologija
  • Smart Kodek
  • H.264+ optimalna kompresija
  • Efikasan način da se koristi upravljanje super visokom rezolucijom video snimaka.
  • Analitika+Kompresija- Pokretna meta je izvučena iz statičke pozadine, koristeći različiti kodek za svaki element.

Hikvision H.264+ Smart Kodek – U statičkom noćnom okruženju, bitrate od H.264+ može dostići i do 50-60Kbps, 10-20 puta više preko standardnog H.264 kodeka, koji ne samo da štedi mrežne resurse, već i efikasno smanjuje zahteve skladištenja.

ANPR modul
Savršeno rešenje za vaše upravljanje/nadgledanje ulaza.

Modul brojanja ljudi
Povećava produktivnost kao i sigurnost

Kako funkcionišu IP kamere za video nadzor?

IP kamere za video nadzor, odnosno kamere koje komuniciraju putem Internet protokola omogućuju prikazivanje snimaka, koji su dostavljeni putem Internet konektivnosti, LAN, ili Wifi mreže. Konektivnost i povezivanje kamera može biti žično ili bežično (Wifi kamere).

Celokupan sistem IP video nadzora sastoji se: od makar jedne IP kamere, opciono MicroSD memorijske kartice, od PoE mrežnog sviča za video nadzor koji će pružiti napajanje IP kamerama, i od signalno-naponske kablovske infrastrukture. Dodatno, veći IP video nadzor sistemi podrazumevaju nabavku video nadzor snimača, klijentskih radnih stanica i monitora, dok kod manjih sistema besplatna aplikacija za udaljeni pristup video nadzor sistemu putem Interneta efikasno obavlja posao.

Jedna od glavnih prednosti IP video kamera za nadzor jeste pojednostavljena i efikasna konektivnost, radi pretrage snimljenog zapisa, alarmnih događaja, ili gledanja snimaka uživo, što je čini idealnom za monitoring bitnih događaja sa udaljene lokacije, putem Interneta.

Druga korisna funkcionanost kamere IP jeste lokalno arhiviranje snimaka na samoj kameri putem MicroSD kartice, što pojednostavljuje arhitekturu sistema i omogućuje naknadno pregledanje video nadzor zapisa. Postoje i LTE 4G i 5G kamere za video nadzor koje uz microSD karticu i uz SIM karticu omogućuju notifikacije korisniku u slučaju alarmnih situacija.