VIDEO NADZOR SNIMAČI NOVE GENERACIJE NETEYE 2020

Video-nadzor-snimaci-Neteye-2020_300x300

Sadržaj članka

Možda i najbitniji infrastrukturni segment video nadzor solucije jeste hardverska server platforma sa koje će se VMS operacije izvršavati. Izazovi sa kojima se današnji mrežni video nadzor snimači susreću, osim porasta rezolucije u nadzornim kamerama, jesu intenzivne i simultane operacije kako live monitoringa svih HD video strimova, tako i pretrage video arhive, video analitičkih, AI, i alarmnih događaja. Vreme odziva, pouzdanost i stabilnost u radu danas predstavljaju prioritet. U tom svetlu, predstavljamo vam domaće rešenje proizvedeno za savremene video nadzor potrebe – NETEYE 2020 snimači nove generacije, sertifikovani i preporučeni za integraciju od strane vodećih svetskih VMS proizvođača.

 

NETEYE 2020 – Nova serija mrežnih video snimača

Kompanija IP Way koja već punih 15 godina proizvodi VMS snimače dizajnirala je, kako sami navode “najbolje snimačko-menadžment platforme do sada”, koje su posebno optimizovane za bilo koji video menadžment softver. Proizvedeni u skladu sa ISO standardima i na tržištu dokazano pouzdani za korišćenje sa svetski vodećim VMS proizvođačima, NETEYE 2020 serija snimača predstavlja najbolji izbor za kupce u našoj regiji. Osim pred-prodajne i post-prodajne podrške, IP Way kao kompanija sa impozantnim iskustvom u proizvodnji sertifikovanih hardver snimačkih solucija garant je efikasne i profesionalne podrške svim kupcima bilo u regiji, bilo globalno.

NETEYE 2020 serija sastoji se od namenskog portfolija N10, N30, N50 i N80 video nadzor snimača koji efikasno i responsivno mogu odgovoriti na sve potrebe tržišta i biti oslonac velikoj većini profesionalnih video nadzor instalacija od industrijskih i komercijalnih objekata, preko banaka i državnih objekata, a posebno u primeni kod objekata od značaja i kritične infrastrukture. Izgrađeni na renomiranoj hardver platformi sa INTEL iCore i XEON procesorima, kao i sa snimačkim kapacitetima za osiguranje zakonskih 30 dana snimaka, Neteye 2020 uređaji izuzetno su pouzdani i stabilni u radu, bez obzira na intenzitet i nivo opterećenja pri svakodnevnim live monitoring i video arhivnim operacijama.

Kjučne karakteristike svih verzija snimača NETEYE 2020 serije:

  • Širok portfolio proizvoda dizajniran da odgovori na sve potrebe kupaca
  • Izuzetna tehnička podrška, poznata po kvalitetu i efikasnoti
  • Jednostavna implementacija
  • Preinstaliran video menadžment softver
  • Uključena hardverska garancija pune tri godine
  • Podržavaju video nadzor 4K Ultra HD rezolucije
  • Zvanično Milestone verifikovana hardver solucija

Snimači Neteye 2020 serije nenadmašno su pouzdani jer su detaljno testirani kako bi zadovoljili kriterijume pristupačne i kompletne solucije za vaš VMS. Sve hardverske komponente, uključujući diskove za snimanje, pažljivo su birane kako bi ispunile zahteve za pouzdanim nadzorom visoke 4K Ultra HD rezolucije i više. Na sve hardverske komponente kompanija IP Way daje garanciju od 3 godine.

Neteye serija video nadzor snimača predstavlja idealno rešenje za snimanje i za video menadžment koje je dizajnirano da obezbedi pouzdan nadzor visokog kvaliteta. Neteye mrežni video snimači se lako implementiraju, a pri tom garantuju brzu i efikasnu instalaciju kod svakog korisnika. Snimači ove serije obezbeđuju podršku za sve sisteme video nadzora i podržavaju ili fleksibilne opcije za skladištenje kod manjih sistema ili redundatnost prostora za snimanje video materijala kod velikih i kritičnih video nadzor instalacija.

Isporučuju se sa preinstaliranim Milestone XProtect VMS-om i unapred su konfigurisani sa svim potrebnim podešavanjima kako bi se smanjilo vreme implementacije. Snažni procesori, koje imaju snimači ove serije, omogućuju brzu obradu podataka. Zahvaljujući operativnom sistemu koji je instaliran na SSD diskovima, pokretanje sistema je brzo, a u slučaju kvara hard diska za snimanje, vaš operativni sistem neće biti ugrožen zbog fleksibilnih opcija za skladištenje.

 

Šta razlikuje 4 verzije NETEYE 2020 serije?

Ono što razlikuje 4 edicije NETEYE 2020 serije snimača upravo je jedna od glavnih prednosti: Mogućnost da prilagodite NETEYE 2020 NVR snimač svom sistemu za video nadzor, kako biste zadovoljili konkretne specifične nadzorne potrebe i ostali u ravni sa planiranim budžetom.

Klijentu je ostavljena odluka o izboru različitih serija NETYE 2020 snimača, a na osnovu:

  • Broja korišćenih kamera
  • Neophodnog kvaliteta snimanja
  • Dužine perioda čuvanja snimaka

 

 

 

 

N10 serija
Preporučen za manje instalacije do 30 kamera.
Omogućuje klijentu nekoliko opcija prostora za skladištenje. U slučaju kvara hard diska za snimanje operativni sistem neće biti ugrožen.

N30 serija
Preporučen za sisteme za video nadzor srednje veličine: do 50 kamera.
Nekoliko opcija prostora za skladištenje i podržava fleksibilne opcije za snimanje.

N50 serija
Preporučen za velike instalacije do 80 kamera.
Redundantan prostor za skladištenje.

N80 serija
Preporučen za velike i kritične instalacije preko 80 kamera: vojni objekti, industrijski pogoni, aerodromi i slično.
Kompletna redundansa sistema – u slučaju kvara hard diska za snimanje, obezbeđena je njegova zamena bez zaustavljanja rada sistema.

 

Zvanično Milestone verifikovano hardver rešenje
Svi Neteye snimači verifikovani su od globalno vodećeg proizvođača video menadžment softvera, kompanije Milestone Systems. Ovo znači da je kompletan odabrani hardver rigorozno testiran od strane Milestone stručnjaka kako bi obezbedili da do vas dodje perfektan uređaj za video menadžment i snimanje.

Dodatno, verifikovani broj kamera nije ni blizu maksimalno upotrebljivom broju kamera koji Neteye serveri mogu da izdrže. Neteye uređaji se isporučuju sa zavidnom rezervom kada su u pitanju performanse i pouzdanost.

 

Inteligentna Hardver Platforma

Neteye 2020 NVR uređaji poseduju još jednu unikatnost, ili bolje reći dodatnu korisničku upotrebnu vrednost: Dodatni modul integrisan u Milestone video menadžment softver platformu, koji korisniku omogućuje potpuni pregled i stanje (health-check) Neteye uređaja unutar Milestone VMS korisničkog intefejsa. U slučaju kritičnih situacija, pojaviće se alarmi sa detaljnim opisom problema na uređaju. Na ovaj način adresirano je rano upozoravanje u slučajevima ne regularnog režima rada sistema, što za cilj ima pravovremeno saniranje uzroka neregularnosti, dodatno minimiziranje down-time perioda, kao i uštedu prilikom održavanja kompletne video nadzor solucije.

NETEYE snimači su idealna solucija za profesionalni IP video nadzor. Proveren i kvalitetan hardver baziran na Intel®
procesorima i optimizovanom Windows operativnom sistemu. Preinstalirani Milestone sistem za video menadžment sa javno dostupnim SDK predstavlja brzu i stabilnu osnovu sposobnu da odgovori na današnje i sutrašnje
zahteve profesionalnog video nadzora. Dokazana NETEYE NVR platforma je ONVIF kompatibilna kombinacija
servera i skalabilnog skladišnog prostovra koja se proizvodi od 2006 godine i ima podršku i drajvere za preko 8000 IP video uređaja od preko 100 proizvođača. NETEYE snimači su testirani i verifikovani od strane proizvođača VMS-a.

Za sve dodatne informacije o Neteye 2020 video nadzor solucijama, kao i za podršku u planiranju i projektovanju optimalne video nadzor solucije, iskustveno pouzdan tim kompanije IP Way stoji vam na raspolaganju. Dodatno, raspitajte se za opcije instalacije i kupovine putem IP Way sertifikovane mreže sistem integrator partnera.

Kako funkcionišu IP kamere za video nadzor?

IP kamere za video nadzor, odnosno kamere koje komuniciraju putem Internet protokola omogućuju prikazivanje snimaka, koji su dostavljeni putem Internet konektivnosti, LAN, ili Wifi mreže. Konektivnost i povezivanje kamera može biti žično ili bežično (Wifi kamere).

Celokupan sistem IP video nadzora sastoji se: od makar jedne IP kamere, opciono MicroSD memorijske kartice, od PoE mrežnog sviča za video nadzor koji će pružiti napajanje IP kamerama, i od signalno-naponske kablovske infrastrukture. Dodatno, veći IP video nadzor sistemi podrazumevaju nabavku video nadzor snimača, klijentskih radnih stanica i monitora, dok kod manjih sistema besplatna aplikacija za udaljeni pristup video nadzor sistemu putem Interneta efikasno obavlja posao.

Jedna od glavnih prednosti IP video kamera za nadzor jeste pojednostavljena i efikasna konektivnost, radi pretrage snimljenog zapisa, alarmnih događaja, ili gledanja snimaka uživo, što je čini idealnom za monitoring bitnih događaja sa udaljene lokacije, putem Interneta.

Druga korisna funkcionanost kamere IP jeste lokalno arhiviranje snimaka na samoj kameri putem MicroSD kartice, što pojednostavljuje arhitekturu sistema i omogućuje naknadno pregledanje video nadzor zapisa. Postoje i LTE 4G i 5G kamere za video nadzor koje uz microSD karticu i uz SIM karticu omogućuju notifikacije korisniku u slučaju alarmnih situacija.