NETEYE R SERVER REŠENJA ZA VIDEO NADZOR

video-nadzor-snimaci-neteye-R-serija_300x300

Sadržaj članka

Predstavljamo tehnički redizajnirano, profesionalno Neteye plug&play server recording rešenje sa preinstaliranim video menadžment softverom spremnim za konektovanje kamera. Sa posebno optimizovanim hardverom za maksimalnu efikasnost prilikom intenzivnih video nadzor operacija, sa implementiranim health-monitoring aplikativnim softverom i sa naprednom podrškom kompanije IP WAY dostupnom na području CEE regije, Neteye snimači R serije predstavljaju vrhunsko rešenje u segmentu srednjih i velikih profesionalnih video nadzor instalacija.

 

Neteye R recording server solucija

Napredna R serija Neteye recording servera, podržana je i oficijelno verifikovana od strane globalno vodeće Milestone XProtect VMS platforme. Neteye R serija je ekstremno pouzdano plug&play hardversko rešenje, koje korisniku omogućuje kvalitetan i siguran nadzor, kao i efikasno administriranje i menadžment nad kompletnim video nadzor sistemom.

Neteye R serija recording servera optimizovana je za video nadzor primenu i pojednostavljena za setovanje i instalaciju, a dostupno je kroz četiri modela: NETEYE R10, R30, R50 i R80. Svaki od navedenih modela dolazi sa preinstaliranim Milestone Xprotect VMS softverom koji je unapred konfigurisan i usklađen sa svim potrebnim podešavanjima, kako bi se značajno skratilo vreme instalacije, a kupcu pružilo maksimalno korisničko iskustvo.

Neteye R serija recording servera fleksibilna je za razlčite tipove video nadzor instalacija a korisnicima su na raspolaganju recording serveri, kako za male instalacije do 25 kamera koji su pogodni za manje kompanije, retail sektor,.. pa sve do složenijih, zahtevnijih i generalno instalacija poput onih za industrijske i proizvodne objekte, za objekte kritične infrastrukture i sl.

 

Podržana snimačka rezolucija veća od 4K

Serveri Neteye R serije, pažljivo su ispitani i testirani kako bi korisniku obezbedili kompletno i pouzdano rešenje za snimanje i arhiviranje snimaka sa kamera za video nadzor, dok su hardverski elementi dizajnirani da podrže i rezolucije veće od 4K, kao i da odgovore na višestruke izazove najzahtevnijih sistema.

Neteye R recording serveri dizajnirani su i optimizovani da podrže broj kamera za koji su verifikovani, međutim konektovanjem i dosta većeg broja nadzornih kamera, Neteye R snimači će ispuniti očekivanja i pružiti korisnicima stabilan rad i brz odziv čak i prilikom intenzivnih operacija za live i arhivnim video zapisom.
Takođe, još jedna od prednosti koja Neteye recording server čini praktičnim rešenjem, jeste što se tačno zna koliki prostor za skladištenje podataka možete iskoristiti, na osnovu čega kupci mogu sami izračunati koliko prostora im je potrebno, pa u skladu sa tim se može projektovati i nabaviti odgovarajuće snimačko rešenje.

 

 

Performanse i pouzdanost Neteye R serije

Uz činjenicu da predstavljaju oficijelno verifkovano Xprotect Milestone VMS, svi Neteye rekorderi testirani su od strane Milestone eksperata čime je garantovana ekstremna pouzdanost i stabilnost u radu. Spomenuli smo da recording serveri Neteye R serije mogu da podrže i dosta veći broj konektovanih kamera nego što je to definisano tehničkim listom, obzirom da se isporučuju sa vrhunskim hardver komponentama posebno optimizovanim za video nadzor aplikativnu primenu. Operativni sistem je instaliran na veoma jakim i pouzdanim SSD diskovima, i dodatno je razdvojen od sadržaja koji se arhivira na HDD-u, pa je u slučaju eventualnog kvara na snimačkim HDD kapacitetima, sam operativni sistem zaštićen.

 

R10 serija Neteye recording servera

Ova serija servera namenjena je za male video nadzor instalacije, do 25 kamera. Namenjena je za manje kompanije koje nemaju potrebu za preterano zahtevnim sistemom, a Neteye snimačka platforma dolazi sa preinstaliranim XProtect Essential+ i Express+ VMS softverom. Modeli ove serije se razlikuju po kapacitetu instaliranog HDD, i prostora koji je upotrebljiv za arhiviranje snimka.

– R10-1T (2TB instalirano, 1.5TB upotrebljivo)
– R10-3T (4TB instalirano, 3TB upotrebljivo)
– R10-6T (8TB instalirano, 6TB upotrebljivo)
– R10-10T (12TB instalirano, 10TB upotrebljivo)

 

R30 serija Neteye recording servera

R30 serija preporučuje se korisnicima koji imaju poterebu za srednje video nadzor instalacije do 50 kamera. Najveću primenu ima u proizvodnim pogonima, velikim magacinskim prostorima gde je potrebno detaljno pratiti ulaz/izlaz robe, proces pakovanja i otpremanja, sam proces proizvodnje… Neteye R30 serija dolazi sa preinstaliranim XProtect Express+ i Professional+ VMS-om.

– R30-3T (4TB instalirano, 3TB upotrebljivo)
– R30-6T (8TB instalirano, 6TB upotrebljivo)
– R30-13T (16TB instalirano, 13TB upotrebljivo)
– R30-20T (24TB instalirano, 20TB upotrebljivo)

 

R50 serija Neteye recording servera

Veoma pouzdana serija servera za kompleksnije sisteme, do 80 nadzornih kamera, koji zahtevaju pored kvalitetne slike i korišćenje napredne video analitike. Veliku primenu imaju u velikim kompanijama u kojima je veliki protok ljudi i gde se zahteva stalni monitoring samog objekta i zaposlenih unutar objekta, veliki stadioni, skladišta…
Neteye R50 recording serveri imaju unapred instaliran XProtect Expert i Corporate VMS softver.

– R50-4T (8TB instalirano, 4TB upotrebljivo)
– R50-8T (16TB instalirano, 8TB upotrebljivo)
– R50-17T (36TB instalirano, 17TB upotrebljivo)
– R50-26T (48TB instalirano, 26TB upotrebljivo)

 

R80 serija Neteye recording servera

Flagship model R serije recording servera sa najjačim performansama, dizajniran je za veoma kompleksne i zahtevne sisteme preko 80 video nadzor kamera. Ovi serveri namenjeni su velikim industrijama i objektima kritične infrastrukture, perimetarskoj zaštiti, vojnim objektima, aerodromima,.. Takođe, kao i prethodna serija Neteye R80 dolaze sa preinstaliranim XProtect Expert i Corporate VMS-om.

– R80-13T (20TB instalirano, 13TB upotrebljivo)
– R80-26T (40TB instalirano, 26TB upotrebljivo)
– R80-52T (80TB instalirano, 52TB upotrebljivo)
– R80-80T (120TB instalirano, 80TB upotrebljivo)

 

NETEYE baza znanja i podrška u projektovanju

Za sve dodatne informacije o Neteye R seriji recording servera, kao i za podršku u planiranju i projektovanju optimalnog rešenja za predstojeći video nadzor projekat, iskustveno pouzdan tim kompanije IP Way stoji vam na raspolaganju. Dodatno, o NETEYE mrežnim video nadzor snimačima možete se informisati na www.neteye.rs za kupce iz regije Balkana, kao i na www.neteye.eu za globalne kupce.

Kako funkcionišu IP kamere za video nadzor?

IP kamere za video nadzor, odnosno kamere koje komuniciraju putem Internet protokola omogućuju prikazivanje snimaka, koji su dostavljeni putem Internet konektivnosti, LAN, ili Wifi mreže. Konektivnost i povezivanje kamera može biti žično ili bežično (Wifi kamere).

Celokupan sistem IP video nadzora sastoji se: od makar jedne IP kamere, opciono MicroSD memorijske kartice, od PoE mrežnog sviča za video nadzor koji će pružiti napajanje IP kamerama, i od signalno-naponske kablovske infrastrukture. Dodatno, veći IP video nadzor sistemi podrazumevaju nabavku video nadzor snimača, klijentskih radnih stanica i monitora, dok kod manjih sistema besplatna aplikacija za udaljeni pristup video nadzor sistemu putem Interneta efikasno obavlja posao.

Jedna od glavnih prednosti IP video kamera za nadzor jeste pojednostavljena i efikasna konektivnost, radi pretrage snimljenog zapisa, alarmnih događaja, ili gledanja snimaka uživo, što je čini idealnom za monitoring bitnih događaja sa udaljene lokacije, putem Interneta.

Druga korisna funkcionanost kamere IP jeste lokalno arhiviranje snimaka na samoj kameri putem MicroSD kartice, što pojednostavljuje arhitekturu sistema i omogućuje naknadno pregledanje video nadzor zapisa. Postoje i LTE 4G i 5G kamere za video nadzor koje uz microSD karticu i uz SIM karticu omogućuju notifikacije korisniku u slučaju alarmnih situacija.