WESTERN DIGITAL LANSIRAO 10TB WD GOLD DATACENTAR HDD

WD-Gold-10TB-HDD-video-nadzor-300x300-1

HDD diskovi za video nadzor instalacije još uvek dominiraju kapacitetom, iako su, sa stanovišta performansi SSD diskovi danas sve popularniji. Iako će u tom pogledu SSD na kraju uhvatiti korak sa HDD-om, to se neće dogoditi u skorije vreme. Čak i kada SSD dostigne jednakost kapaciteta, njihova cene neće

Kada pričamo o hard disku od 10TB današnjice, Western Digital najavljuje datacentar HDD sa upravo ovim kapacitetom. To je “WD Gold” disk najvećeg kapaciteta koji je ova komanija ikada proizvela.

“WD Gold 10TB datacentar karakteriše optimizovan dizajn već postojećeg WD Gold 8TB HDD-a, što pomaže u smanjenju ukupne cene koštanja servera i sistema za skladištenje, kroz smanjenje za 8% operativne snage, dok se istovremeno isporučuje 25% više kapaciteta. Od ovoga direktnu korist imaju IT administratori koji se bore sa izazovom rastućih skladišnih kapaciteta, uz ograničenje budžeta.”, izjavljuju iz Western Digital-a.

Brendan Kolins, VP Product Marketing iz Western Digitala, objašnjava : “Kontinuirani cilj Western Digital-a je da obezbedi superiornu pouzdanost i privlačne vrednosti za enterprise segment kupaca. WD diskovi predstavljaju ključnu komponentu u ukupnom WD portfoliju, obezbeđujući efikasnu snagu, optimizovan kapacitet skladištenja za širok spektar zahtevnih aplikacija. Novi kapacitet od 10TB omogućava potrošačima da efikasno upravljaju zahtevnim skladišnim solucijama.

U poređenju sa postojećim diskom od 8TB, varijanta od 10TB sadrži nekoliko značajnih poboljšanja. Za data centar, ušteda energije može biti veoma značajna – 26% efikasnija potrošnja energije. Što se tiče performansi, brzina je veća za 21%. Oba ova poboljšanja bi trebala biti veoma privlačna za IT sektor kompanije, prilikom odabira snimačkih kapaciteta i solucija.

Ukoliko u vašoj kompaniji donosite odluke i želite da nabavite ovaj disk od 10TB (WD101KRYZ) za vaš data centar, možete ga kupiti putem uobičajenih kanala – uključujući i direktno iz Western Digitala. Cena još uvek nije poznata, ali će verovatno varirati u zavisnosti od broja artikala/jedinica koje naručite. Samo mala napomena, varijanta od 8TB trenutno košta 595,99$, tako da će sigurno koštati više od toga.

Kako funkcionišu IP kamere za video nadzor?

IP kamere za video nadzor, odnosno kamere koje komuniciraju putem Internet protokola omogućuju prikazivanje snimaka, koji su dostavljeni putem Internet konektivnosti, LAN, ili Wifi mreže. Konektivnost i povezivanje kamera može biti žično ili bežično (Wifi kamere).

Celokupan sistem IP video nadzora sastoji se: od makar jedne IP kamere, opciono MicroSD memorijske kartice, od PoE mrežnog sviča za video nadzor koji će pružiti napajanje IP kamerama, i od signalno-naponske kablovske infrastrukture. Dodatno, veći IP video nadzor sistemi podrazumevaju nabavku video nadzor snimača, klijentskih radnih stanica i monitora, dok kod manjih sistema besplatna aplikacija za udaljeni pristup video nadzor sistemu putem Interneta efikasno obavlja posao.

Jedna od glavnih prednosti IP video kamera za nadzor jeste pojednostavljena i efikasna konektivnost, radi pretrage snimljenog zapisa, alarmnih događaja, ili gledanja snimaka uživo, što je čini idealnom za monitoring bitnih događaja sa udaljene lokacije, putem Interneta.

Druga korisna funkcionanost kamere IP jeste lokalno arhiviranje snimaka na samoj kameri putem MicroSD kartice, što pojednostavljuje arhitekturu sistema i omogućuje naknadno pregledanje video nadzor zapisa. Postoje i LTE 4G i 5G kamere za video nadzor koje uz microSD karticu i uz SIM karticu omogućuju notifikacije korisniku u slučaju alarmnih situacija.