5 RAZLOGA DA KONEKTUJETE VAŠ AVIGILON CONTROL CENTER NA CLOUD

avigilon-cloud-services-video-nadzor-cloud-300x300-1

Sadržaj članka

Platforma Avigilon Cloud Services (ACS) omogućuje moderno cloud-konektovano korisničko iskustvo za gledanje uživo i snimljenog video zapisa, dostupnog iz web browser-a ili putem mobilne aplikacije. Povezivanje vaših Avigilon Control Center (ACC) lokacija sa ACS-om donosi niz prednosti. Avigilon (Motorola Solutions Group) je uveo niz inovacija dostupnih korisnicima putem ACS platforme, a mi vam donosimo 5 glavnih razloga zašto da konektujete vaše ACC lokacije na Avigilon Cloud.

#1 – Pojednostavljen pristup sa udaljene lokacije

Osigurajte daljinski pristup video snimcima bilo gde i bilo kada: Pristup video zapisima uživo i snimljenim video zapisima nikada nije bio lakši. Bez obzira na to da li ste izabrali Avigilon browser-nezavisnu klijentsku aplikaciju koja ne zahteva instalaciju, ili koristite aplikaciju ACC Mobile 3 sa push obaveštenjima o analitičkim i ACC alarmima, pristup je udaljen samo jedan klik. Za kupce koji žele još veću kontrolu, web client korisnici takođe mogu da pregledaju bookmark događaje, da upravljaju PTZ kontrolama i da eksportuju video zapise od interesa.

#2 – Centralizovani pristup distribuiranim lokacijama

Povezivanje ACC video nadzor lokacija na cloud pojednostavljuje pristup i upravljanje distribuiranim bezbednosnim sistemima za korisnike koji imaju više geografski udaljenih lokacija. Sposobnost praćenja stanja ispravnosti sistema video obezbeđenja na više lokacija pomaže vam da efikasnije detektujete, verifikujete i proaktivno odgovorite na događaje na različitim, udaljenim geografskim lokacijama.

#3 – Napredno praćenje i menadžment ispravnosti sistema

Napredno upravljanje stanjem ispravnosti sistema, dostupno danas kao besplatni pregled na ograničeno vreme, omogućuje administratorima da deluju na konektovanim lokacijama sa jedne centralne lokacije kako bi uštedeli dragoceno vreme i izbegli skupe pozive za servisiranje / održavanje sistema video obezbeđenja na licu mesta. Procenite i ažurirajte operativno stanje svojih kamera i servera, pregledajte statistiku zadržavanja video zapisa, verifikujte verzije firmvera i podešavanja uređaja i potvrdite obaveštenja o zdravlju da biste dali prioritet aktivnostima održavanja na svim vašim veb lokacijama. ACS vam zatim omogućuje da konfigurišete postavke uređaja iz cloud-a na osnovu pojedinačnih uređaja, kao i da daljinski ažurirate video nadzor softver i firmware uređaja. Ovo vam omogućuje da uvek budete u mogućnosti da u potpunosti iskoristite najnovije funkcionalnosti i poboljšanja.

#4 – Maksimalna svestranost sa pristupom hibridnog rešenja

Iskoristite najbolje od oba sveta pomoću moćnih lokalnih sistema i prožimajućih cloud resursa. Dodelite lokalne sisteme za rad sa edge uređajima koji snimaju u visokoj rezoluciji, a istovremeno omogućuju korisnicima da uravnoteže propusnost mreže, dostupnost i troškove. Istovremeno, iskoristite resurse u oblaku da biste konsolidovali informacije i učinili ih dostupnim svuda za upotrebu, uključujući video pregled ključnih snimaka, procenu zdravstvenog stanja edge uređaja na zahtev ili generisanje operativnih uvida poput zauzetosti.

#5 – Pojednostavljeni pristup za korisnike unutar i izvan vaše organizacije

Upravljanje pristupom vašem sistemu video obezbeđenja uvek je izazov. ACS vam može pomoći da to pojednostavite tako što vam omogućuje da na jednom mestu dodate ili upravljate pojedinačnim korisnicima u svim svojim sistemima ili delite video pristup sa celom organizacijom, poput npr. nadležnih organa za sprovođenje zakona. Deljenje video zapisa sa korisnicima usluga ACS-a, kao što su nadležni organi za sprovođenje zakona, neverovatno je jednostavno konfigurisati, i bez potrebe za investiranjem u IT infrastrukturu ili kompleksne instalacije.

Spremni ste da povežete svoju ACC lokaciju na cloud?

 

PDF: Cloud Connected Video Security – Avigilon Cloud Services

 

Avigilon Projektna Podrška

UPSTREAM ICT ALLIANCE u saradnji sa autorizovanim AVIGILON integrator partnerima omogućuje kupcima profesionalnu podršku prilikom nabavke i implementacije Avigilon video nadzor solucija. Pozivamo vas da se konsultujete sa našim ekspertima u vezi sa Avigilon video nadzor rešenjima, kako bismo vam pomogli u optimizaciji zahteva i realnih potreba pre same kupovine. Kontaktirajte nas za besplatne stručne konsultacije i saznajte koje sve mogućnosti donose Avigilon video nadzor solucije. Ili, ukoliko ste već postojeći korisnik ovih solucija kontaktirajte Avigilon predstavnike prodaje kako biste konektovali vaše ACC lokacije na Avigilon Cloud

Kako funkcionišu IP kamere za video nadzor?

IP kamere za video nadzor, odnosno kamere koje komuniciraju putem Internet protokola omogućuju prikazivanje snimaka, koji su dostavljeni putem Internet konektivnosti, LAN, ili Wifi mreže. Konektivnost i povezivanje kamera može biti žično ili bežično (Wifi kamere).

Celokupan sistem IP video nadzora sastoji se: od makar jedne IP kamere, opciono MicroSD memorijske kartice, od PoE mrežnog sviča za video nadzor koji će pružiti napajanje IP kamerama, i od signalno-naponske kablovske infrastrukture. Dodatno, veći IP video nadzor sistemi podrazumevaju nabavku video nadzor snimača, klijentskih radnih stanica i monitora, dok kod manjih sistema besplatna aplikacija za udaljeni pristup video nadzor sistemu putem Interneta efikasno obavlja posao.

Jedna od glavnih prednosti IP video kamera za nadzor jeste pojednostavljena i efikasna konektivnost, radi pretrage snimljenog zapisa, alarmnih događaja, ili gledanja snimaka uživo, što je čini idealnom za monitoring bitnih događaja sa udaljene lokacije, putem Interneta.

Druga korisna funkcionanost kamere IP jeste lokalno arhiviranje snimaka na samoj kameri putem MicroSD kartice, što pojednostavljuje arhitekturu sistema i omogućuje naknadno pregledanje video nadzor zapisa. Postoje i LTE 4G i 5G kamere za video nadzor koje uz microSD karticu i uz SIM karticu omogućuju notifikacije korisniku u slučaju alarmnih situacija.