PREDSTAVLJAMO SAST APP STORE I APLIKACIJE ZA INTELIGENTNO UPRAVLJANJE SAOBRAĆAJEM

aplikacije-za-upravljanje-saobracajem-sast-app-store-300x300-1

Sadržaj članka

Video analitika za inteligentno upravljanje saobraćajem u gradskom okruženju i poboljšanje opšte bezbednosti na putevima. Predstavljamo vam globalno najbrže rastući app store za nadzorne kamere. SAST App Store omogućuje saobraćajnim security operaterima da efikasnije analiziraju saobraćajne tokove i dešavanja kako bi unapredili saobraćaj i bezbednost kako u gradskim okruženjima, tako i na magistralnim i na auto-putevima.

SAST App Store predstavio je solucije za mesec april – Analiza Saobraćaja – u okviru kojih promovišu aplikacije za video nadzor kamere koje omogućuju vredne i korisne informacije o tome kako se vozila kreću kroz gradove i na otvorenim putevima. Od analiziranja saobraćajnih tokova, klasifikacije vozila, do automatskog očitavanja registarskih tablica vozila – pogledajte izdvojene aplikacije koje vam mogu pomoći u svakodnevnom upravljanju saobraćajem i poboljšanju opšte bezbednosti na putevima.

Aplikacija za monitoring saobraćaja – AI Incident Deep

AI-INCIDENT-DEEP je aplikacija za nadzorne kamere koja omogućuje da se detektuju neuobičajene situacije na putu, poput onih kada se vozila kreću u pogrešnom smeru, zaustavljena vozila, ili situacije kada se pešaci zadržavaju u zabranjenim saobraćajnim zonama – sve u realnom vremenu.

Ova saobraćajna aplikacija koristi deep learning algoritme i za detekciju i za klasifikaciju pokretnih objekata (razlikujući pri tom vozila i ljude), što omogućuje visoku preciznost i pouzdanost čak i u ekstremno kompleksnim scenarijima poput saobraćaja u tunelima ili gradskih saobraćajnih gužvi.

Kompanija AITECH omogućila je gradskim saobraćajnim monitoring centrima da notifikacije o ovim događajima primaju ili putem AI-DASH-PRO konzole, ili putem integracije direktno u Video Menadžment Softver koji je u upotrebi kod korisnika.

AI Incident Deep kompatibilna je sa Video menadžment softverom sledećih proizvođača:

 • VMS Arteco Next, through the Open Connector license;
 • Avigilon VMS, through the POS license;
 • VMG Genetec, Security Center 5.7, 5.8;
 • VMS Milestone XProtect;
 • VMS Smart Security Manager (SSM), Hanwha Techwin;
 • VMS Wave, Hanwha Techwin;
 • VMS Cayuga, Qognify;
 • VMS Wavestore;

Detaljne informacije o ovoj konkretnoj aplikaciji za monitoring saobraćaja možete pogledati na website-u proizvođača: https://www.aitech.vision/ , gde takođe možete istražiti i druge, povezane solucije za inteligentno upravljanje saobraćajem.

Aplikacija za monitoring saobraćaja – AI Traffic Deep

AI-TRAFFIC-DEEP predstavlja set aplikacija za saobraćajni monitoring i smart city primenu koji uključuje: brojanje vozila, klasifikaciju, računanje prosečne brzine, detekciju pešaka, detekciju saobraćajnih zagušenja, zaustavljena vozila i vozila koja se kreću u pogrešnom smeru.

U aktuelnoj verziji, tri klase vozila su omogućene: motori, automobili i kamioni. Aplikacija takođe identifikuje boju i prosečnu brzinu kretanja svakog vozila i generiše alarmne notifikacije ukoliko kretanje vozila prelazi dozvoljenu brzinu. Detaljne informacije o ovoj konkretnoj aplikaciji za monitoring saobraćaja možete pogledati na website-u proizvođača: https://www.aitech.vision/ , gde takođe možete istražiti i druge, povezane solucije za inteligentno upravljanje saobraćajem.

Aplikacija za monitoring saobraćaja – FLOW Parking

FLOW Parking aplikacija konvertuje vaše nadzorne kamere u smart parking senzore. Solucija je dizajnirana podjednako za unutrašnje i za spoljne parking prostore. FLOW Parking aplikacija deo je veće, FLOW Insights grupe proizvoda koji pomažu gradskim službama da efikasnije upravljaju parking prostorima u realnom vremenu.

Ova aplikacija je u mogućnosti da kategorizuje objekte u nekoliko klasa, da prepoznaje njihovu boju, kao i da meri vreme zadržavanja. Dodatno, poseduje potpuno konfigurabilni data interfejs za integraciju sa parking menadžment sistemima drugih proizvođača, popout ParkingDetection platforme.

Aplikacija FLOW Parking uključuje sledeće funkcionalnosti:

 • Popunjenost parking mesta u realnom vremenu
 • Merenje vremena zadržavanja za svako vozilo
 • Detekcija vozila koja blokiraju parking prostor

Detaljne informacije o ovoj konkretnoj aplikaciji za monitoring saobraćaja možete pogledati na website-u proizvođača: https://datafromsky.com/ , gde takođe možete istražiti i druge, povezane solucije za inteligentno upravljanje saobraćajem.

Aplikacija za monitoring saobraćaja – NumberOK Edge MMR

Ova edge aplikacija omogućuje prepoznavanje registracionih oznaka vozila čak i pri velikim brzinama, takođe uz dodatne informacije o proizvođaču i modelu vozila. NumberOK Edge omogućuje kontrolu saobraćaja direktno sa nadzornih kamera, pružajući pri tom komplet značajnih informacija neophodnih za donošenje brzih odluka i preventivnih radnji.

Tehnologija koju je razvio FF Group rezultira sa preko 90% tačnosti u prepoznavanju preko 500+ klasa, uz 4K procesiranje video strima. FF Group MMR (Make/Model Recognition) tehnologija koristi se u različitim saobraćajnim primenama za IP kamere poput AXIS, Hanwha Techwin i drugih.

Za dodatne informacije možete posetiti website- proizvođača https://ff-group.org/ gde se možete informisati o ovoj, kao i o korespodentnim aplikacijama za inteligentno upravljanje saobraćajem.

Upstream ICT Alliance Projektna Podrška

Za sve gradske saobraćajno kontrolne centre obezbeđujemo stručne konsultacije sa našim partnerima, licenciranim integrator i distributer kompanijama, sa pozamašnim iskustvom u domenu inteligentnog upravljanja saobraćajem putem nadzornih tehnologija. Ukoliko planirate da implementirate novi, ili da zanovite postojeći sistem za inteligentno upravljanje saobraćajem, kontaktirajte nas radi organizacije sastanka i predstavljanja konkretnih solucija koje direktno adresiraju vaše potrebe.

Kako funkcionišu IP kamere za video nadzor?

IP kamere za video nadzor, odnosno kamere koje komuniciraju putem Internet protokola omogućuju prikazivanje snimaka, koji su dostavljeni putem Internet konektivnosti, LAN, ili Wifi mreže. Konektivnost i povezivanje kamera može biti žično ili bežično (Wifi kamere).

Celokupan sistem IP video nadzora sastoji se: od makar jedne IP kamere, opciono MicroSD memorijske kartice, od PoE mrežnog sviča za video nadzor koji će pružiti napajanje IP kamerama, i od signalno-naponske kablovske infrastrukture. Dodatno, veći IP video nadzor sistemi podrazumevaju nabavku video nadzor snimača, klijentskih radnih stanica i monitora, dok kod manjih sistema besplatna aplikacija za udaljeni pristup video nadzor sistemu putem Interneta efikasno obavlja posao.

Jedna od glavnih prednosti IP video kamera za nadzor jeste pojednostavljena i efikasna konektivnost, radi pretrage snimljenog zapisa, alarmnih događaja, ili gledanja snimaka uživo, što je čini idealnom za monitoring bitnih događaja sa udaljene lokacije, putem Interneta.

Druga korisna funkcionanost kamere IP jeste lokalno arhiviranje snimaka na samoj kameri putem MicroSD kartice, što pojednostavljuje arhitekturu sistema i omogućuje naknadno pregledanje video nadzor zapisa. Postoje i LTE 4G i 5G kamere za video nadzor koje uz microSD karticu i uz SIM karticu omogućuju notifikacije korisniku u slučaju alarmnih situacija.