MILESTONE VIDEO NADZOR SOLUCIJE: PUSH-TO-TALK

Milestone-push-to-talk

Sadržaj članka

Svet sluša! Slušajte audio zvuk i govorite kroz kameru – direktno sa vašeg telefona. Milestone Push-to-Talk. Nikada ne propuštajte važne događaje: poslušajte ono što ne možete videti. Govorite kroz kameru direktno sa vašeg telefona ili sa Web Client-a.

Video nadzor tehnologija Milestone Push-to-Talk

Zamislite da ste u stanju da slušate sve što se dešava oko kamere, i da komunicirate sa ljudima za brzu odluku ka prevenciji incidenata, pre nego što se dese.

R1,2019 Milestone XProtect®edicija proširuje upotrebnu vrednost Smart Client aplikacije van kontrolne sobe, sa podrškom za jednosmernu i dvosmernu audio komunikaciju za Mobile i Web Client aplikacije. Slušajte audio snimak snimljen kamerom i govorite preko zvučnika kamere direktno sa vašeg telefona, pritiskom na dugme (Push-to-Talk) ili preko Web Client-a.

Bilo da je u pitanju lokalno, na licu mesta, ili sa udaljenih lokacija preko Smart Client-a, sada možete koristiti vaš VMS sistem kao interaktivni alat. Slušajući audio zvuk i pričajući preko zvučnika povezanog sa kamerom, možete dobiti punu sliku i brzo reagovati sa bilo kojeg mesta. Ovo uključuje komunikaciju sa ljudima putem kontrole pristupa, upozoravanje i usmeravanje ljudi, ili odvraćanje uljeza.

Podrška Web Client aplikacije u pretraživačima

Nove audio funkcije su podržane u većini pretraživača, uključujući Firefox, Opera i Microsoft Edge. Izuzetak je Internet Explorer zbog niske stope korišćenja širom sveta.

Video nadzor softver platforma omogućuje proaktivnost

Dobar video menadžment softver pomaže da brzo reagujete na incidente. Sjajan VMS vam pomaže da sprečite incidente pre nego što se uopšte dogode. Evo nekoliko primera kako slušanje audio zvuka i korišćenje Push- To-Talk direktno sa vašeg telefona mogu vam pomoći da kontrolišete stvari, čak i kada ste u pokretu.

Kontrola pristupa
Brzo odgovorite na zahtev za pristup sa bilo kojeg mesta, komunikacijom sa ljudima preko kamere.

kontrola pristupa milestone

Odvratite neželjene uljeze
Svedočite sumnjivim aktivnostima, dok su u toku. Govorite preko zvučnika povezanih sa kamerama i odvratite neželjene posetioce, direktno sa vašeg telefona.

uljez

Upozorite i usmerite ljude
Otkrili ste neku opasnost u svojim prostorijama? Upozorite ljude i usmerite ih na sigurno mesto, pre nego što dođe do incidenta.

upozorenje

Budite na dva mesta istovremeno
Gledajte video i slušajte audio iz jedne oblasti, dok patrolirate drugom.

Brže rešavajte probleme
Potrebna vam je pomoć da rešite neki problem? Objavite da vam je potrebna pomoć, putem zvučnika spojenih sa kamerama, i tražite pojačanje direktno preko vašeg telefona.

Koordinirajte komunikaciju sa lakoćom
Komunikacija je ključna za uspešan rad. Komunicirajte sa drugim security osobljem u realnom vremenu preko zvučnika kamere i maksimizujte svoju operativnu efikasnost.

koordinacija komunikacije

Projektna podrška

Kompanija IP WAY, zvanični distributer Milestone Systems profesionalnih VMS solucija stoji vam, zajedno sa svojom mrežom autorizovanih sistem integrator firmi, radi pružanja detaljne podrške u pravilnom planiranju, projektovanju i implementaciji vašeg video nadzor rešenja.

Kompanija Milestone je posvećena svojim XProtect korisnicima: Ona kontinuirano obezbeđuje VMS superiornih performansi, koji je dugotrajan i veoma otporan na sajber rizike. Prvo izdanje u 2019. godini prati tu posvećenost sa još jednim sajber bezbednosnim sredstvom implementiranim u XProtect softveru: jedna SSL/TLS sertifikovana enkripcija svih komunikacija između servera za snimanje i servera i klijenata koji su povezani sa njim.
To znači da svaka upotreba podataka poreklom sa servera za snimanje izlazi na komponente kao što su menadžment server, mobilni, ili na event servere. Takođe, može izaći na menadžment, mobilne ili Smart Client-e. Podaci su u potpunosti enkriptovani, što garantuje najviši nivo sigurnosti mreže servera. Programeri treće strane su dužni da usklade svoje solucije sa XProtect 2019, R1 verzijom MIP SDK, čineći svu komunikaciju između servera za snimanje i bilo koje integrisane solucije samo sajber bezbednom. Enkripcija je nativno uključena u 2019 R1 procesu instalacije, gde se na panelu za obaveštenja objašnjava enkripcija i njene implikacije na sve komponente i solucije koje komuniciraju sa serverom za snimanje. Takođe, moguće je da završite instalaciju 2019 R1 verzije bez omogućavanja enkripcije da završi proces sertifikacije u nekom kasnijem trenutku.

Product Update 2019 R1

 

Kako funkcionišu IP kamere za video nadzor?

IP kamere za video nadzor, odnosno kamere koje komuniciraju putem Internet protokola omogućuju prikazivanje snimaka, koji su dostavljeni putem Internet konektivnosti, LAN, ili Wifi mreže. Konektivnost i povezivanje kamera može biti žično ili bežično (Wifi kamere).

Celokupan sistem IP video nadzora sastoji se: od makar jedne IP kamere, opciono MicroSD memorijske kartice, od PoE mrežnog sviča za video nadzor koji će pružiti napajanje IP kamerama, i od signalno-naponske kablovske infrastrukture. Dodatno, veći IP video nadzor sistemi podrazumevaju nabavku video nadzor snimača, klijentskih radnih stanica i monitora, dok kod manjih sistema besplatna aplikacija za udaljeni pristup video nadzor sistemu putem Interneta efikasno obavlja posao.

Jedna od glavnih prednosti IP video kamera za nadzor jeste pojednostavljena i efikasna konektivnost, radi pretrage snimljenog zapisa, alarmnih događaja, ili gledanja snimaka uživo, što je čini idealnom za monitoring bitnih događaja sa udaljene lokacije, putem Interneta.

Druga korisna funkcionanost kamere IP jeste lokalno arhiviranje snimaka na samoj kameri putem MicroSD kartice, što pojednostavljuje arhitekturu sistema i omogućuje naknadno pregledanje video nadzor zapisa. Postoje i LTE 4G i 5G kamere za video nadzor koje uz microSD karticu i uz SIM karticu omogućuju notifikacije korisniku u slučaju alarmnih situacija.