Top 10 video nadzor proizvoda H2-2019

30/07/2019 |

AHD video nadzor tehnologija je i dalje najviše zastupljena tehnologija za koju se opredeljuju vlasnici malih i srednjih firmi u našem regionu. Ukoliko korisnici nisu spremni da izdvoje značajnija sredstva za kupovinu novog video nadzor sistema, AHD video nadzor predstavlja idealno rešenje.

U daljem tekstu predstavićemo Vam 10 najboljih proizvoda za video nadzor, odnosno najzanimljivije i najkorisnije proizvode kada je AHD tehnologija u pitanju tokom 2019. godine. Na ovaj način ćemo pokušati da vam olakšamo izbor, ovo su naše preporuke:

1. DVC Video nadzor kamera u Dome kućištu

DVC® proizvođač video nadzor opreme predstavio je DCA-VV752A AHD kameru rezolucije 5MP i varifokalnim objektivom 2.8-12 mm, što ovoj kameri pruža mogućnost snimanja do najsitnijih detalja.

IR LED rasveta dometa 30-40m i stabilizacija slike omogućuju ovoj kameri da zabeleži svaki detalj od značaja, poput registarske oznake automobila koji ulaze u firmu, bez obzira na uslove osvetljenja u datom trenutku.

Idealna je za snimanje većih površina kao što su magacinski prostori i skladišta, gde je neophodno da se zabeleži svaki detalj prilikom prijema ili isporuke robe. Radna temperatura ovog modela kamere je od -20⁰C do + 60⁰C.

Bela dvc okrugla zidna kamera za video nadzor

 

2. DVC AnalogHD PTZ video nadzor kamera

Predstavljamo još jedan model video nadzor kamere DVC® proizvođača. U pitanju je DCA-PVB323 Pan-Tilt-Zoom kamera rezolucije 2MP sa varifokalnim objektivom 2.8-12mm i 4x optičkim zoom-om, a preporučuje se za unutrašnjnu montažu.

Ovaj model kamere može zahvatati panoramski ugao od 180⁰ sa IR rasvetom dometa do 60m, a poseduje i D-WDR funkciju za prenaglašene svetlosne situacije i AGC stabilizaciju slike prilikom potresa.

Ima široku primenu zbog svojih mogućnosti, a mi je preporučujemo za video nadzor u maloprodajnom sektoru, gde je veliki promet ljudi i potrebno je zabeležiti svaki ugao i trenutak u realnom vremenu, jer jedna DCA-PVB323 PTZ kamera može zameniti dve do tri kamere sa fiksnim objektivom, pa samim tim smanjuje budžet koje biste izdvojili za nabavku sistema.

Bela duguljasta dvc kamera za video nadzor

 

3. DVC® Video nadzor snimač DRA-7532H

Još jedan proizvod iz DVC® kataloga koji je vredan pažnje za svakog korisnika video nadzor opreme. Reč je o 32-kanalnom AHD 3.0 DVR snimaču, koji može da primi 32 analogne kamere maksimalne rezolucije 5MP sa ukupnom brzinom snimanja od 10 fps, i ulazom za dodatnih 8 IP kamera.

Postoji i dodatna mogućnost da se određen broj AHD kanala, u meniju samog snimača, prebaci na IP kanale, i tako dobiju dodatni kanali za IP tehnologiju. Ovaj model snimača poseduje prostor za 4 Hard Diska maksimalnog kapaciteta 8TB, što je sasvim dovoljno memorije da bi se ispunilo zakosnkih 30 dana arhiviranja snimka.

Omogućeno je konektovanje različitih vrsta tehnologije poput AHD/TVI/CVI tehnologije što otvara mogućnost da korisnici povežu već postojeće video nadzor kamere na snimač novije generacije.

Ova serija DVR snimača za video nadzor pogodna je za instalacije u firmama koje imaju potrebu za većim brojem kamera, a odnos cene i kvaliteta je još jedan razlog da odaberete baš ovaj proizvod.

Crni dvc snimač podataka

 

4. Dahua Eyeball video nadzor kamera HAC-HDW2501T-Z-A

Jedna od vodećih kineskih kompanija, kada su video nadzor rešenja u low-cost segmentu u pitanju, Dahua Technology predstavio je Starlight seriju HDCVI kamera. HAC-HDW2501T-Z-A model kamera namenjen je za spoljnu montažu, rezolucije od 5MP i brzinom snimanja od 20 fps.

Poseduje motorizovani varifokalni objektiv 2.7-13.5mm i horizontalni ugao gledanja od 102⁰, što povećava primenu ovih kamera.

Poseduje WDR funkciju od 120 dB i IR domet rasvete do 60m, što joj omogućuje da bez obzira na svetlosne uslove (dan/noć), pruža sliku odličnog kvaliteta u svakom trenutku. Radna temperatura iznosi od -30⁰C ~ +60⁰C.

Ovaj model kamera pogodan je za spoljne instalacije a veliku primenu ima u perimetarskoj zaštiti, snimanju prostranih površina.

Bela okrugla kamera za video nadzor

 

5. Analogna Dahua HAC-HDW1200L kamera

Predstavljamo još jedan model kamere renomiranog proizvođača video nadzor opreme,Dahua Technology, za unutrašnju/spoljašnju montažu.

Ovaj model kamere, malog kompaktnog dizajna u FullHD rezoluciji, 2MP, je veoma lak za instalaciju i dolazi sa ugrađenim nosačem za zid, a može zameniti stari analogni sistem bez zamene postojećih koksijalnih kablova.

Poseduje fiksni objektiv 2.1mm, ugrađen mikrofon, a zahvata ugao snimanja od 139⁰ sa maksimalnim dometom IR rasvete od 3m. Ova kamera je idelana za mala i srednja preduzeća, a zbog svoje crne boje kućišta nije lako uočljiva. Sa radnom temperaturom od -40⁰C ~ +60⁰C, ova kamera je dizajnirana da izdrži ekstremne temperature.

Crna okrugla kamera za video nadzor

 

6. Video nadzor XVR4108C-X1 Penta-brid snimač

Dahua Technology predstavila je još jedan proizvod iz svoje Lite serije. Penta-brid 8-kanalni DVR snimač u plastičnom kućištu sa H.265+/H.265 kompresijom slike, koji podržava HDCVI/AHD/TVI/IP tehnologiju.

Pored 8 ulaza za analogne kamere maksimalne rezolucije 1080p sa brzinom snimanja od 25/30 fps, podržava i 8+2 ulaza za IP kamere maksimalne rezolucije 6MP, maksimalnog ulaznog bandwidtha 40 Mbps.

Podržava prostor za jedan Hard Disk kapaciteta do 6TB, i pruža mogućnost prenosa podataka do 1200m putem koksijalnog kabla. Kompatibilan je sa kamerama drugih proizvođača.

XVR4108C-X1 Penta-brid snimač bele boje

 

7. Dahua XVR7104/08E-4KL-B-X Penta-brid snimač

Dahua Technology obogatila je i proširila Pro Seriju liniju proizvoda. Penta-brid XVR snimač iz Pro Serije, podržava 4/8 kanala za analognu tehnologiju (AHD/HDCVI/TVICVBS) rezolucije od 2 do 8MP, i 8/16 kanala za IP kamere rezolucije 8MP za svaki kanal, maksimalnog bandwidtha 32/64 Mbps.

Ono što je karakteristično za ovu seriju Penta-brid video nadzor snimača jeste IoT i POS funkcionalnost. POS funkcionalnost (Point Of Sale) ima veliku primenu u maloprodajnom sektoru i pruža mogućnost povezivanja sa blagajnom i na taj način spreči razne malverzcije.

Još jedna napredna funkcija jeste „Smart Search“ i „Intelligance Video Systems“ što je karakteristično za naprednije sistema IP video nadzora. Podržava prostor za jedan Hard Disk kapaciteta do 10TB.

Ova napredna serija video nadzor snimača pogodna je za kompanije/firme koje imaju potrebu za malo ozbiljnijim sistemom, gde će video analitika koja je ugrađena u ovaj snimač, poput POS terminala i pametne pretrage, doći do izražaja kao što je retail sektor, menjačnice, kladionice, manji finansijski objekti…

XVR7104/08E-4KL-B-X Penta-brid snimač

 

8. Video nadzor kamera Hikvision DS-2CE56C5T-VFIT3

Još jedan proizvođač video nadzor rešenja u low-cost izvedbi, koji vam može pružiti idealno rešenje za vaš video nadzor sistem, dolazi iz Kine a u pitanju je Hikvision. Ovaj model kamere rezolucije 1.27 MP i varifokalnim objektivom od 2.8-12mm specijalizovan je za rad u uslovima slabog osvetljenja, a namenjen je za unutrašnju/spoljašnju montažu.

Poseduje EXIR tehnologiju i IR rasvetu dometa do 50m, koja pruža izvanrednu sliku čak i u totalnom mraku. Pored malih i srednjih firmi, ima široku primenu u obezbeđenju rezidencijalnih objekata, privatnih apartmana…

Okrugla bela kamera hikvision za video nadzor

 

9. Hikvision ColorVu Bullet video nadzor kamera

Novina kada je Analog HD tehnologija u pitanju stiže nam od Hikvision proizvođača video nadzor opreme. Predstavljamo DS-2CE12DT-F video nadzor kameru rezolucije 2MP, koja pruža sliku u boji 24/7 u svim uslovima rada, bez obzira na jačinu svetlosti.

Ovaj model kamere podržava „Suplement light“ funkciju, koja pruža dodatnu rasvetu dometa 40m i pruža sliku u boji u svakom trenutku. Kamera je za spoljašnju/unutrašnju montažu sa IP67 zaštitom i ugrađenim fiksnim objektivom od 3.6mm.

Obzirom na mogućnost pružanja 24/7 kolor snimaka, ova kamera ima širok spektar primene, od skladištenih prostora koji su često na periferijama, do privatnih stanova i kuća.

Bela ikvision kamera za video nadzor

 

10. Hikvision Turbo HD DVR video nadzor snimač

Hikvision, svetski gigant video nadzor opreme, pomerio je AnalogHD tehnologiju za još jedan stepenik bliže naprednoj, IP tehnologiji. Naime, Hikvision je uveo Deep Learning video analitiku u Analogni DVR snimač, koja ima sposobnost brze pretrage po ljudima i vozilu i prepoznavanje lica.

Hikvision iDS-7216HQHI-K2/4S 16-kanalni video nadzor snimač dolazi u metalnom, ojačanom kućištu sa 16 analognih ulaza i 24 IP ulaza rezolucije do 6MP. Podržava prostor za dva Hard Diska kapaciteta memorije do 10TB i H265 Pro+/H.265 Pro/H.265 kompresiju slike.

 

Hik vision ilustrativna fotografija