UPRAVLJIVI SVIČEVI ZA VIDEO NADZOR – NOVA AETEK XC51 SERIJA

28/07/2021 |

Predstavljamo novu, Aetek XC51 seriju upravljivih svičeva, opremljenu višestrukim EPoC (Ethernet & Power over Coax) portovima, i dodatno sa 2x Gigabit LAN porta, sa 2x Gigabit SFP porta, kao i sa internim napajanjem.
AETEK XC51 serija mrežnih svičeva predstavlja ekonomičnu PoE soluciju dugog dometa koja omogućuje signalnu i naponsku transmisiju do 1.200 metara, putem samo jednog koaksijalnog kabla. Svojom pouzdanošću u radu, posebno optimizovanim funkcionalnostima za video nadzor primenu i odličnim odnosom cene i kvaliteta, Aetek svičevi idealno su rešenje za srednje i velike video nadzor instalacije.

Upravljivi mrežni svičevi – AETEK XC51 Series

Aetek mrežni svičevi XC51 serije dizajnirani su kao Smart Layer 2 EPoC (Ethernet i Power over Coax) RX svičevi opremljeni sa više EPoC portova, sa dodatnim 2x Gigabit LAN portovima, 2x Gigabit SFP portovima, kao i sa integrisanim napajanjem. Aetek Serija XC51 svičeva broji dva modela sa 8 i 16 portova, koji u potpunosti zadovoljavaju potrebne naponske budžete za širok spektar video nadzor instalacija.

Upravljivi svičevi Aetek XC51 serije predstavljaju ekonomičnu PoE soluciju dugog dometa koja omogućuje signalnu i naponsku transmisiju do 1.200 metara, putem samo jednog koaksijalnog kabla, za višestruke modele PoE IP kamera. Pored PoE rešenja velikog dometa, serija XC51 je takođe našla efikasnu primenu u domenu nadogradnje konvencionalnih CCTV sistema na IP video nadzor, bez potrebe za promenom postojeće infrastrukture koaksijalnih kablova.

Automatsko generisanje topologije konektovanih nadzornih kamera i uređaja

Uz osnovne Layer 2 Smart EPoC funkcionalnosti, Aetek svičevi XC51 serije istovremeno se koriste i za kontrolu konektovanih IP kamera i drugih ONVIF uređaja. Zahvaljujući naprednom grafičkom korisničkom interfejsu ove operacije su veoma intuitivne i jednostavne, čak i u slučajevima da instalateri nisu upoznati sa naprednim softverom Layer 2 Smart EPoC svičeva. Centralizovani Web GUI (grafički korisnički interfejs) olakšava pronalaženje konektovanih IP kamera i drugih ONVIF uređaja i automatski generiše topologije kada se ONVIF IP kamere i uređaji konektuju sa serijom Aetek XC51 svičevima. Istovremeno putem intuitivnog GUI-a, instalateri mogu lako da pronađu sveobuhvatne informacije o pojedinačnim kamerama i drugim ONVIF uređajima, uključujući listu svih konektovanih kamera i uređaja, IP/MAC adrese, topologiju, kao i potrošnju energije EPoC, i sve to putem web browser-a, bez instalacije dodatnih softver alata i profesionalnih servisa.

Aetek upravljivi svič XC51-164-750 – datasheet
Aetek upravljivi svič XC51-164-750 – instalaciono uputstvo

AETEK XC51 ključne karakteristike:
• Layer 2 Switch
• Automatsko otkrivanje konektovanih IP uređaja
• Automatsko generisanje topološke mape konektovanih uređaja
• Kablovska dijagnostika i udaljeni reboot kamera i uređaja
• 802.1d (STP), 802.1w (RSTP), 802.1s (MSTP)
• Loop protection
• SNMP
• QoS
• VLAN
• Merenje dužine kabla od sviča do kamere
• DHCP Server
• EPoC Management
• EPoC naponski menažment

Pročitajte i: AETEK MODULARNA SURGE PROTECTOR REŠENJA ZA PRENAPONSKU ZAŠTITU

Gde Kupiti?

Upstream ICT Alliance d.o.o. generalni je distributer AETEK infrastrukturnih networking solucija, posebno dizajniranih za video nadzor primenu. Dodatne informacije o vodećim networking solucijama proizvođača Aetek možete pročitati na sledećem linku: Aetek svičevi i networking solucije za video nadzor instalacije.

U saradnji sa našim licenciranim projektantima i integrator partnerima u mogućnosti smo da srednjim i velikim, infrastrukturnim kupcima pomognemo u svim fazama projekta.

Svim integrator partnerima i kupcima je obezbeđen lager za PoC/Demo projekte, uz prateće obuke u našem trening centru u Beogradu. Kontaktirajte nas za podršku u kreiranju optimalne AETEK networking solucije za vaš video nadzor projekat.