Alarmni sistemi - alarmi

Alarmni sistemi i alarmi jesu elektronski sistemi zaštite za detekciju neovlašćenog ulaska ili štetnog događaja na zaštićenom prostoru. Istog trenutka obaveštavaju vlasnika i sve koji borave unutar obezbeđenog prostora i tako sprečavaju veću štetu. Pogledajte ponudu alarmnih sistema i poručite online!

Kako funkcioniše alarm i koji su delovi alarma?

Alarmni sistemi sačinjeni su od delova koji čine jednu elektronsku mrežu, međusobno komuniciraju i zajedno izvršavaju zadatke u cilju zaštite određenog područja.

Postoje žični alarmni sistemi i bežični alarmni sistemi u zavisnosti od toga da li će dojava biti lokalna ili daljinska, kakav će biti prenos signala i da li je komunikacija između uređaja jednosmerna ili dvosmerna.

Delovi sistema su:

 • alarmna centrala ili centralna kontrolna jedinica – mogućnosti kontrole putem aplikacije i telefona;
 • senzori i detektori pokreta – vibracioni, magnetni, kontaktni, mikrotalasni, infracrveni;
 • kamere za video nadzor;
 • sirene – unutrašnje, spoljašnje, anstisabotažne, samonapajajuće;
 • znakovi i nalepnice;
 • rezervno napajanje.

Alarmne centrale predstavljaju srce alarmnog sistema, povezane su sa svim drugim komponentama, primaju signale senzora i na kraju šalju signal za alarmiranje.

Novijim kontrolnim jedinicama je moguće upravljati i putem aplikacija. Poseduju tastaturu za upisivanje sigurnosnog koda putem koje se alarm aktivira ili deaktivira.

Senzori i detektori alarmnog sistema beleže sumnjive pokrete i pojave i obaveštavaju centralnu jedinicu. Alarmni sistemi koriste različite kombinacije senzora u cilju veće zaštite, dok se oni postavljaju na vrata, prozore i druge pristupne tačke, dok reaguju na vibracije, lom stakla, pokrete.

Sirene dobijaju signal od centrale alarmnog sistema i tada se uključuju, dok imaju ulogu da uplaše provalnika i obaveste okolinu. Znakovi i nalepnice su takođe sastavni deo sistema, a imaju ulogu da naglase neželjenim gostima da je područje zaštićeno alarmom.

Za nadgledanje i registraciju pokreta unutar zaštićenog prostora su posebno značajne IP kamere za video nadzor, koje omogućavaju vlasnicima da sa računara, tableta i telefona posmatraju obezbeđeni prostor, te budu blagovremeno obavešteni o neželjenim pojavama.

Alarmni sistemi – vrste i kako ih delimo?

Na Video nadzor online prodavnici opreme za nadzor možete pronaći visokoefikasne i kvalitetne alarme za kuću i alarme za stan. Alarmni sistemi se koriste za zaštitu kuća, stanova, banaka, obrazovnih institucija, terena, bolnica itd.

Pored toga, alarm se deli u 3 osnovne kategorije:

 • protivpožarni alarmni sistemi;
 • protivprepadni alarmni sistemi;
 • protivprovalni alarmni sistemi.

Protivprovalni alarmi – osigurajte se od upada provalnika

Protivprovalni alarm upozorava na upad neovlašćenog lica u zaštićenu zonu i podržava sistem automatske detekcije upada pomoću senzora i magnetnih kontakata.

Informaciju o aktivaciji alarma možete dobiti na nekoliko načina:

 • opšta zvučna i svetlosna signalizacija;
 • poziv, SMS ili e-mail;
 • alarmiranje nadležnih službi.

Protivprepadni alarmi – odlični kada ste i sami prisutni tokom razbojništva

Protivprepadni alarm služi kao dojava da je neovlašćeni upad na zaštićeni prostor u toku. Ovaj alarm je odličan zato što podiže nivo bezbednosti osoba koje su na licu mesta u opasnosti, koja ga samostalno aktivira.

Aktivaciju ćete prepoznati premai:

 • svetlosnoj signalizaciji prema utvrđenim koracima;
 • pozivom, SMS-om ili e-mail-om;
 • alarmiranjem interventnih službi.

Protivpožarni alarmi – štite od požara u zaštićenom prostoru

Brzo i efikasno detektovanje požara

u zaštićenom prostoru automatskim aktiviranjem senzora koji prepoznaju pojavu dima. Protivpožarni alarm je aktiviran i spreman na detekciju dima tokom 24h/7 dana u nedelji.

Dojava da je alarm uključen je:

 • opštom zvučnom i svetlosnom signalizacijom;
 • pozivom, SMS-om ili e-mail-om;
 • alarmiranjem službi.

Pojedini alarmi mogu imati elemente svakog od ovih sistema i biti jedan sveobuhvatan sistem.

Alarmni sistemi imaju velike prednosti, a to su: ušteda kroz umrežavanje svih potrebnih uređaja, jednostavno korišćenje celokupnog sistema, zaštita kroz različite anstisabotažne mehanizme i kontrola pristupa.

Saznajte i kako da sprečite ometanje alarmnih sistema!

Alarmi – cene i prodaja online

Ukoliko su vam potrebni alarmni sistemi, cena se formira na osnovu vaših potreba i odabira samog sistema. Mogućnosti su različite, dok ćemo vam mi pomoći da napravite najbolji odabir.

Prodaja alarma se putem našeg sajta vrši online. Možete nas kontaktirati za više informacija i tek nakon toga poručiti. Dostava stiže na kućnu adresu!

Uz doplatu, u saradnji sa licenciranim partnerima, obavljamo montažu za alarm i obuku oko načina rada.