Analogne AHD kamere

Analogne AHD kamere prevazišle su probleme sa dostavljanjem snimaka u visokoj rezoluciji kod starih analognih kamera. Iskorišćene su prednosti i povoljnost analogne strukture, dopunjena je visokom rezolucijom i postala je najbolje rešenje za mala i srednja preduzeća. Istražite celokupnu ponudu, proverite specifikacije AHD kamera i poručite online!

Karakteristike analognih kamera

Analogne kamere za video nadzor deo su analognih sistema za nadzor. Povezane su koaksijalnim kablom sa DVR snimačem, koji omogućava snimanje i reprodukciju.

Obrada slike vrši se sa optičkog čipa kamere i šalje u formi kompozitnog signala, koji po prirodi može izazvati smetnje. Signal se šalje kroz koaksijalni kabl, čija dužina određuje kvalitet prenosa slike – što je kabl duži, to će biti većih problema i smetnji prilikom prenosa signala.

U pojedinim situacijama se za povezivanje koriste hibridni kablovi, s obzirom da je analognim kamerama pored povezanosti sa snimačem, potrebno i napajanje električnom energijom.

Kada se analogne kamere povezuju sa hibridnim kablovima, štedi se na prostoru i pojednostavljuje instalacija.

Rezolucija analogne kamere i analogne AHD kamere za video nadzor

Osnovni problem za stare analogne kamere za video nadzor bio je nemogućnost snimanja u HD rezoluciji, pri čemu je maksimalna bila 720×575 piksela. Kao takva, analogna kamera za video nadzor nije dobra opcija za identifikaciju lica, predmeta i bilo kojih drugih detalja na snimku.

Ipak, zbog nedostatka opcije za HD snimanje, bilo je moguće postaviti više analognih kamera na jedan DVR snimač.

Ovakav sistem je korisnicima pružao mogućnost da za manje novca povežu više kamera i obavljaju nadzor kompletnih objekata na jednom ekranu.

Naprednija analogna AHD kamera (Analog High Definition) omogućila je snimanje u HD rezoluciji, ali i iskoristila analognu postavku starog sistema, gde se prenos signala obavlja kroz koaksijalne kablove. Tako je korisnicima omogućeno jednostavnije povezivanje i uklanjanje AHD kamera iz sistema po potrebi, kao i spajanje na jedan snimač i kontrolu nadzora preko jednog ekrana.

I sve to sada u visokoj rezoluciji!

Nove kamere nisu škodile pouzdanosti i malim potrebama za održavanje analognih sistema, dok su doprinele jasnom slikom u visokoj rezoluciji, po manjoj ceni, nego što je to slučaj kod IP kamera za video nadzor.

Prednosti korišćenja AHD kamera

Analogne HD kamere

se pored praktičnosti u pogledu podešavanja sistema koriste i zbog još nekoliko važnih razloga:

  • odličan kvalitet slike uživo jer nema kompresovanja;
  • audio, video i serijski podaci su imuni na elektromagnetske smetnje;
  • funkcionišu po otvorenom standardu podržavajući kamere različitih proizvođača.

Pored AHD tehnologije HD kamere, potrebno je naglasiti još dve:

  • HD-TVI – Turbo tehnologija;
  • HD – CVI tehnologija.

Analogne AHD kamere cena i prodaja online

Video nadzor je za svoje kupce obezbedio široku ponudu kamera AHD renomiranih i pouzdanih brendova:

Za kog god proizvođača da se odlučite, budite uvereni da je svaka analogna kamera za video nadzor kod nas pouzdanog kvaliteta. Poručite online i očekujte dostavu do kućne adrese.

Usluge montaže i obuke rukovanja sistemima za nadzor takođe pružamo u saradnji sa licenciranim partnerima i naplaćujemo dodatno!