IP kamere za video nadzor

IP kamere za video nadzor snimaju u najvišoj rezoluciji i to nakon detektovanog pokreta, dok snimke možete gledati uživo sa svog telefona. Istražite ponudu IP kamera putem sajta i poručite. Uz dostavu proizvoda, prema potrebi vršimo instalaciju i obuku, uz dodatnu naplatu.

Kako funkcionišu IP kamere za video nadzor?

IP kamere za video nadzor, odnosno kamere Internet protokola omogućavaju prikazivanje snimaka, koji su dostavljeni preko interneta ili lokalne Wifi mreže. Povezivanje je moguće žično ili bežično (Wifi kamere), odnosno bez ikakvih kablova.

Celokupan sistem IP video nadzora sastoji se: od makar jedne IP kamere, kablova koji je povezuju sa NVR snimačima, UTP kablovima za napajanje ukoliko nisu u pitanju Wifi kamere, kao i od monitora, TV-a ili računara gde će snimak biti prikazan.

Jedna od glavnih prednosti IP video kamera za nadzor jeste mogućnost gledanja snimaka uživo, što je idealno za praćenje događaja sa udaljene lokacije.

Druga mogućnost kamere IP jeste presnimavanje snimaka na microSD karticu, pa naknadno pregledanje. IP kamera sa SIM karticom idealna je opcija kada se objekat ne nadlgeda 24h od strane čuvara.

Zbog čega su IP kamere za video nadzor izuzetno tražene na tržištu?

IP kamere za video nadzor čest su izbor kupaca iz nekoliko osnovnih razloga:

 • pružaju visok kvalitet slike i zvuka;
 • snimanje nakon detekcije pokreta;
 • kompatibilne su sa alarmnim sistemima;
 • izuzetno su otporne na spoljne i mehaničke uticaje.

IP kamere daju visok kvalitet slike, čak i u večernjim časovima. Kreću se u rasponu rezolucije od Full HD (1080p), pa sve do 12MP. Uz njih je moguće jasno pregeldanje video snimaka uz puno detalja, dok se pri zumiranju sitnica ne gubi kvalitet.

Opcija progresivnog skeniranja pruža opciju fotografisanja objekata koji su u pokretu, tako da slika bude sasvim čista. Zato se ove IP kamere za video nadzor koriste za lociranje tablica, marke automobila i osoba u saobraćaju.

Prilikom obabira IP kamera svakako morate obratiti pažnju i na njihove pojedine karakteristike koje određene modele odvajaju od drugih, pa smo tako izdvojili tehnologije koje imaju IP kamere:

 • aktivno odvraćanje;
 • brojanje ljudi (people counting);
 • lociranje prelaska zamišljene linije (tripwire) – kamera se aktivira kada definisana linija bude ugrožena;
 • lociranje upada u zamišljenu zonu (intrusion) – umesto linije se definiše cela zona;
 • pametna detekcija pokreta (motion detection) – snimanje se aktivira onog trenutka kada dođe do promene na slici, a ovu opciju poseduju gotovo sve IP kamere – opcije lociranje prelaska zamišljene linije ili ulaska u zamišljenu zonu su implementirane kako bi pametna detekcija pokreta bila unapređena.

IP kamere za video nadzor mogu biti:

 • kupolaste – visok nivo izdržljivosti, kao i lepa estetika, a najčešće se nalaze u unutrašnjem prostoru;
 • oblik kompaktnog fotoaparata;
 • rotiruajuće – velika pokrivenost prostora za snimanje;
 • kamere sa IC radijatorom – infracrveni sistem zbog koga kamera efikasno radi u potpunom mraku.

Ugradnja i primena IP kamera za video nadzor

IP video kamere se jednako efikasno koriste unutra i spolja. Prilikom instalacije bežične IP kamere u dvoršitu je potrebno voditi računa o internet signalu i Wifi pristupu pojedinim delovima dvorišta, kao što su kapije, koje su često udaljene od rutera.

S obzirom na visok kvalitet slike i mogućnosti beleženja detalja na slikama uhvaćenim u pokretu, IP kamere za video nadzor čest su izbor za nadlgedanje saobraćajnica i objekata od značaja.

Moguće je instalirati nekoliko IP kamera u okviru jednog sistema i dobiti sliku sa svih na jednom monitoru, što je idealno za nadgledanje velikih površina.

Takođe, IP kamere se sve više koriste unutra, kako u poslovnim objektima, tako i privatno, upravo zbog mogućnosti “live” praćenja trenutnih dešavanja.

Zbog svega toga se danas IP kamere koriste kao:

IP kamera – cena i njihove prednosti

Cena IP kamera je formirana na osnovu kvaliteta i mogućnosti koje pružaju, dok se mogućnosti uštede nalaze u ugradnji celokupnog sistema sa puno funkcionalnosti. Ušteda postoji i prilikom kabliranja, naročito ako se radi o većim sistemima.

Takođe, nude više opcija prilikom izbora hardvera i softvera za snimanje na bazi otvorenog koda. Pogledajte kompletnu ponudu IP kamera za video nadzor na Videonadzor.net i odaberite prema potrebama.

Kod nas možete pronaći odličan IP video nadzor i modele kamera renomiranih brendova i odlučiti se za:

U skladu sa vašim željama prilikom instalacije nadzornog sistema ponudićemo vam rešenje koje je najoptimalnije i najisplativije. Pored dostave proizvoda, u saradnji sa liceniranim partnerima, nudimo usluge instalacije i obuke u vezi sa funkcionisanjem sistema nadzora, a one se dodatno naplaćuju.