Video nadzor za zgrade

Video nadzor za zgrade kao najbolja opcija za očuvanje, zaštitu i prevenciju imovine i bezbednosti stanara. Nabavite kamere za zgrade visoke rezolucije, za snimanje u noćnom režimu, povezane sa interfonom i uvek “imajte na oku” poželjne ili nepoželjne goste. Pogledajte ponudu opreme i poručite online!

Video nadzor zgrade podiže nivo bezbednosti stanara

Video nadzor u zgradi doprinosi sigurnosti stanara i pruža im mogućnost da u svakom trenutku vide ko želi da uđe u zgradu ili boravi u njenim zajedničkim prostorijama koje se nadziru.

Iako se sada već po malo zastareli analogni sistemi i dalje koriste, čak i kada u sistemu postoje analogne AHD kamere sa maksimalnom mogućnošću snimanja do 720p rezolucije, oni nisu baš najbolje rešenje za zgradu.

Kamere za video nadzor stambenim zgradama se postavljaju iz bezbednosnih razloga, kako bi se nepoželjni gosti odvratili od upada. Međutim, iako kamere analognog tipa uredno beleže svaki neautorizovan upad i pristupačnije su, ipak nisu optimalno rešenje za detaljnije prikaze, kao što je na primer lice osobe.

Takođe, kamere za zgradu je potrebno povezati sa interfonom, jer pored toga što čujete glas i otvarate ulazna vrata, možete i sasvim jasno videti sa kim razgovarate.

Detaljan prikaz lica i drugih detalja zbog rezolucije kamera od 1080p, pa sve do 12mp, snimanje nakon detektovanja pokreta u zoni koja se snima i brojne druge funkcije omogućavaju IP nadzorne kamere u zgradi i sistem koji čine.

Još jedna od pogodnosti jeste praktična kompatibilnost sistema sa interfonima, za šta su i najoptimalnije rešenje. Visoka rezolucija čak i tokom noćnog snimanja, mogućnost odgovaranja na interfon putem aplikacije na telefonu, jednostavna ugradnja sistema i brojne druge mogućnosti IP tehnologije za interfon za zgradu.

Video nadzor zgrada i zakonska regulativa

Kako bi sistem video nadzora stambenim zgradama mogao biti ugrađen, potrebna je saglasnost dvotrećinske većine stanara, s obzirom da se ovde radi o investicionom održavanju.

Zakon o privatnom obezbeđenju detaljnije određuje svrhu i način korišćenja sistema za video nadzor, dok Zakon o zaštiti podataka ličnosti nema bliže odredbe na ovu temu. Instalaciju i postavljanje kamera u zgradi obavljaju licenirane firme od strane MUP-a Srbije.

Sa ciljem da se video nadzor zgrada koristi za svrhe bezbednosti i provere pre nego što stanari nekoga puste u zgradu, a ne za zloupotrebu, na snimačima video nadzora je moguće podesiti naloge za stanare tako da se pojedinačno ograniče određene funkcije kao što su vraćanje i brisanje snimaka, određivanje ko će imati pristup kojoj kameri itd. Cilj je da pristup snimcima bude koliko toliko ograničen.

Najpraktičniji pristup jeste da kada se desi provala ili neki sličan nemio događaj, upravnik stambene jedinice preuzima zabeležene podatke sa hard diska, pa ih nosi na pregledanje kod nadležnih organa.

Video nadzor za stambene jedinice ne sme nadzirati delove privatne svojine vlasnika stanova, već samo zajedničke prostorije, kao što su ulazi, hodnici, prilaz zgradi itd. Takođe se mora voditi računa o uglovima i dometu snimanja kamera, kako bi bila zaštićena privatnost građana.

Nakon što se obavi postavljanje video nadzora u stamebnoj zgradi, obavezno je postavljanje obaveštenja o postojanju video nadzora.

Video nadzor za zgrade cena i prodaja online

Verujemo da je svakoj stamebnoj jedinici potrebno da unapredi stepen sigurnosti stanara, pa je video nadzor u zgradama odlično rešenje u tom pogledu.

Ukoliko ste sa svojim komšijama rešili da vam je potreban video nadzor za zgrade, cena opreme je na sajtu istaknuta pored svakog artikla, tako da možete uporediti modele i brendove od kojih dolaze.

Video nadzor za stambene zgrade dugoročno je isplativo rešenje, čak i kada se odlučite za skuplji i kvalitetniji sistem. Provalnici će biti upozoreni na to da zgrada poseduje nazdorni sistem i odvratiće se od zakonom kažnjivih dela.

Na našoj online prodavnici nadzorne opreme pogledajte kompletnu ponudu različite opreme brendova Dahua, Hikvision i drugih i odaberite prema svojim ptorebama. Poručite online i sačekajte dostavu na kućnu adresu.

Uz doplatu, u saradnji sa licenciranim partnerima, obavljamo usluge montaže i obuke o načinu rada sistema video nadzora.