WiFi video nadzor kamere

WiFi kamere su idealne za objekte na kojima ekstenzivno kabliranje predstavlja izazov. WiFi kamera za video nadzor se lako, jednostavno i brzo montira, što u mnogome smanjuje troškove ugradnje video nadzor sistema.

Pogledajte našu ponudu bežičnih kamera, različitih funkcionalnosti i namene, i napravite pravi izbor.

Sortiraj

Cena:

Filter

Rezolucija:
Broj proizvoda:

WiFi kamere karakteristike

WiFi kamere mogu raditi u kombinaciji sa ili bez video nadzor snimača. Potrebno im je napajanje koje može biti strujno ili PoE, putem sviča ili rutera sa PoE opcijom. Bez obzira da li rade sa ili bez video nadzor snimača WiFi kamere trebaju ruter sa internet konekcijom kako bi ste joj mogli pristupati sa udaljene lokacije, putem mobilnog telefona, tableta ili računara. 

WiFi kamera najbolje funkcioniše kada između nje i rutera/snimača ne postoji optička barijera. U spoljnom okruženju, bez optičkih prepreka, bežične kamere obično imaju domet 50-150 metara. U unutrašnjem okruženju, domet je obično limitiran na do 50 metara. Pregrade, gipsani zidovi, staklena vrata i prozori obično ne umanjuju jačinu bežičnog signala. Međutim cigla, betonski zidovi i ploče mogu značajno umanjiti wifi domet vaše bežične kamere. 

Domet signala dodatno zavisi od drugih WiFi signala koji koriste istu frekvenciju kao i sama kamera. Na primer, signali od bežičnog telefona i sličnih uređaja mogu uticati na jačinu signala wifi kamere. Kada se ovo desi, slika kamere može početi da „smrzava“ ili da „secka“. Ove manifestacije se međutim mogu efikasno rešiti zaključavanjem kanala na ruteru. 

Sklop funkcija jedne WiFi kamere

Prednosti WiFi kamera

WiFi kamera za video nadzor i generalno bežična transmisija signala postaje sve popularnija u segmentu malih sistema, obzirom na troškovnu efikasnost koju kamere za video nadzor, wifi konfiguracije donose. WiFi kamere često predstavljaju idealan izbor prilikom instalacija u stambenim i vikend objektima, ali nije retko da bežične kamere vidimo i u poslovnom okruženju. 

Obzirom da nema potrebe za ekstenzivnim kabliranjem unutar objekta (od kamere do snimača ili rutera) kupci ostvaruju značajne uštede na radovima i instalacionom materijalu. Često je slučaj da kupci žele da imaju video monitoring svoje vikendice, trema ili bazena samo tokom letnjih meseci. 

WiFi kamera je u ovom slučaju idealan izbor, jer se lako može montirati, a kasnije isto tako lako demontirati, u skladu sa potrebama kupca. WiFi kamera cena koštanja je značajno niža u odnosu na cenu koštanja kompletnog žičnog video nadzor sistema, što donosi dodatnu vrednost prilikom kupovine.   

Povezivanje wireless kamere – saveti

Wireless kamere imaju više mogućnosti povezivanja. Jedan od načina je konektovanje nadzorne bežične kamere direktno na video nadzor snimač. Naravno bežična kamera može se povezati direktno i na PC bez korišćenja internet konekcije. Takođe, WiFi kamera se putem rutera i interneta takođe može povezati na određeni računar ili joj se može pristupati putem pametnog telefona ili tableta. 

Opciono, bežične kamere mogu imati ugrađen slot za prijem memorijske MicroSD kartice za snimanje na lokalu, što eliminiše u potpunosti potrebu za kupovinom posebnog video nadzor snimača. Takođe jedna od opcija je snimanje u cloud-u, gde bežična kamera arhivira video zapis putem lokalnog rutera povezanog na Internet.   

Povezivanje wifi kamere na DVR snimač

Povezivanje wifi kamere putem PoE rutera

Povezovanje wifi kamere putem rutera

Zašto kupovati kod nas

10+ godina iskustva u domenu tehničkih sistema obezbeđenja Više od decenije isporučujemo tržištu savremene sisteme i najnoviju tehnologiju. Wi Fi kamera Dahua IPC-K46P
Produžena garancija na opremu i radove Pružamo najviši nivo kvaliteta opreme i izvršenih instalacionih radova. Wi Fi kamera Dahua IPC-K46P
Vredni poklon paketi uz svaku kupovinu Primarni fokus nam je na kreiranju dodatne vrednosti za sve naše kupce. Wi Fi kamera Dahua IPC-K46P
30 dana povraćaj novca Kvalitet naših proizvoda, sistemskih solucija i profesionalnih servisa nema alternativu. Wi Fi kamera Dahua IPC-K46P