Svičevi (Switch uređaji)

Svič je uređaj za umrežavanje kamera i drugih uređaja u sistemu video nadzora. Mrežni svičevi usmeravaju tok saobraćaja, te sprovode informacije sa jednog porta na odgovarajući izlazni port, koristeći fizičke adrese. Poručite PoE switch uređaj za vaše IP kamere online!

Svič – uređaj za jednostavno umrežavanje

Mrežni svičevi su uređaji u sistemu video nadzora koji omogućavaju povezivanje, komunikaciju i razmenu podataka između kamera i drugih uređaja unutar sistema.

Svič je uređaj sa većim brojem mrežnih ulaza, koji upravlja prometom saobraćaja u lokalnoj (LAN) mreži i kontrolisano prosleđuje pakete podataka određenom portu, za određenog korisnika.

Kako se podaci ne bi širili i na druge portove, switch uređaj uspostavlja privremenu konekciju između izvora i odredišta.

Ova konekcija se ostvaruje nakon što switch prikupi sve adrese uređaja koji su priključeni u njegove portove, a na vaš zahtev uparuje port i izabranu fizičku (MAC) adresu.

Svaki svič radi na drugom mrežnom sloju veze podataka OSI/ISO modela (kao njihovog i TCP/IP modela), a neki svičevi mogu proslediti podatke i na treći sloj, zahvaljujući funkciji rutiranja (višeslojni svičevi).

Koji svičevi su najbolji za vaš nadzorni sistem?

Možete koristiti PoE switch za IP video nadzor – na taj način možete povezati više IP kamera na jedan svič, kao i samo jedan UTP kabl (cat5, cat5e, cat6) za NVR snimač, što olakšava kabliranje i nadograđuje prenosnu moć.

Najbolji standardi za PoE switch-eve su:

  • Standard 802.3af – PoE prekidači mogu da napajaju uređaje do 15,4 W;
  • Standard 802.3at – PoE+ prekidači mogu da napajaju uređaje do 30W.

U zavisnosti od toga koja je oprema ugrađena i koji tip IP video nadzora posedujete, možete se odlučiti za sledeće svičeve iz naše ponude:

  • Neupravljivi svičevi – dolaze sa unapred podešenim modulima, nisu fleksibilni i ne dozvoljavaju daljinsko upravljanje višeg sloja. Ovaj switch uređaj je odličan izbor za stambene zgrade, kuće, manja preduzeća i slično.
  • Upravljivi svičevi – svitch mrežni uređaj za lako upravljanje, nadgledanje i kontrolisanje putem namenskog porta. Ovaj switch mrežni uređaj je odlična opcija za velike mrežne infrastrukture, gde su kamere udaljene (javne zgrade, velika industrijska postrojenja, …).
  • SMART switch – ima podesive funkcije, sa interfejsom koji je lak za korišćenje i dostupan putem web pretraživača. Administrator može daljinski da uključi ili isključi PoE napajanje za svaku kameru (korisno u slučaju da je potrebno da resetujete kamere).

Kada birate switch mrežni uređaj, potrebno je da obratite pažnju na broj portova, tip izlaza (koji konektor je u pitanju), ali i kapacitet prenosa – da li je u pitanju 10/100/1000 Mb/s ili čak 10 Gb/s.

Svič – cena i online prodaja PoE switch-eva

Izaberite svič vrhunskog kvaliteta na Video nadzor online prodavnici opreme za video nadzor!

Kupovina putem našeg shop-a će vam biti ugodno iskustvo – potrebno je samo da se odlučite za proizvod i popunite podatke za isporuku.

Jednostavno, brzo i lako!

Cena sviča je istaknuta pored modela, a usklađena sa namenom, funkcijama i standardom izrade. U našem asortimanu možete pronaći switch uređaj sa potpisom pouzdanih proizvođača, koji će biti isplativa investicija.

Dostavu vršimo na teritoriji cele Srbije, a vaša poručena oprema će vas čekati na željenoj adresi u najkraćem mogućem roku.